Ειδήσεις . News HDTV
Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016 | 19:31

Πράσινο φως στην ZDF για την μετάβαση σε DVB-T2

Η δημόσια γερμανική τηλεόραση ZDF πρόκειται να μεταβεί σε σύστημα επίγειας ψηφιακής εκπομπής DVB-T2, μετά την έγκριση που δόθηκε από το διοικητικό της συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίαση του στο Mainz. Η ZDF θα μεταδίδει όλα τα κανάλια της – ZDF, ZDFneo, ZDFinfo, 3Sat και KIKA – χωρίς...
Γράφτηκε από: Σ.Χ.

Η δημόσια γερμανική τηλεόραση ZDF πρόκειται να μεταβεί σε σύστημα επίγειας ψηφιακής εκπομπής DVB-T2, μετά την έγκριση που δόθηκε από το διοικητικό της συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίαση του στο Mainz. Η ZDF θα μεταδίδει όλα τα κανάλια της – ZDF, ZDFneo, ZDFinfo, 3Sat και KIKA – χωρίς κρυπτογράφηση σε ποιότητα HD. Ο συνδυασμός ανάλυσης Full HD (1080p50) με το πρότυπο συμπίεσης βίντεο HEVC, θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά.

Οι εκπομπές DVB-T2 θα ξεκινήσουν τον Μάιο του 2016 ως πρώτο βήμα σε διάφορες αστικές περιοχές. Η ZDF θα λάβει μέρος σε αυτές με το πρώτο της κανάλι, ZDF HD. Οι κανονικές υπηρεσίες DVB-T2, με το σύνολο των 40-45 καναλιών – τα περισσότερα σε ποιότητα HD – θα ξεκινήσουν την άνοιξη του 2017, αρχικά στις αστικές περιοχές της Γερμανίας. Η μετάβαση στο σύστημα DVB-T2 προγραμματίζεται να έχει ολοκληρωθεί στα μέσα του 2019.

Εκτός από την ZDF, οι δύο εμπορικοί όμιλοι μίντια, RTL και ProSiebenSat.1, έχουν επίσης επιλέξει την Full HD μετάδοση. Ο επίσης δημόσιος γερμανικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός της ARD εξετάζει ακόμα όλες τις επιλογές.

Αν και τα δημόσια κανάλια θα μεταδίδονται χωρίς κρυπτογράφηση σε DVB-T2, η RTL και η ProSiebenSat.1 θα μεταδίδουν κρυπτογραφημένα τα HD κανάλια, και θα ζητούν συνδρομή από τους τηλεθεατές, όπως κάνουν σε όλες τις υπόλοιπες πλατφόρμες διανομής.

Για τη λήψη είναι απαραίτητη η κατοχή μίας τηλεόρασης συμβατής με το σύστημα DVB-T2/HEVC ή αντίστοιχου αποκωδικοποιητή. Οι συσκευές αυτές είναι ήδη διαθέσιμες στα γερμανικά καταστήματα. Οι υφιστάμενοι δέκτες DVB-T δεν είναι συμβατοί.

http://www.broadbandtvnews.com/2016/03/22/zdf-gets-green-light-for-transition-to-dvb-t2/

 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Πολυδιακόπτες WISI Flexswitch

Η αγορά σήμερα

16-01-2017

Πολυδιακόπτες WISI Flexswitch

Η WISI ανακοινώνει τη διάθεση της νέας σειράς πολυδιακοπτών FLEXSWITCH με στόχο τις οικονομικές SAT-IF διανομές. Η σειρά χαρακτηρίζεται από την ποικιλομορφίας της, την ευελιξία της και την χαμηλή της τιμή. Αποτελείται από 28 πολυδιακόπτες με παθητικό ή ενεργό μονοπάτι επιγείων για αυτόνομη χρήση με υποστήριξη Quad-LNB. Όλοι οι πολυδιακόπτες...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 101

Τεύχος 101

18-01-2017

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 101

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Φεβρουαρίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Στο νέο τεύχος θα βρείτε πλούσια ύλη, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις από την επικαιρότητα και φυσικά τεστ με τα καλύτερα προϊόντα του μήνα. Το νέο τεύχος στο μεγαλύτερο του μέρος κινείται στον αστερισμό του 4Κ. Η υπερ-υψηλή ευκρίνεια ή UHD είναι πλέον μια πραγματικότητα για την δορυφορική αγορά. Αυτό το μήνα συγκεντρώσαμε συνολικά 16 δέκτες UHD/4K, εκ των οποίων, οι 15 διατίθενται στην ελληνική αγορά. Δείτε τα πλεονεκτήματα και τις ιδιαιτερότητες του κάθε δέκτη και διαλέξτε αυτόν που ταιριάζει καλύτερα με την 4K τηλεόρασή σας. Σε επίπεδο ειδησεογραφίας, κάθε μήνα η Ματίνα Παπαχριστούδη, σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις από τα ρυθμιστικά ζητήματα της επίγειας ψηφιακής TV στη χώρα μας. Στο νέο τεύχος μπορείτε να διαβάσετε τις τελευταίες εξελίξεις, όσο αφορά την ανανέωση συμφωνιάς...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
  • Libra Press © Copyright 2014
  • All Rights Reserved