Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 186
TM 492
SECURITY REPORT 149
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

18 Νοεμβρίου 2015 18:22

VU SOLO 4K

Γράφει: Παναγιώτης Μαλακούδης
98def93adcdd0335072f2322022b19bf XL d9015f33

H VU+ πρωτοπορεί ξανά και παρουσιάζει τον πρώτο Linux/Enigma2 δέκτη με δυνατότητες Ultra HD και HEVC, τον VU+ Solo 4K. Ένας Ultra HD PVR δέκτης με οκταπλό (!!!) DVB-S2 tuner, τον ταχύτατο νέο διπύρηνο επεξεργαστή BCM7376 της Broadcom στα 1500MHz, HDMI 2.0 (HDR συμβατό), αναλύσεις 2160p50 και 2160p60…

H VU+ πρωτοπορεί ξανά και παρουσιάζει τον πρώτο Linux/Enigma2 δέκτη με δυνατότητες Ultra HD και HEVC, τον VU+ Solo 4K. Ένας Ultra HD PVR δέκτης με οκταπλό (!!!) DVB-S2 tuner, τον ταχύτατο νέο διπύρηνο επεξεργαστή BCM7376 της Broadcom στα 1500MHz, HDMI 2.0 (HDR συμβατό), αναλύσεις 2160p50 και 2160p60, Gigabit Ethernet, Wifi 802.11n 300Mbps και USB 3.0. Με υποστήριξη εσωτερικού 2,5 ιντσών SATA δίσκου και συμβατότητα με HbbTV εφαρμογές, αποτελεί τον κορυφαίο σε χαρακτηριστικά σήμερα δορυφορικό δέκτη, με ή χωρίς enigma2.

Η αναμονή για το νέο Ultra HD μοντέλo της VU+ που είχαμε δει στην Anga Cable που μας πέρασε έφτασε στο τέλος της. Ο VU+ Solo 4Κ είναι πλέον διαθέσιμος και πραγματικά ξεπερνά σε δυνατότητες οποιονδήποτε enigma2 δέκτη που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα. Ο VU+ Solo 4K είναι ο πρώτος δορυφορικός δέκτης με το νέας γενιάς επεξεργαστή της Broadcom, τον BCM7376. Πρόκειται για τον πρώτο Linux/Enigma2 Ultra HD δέκτη, αφού ο επεξεργαστής του υποστηρίζει αναλύσεις 4K (2160p50 και 2160p60) αλλά και το νέο αλγόριθμο HEVC/H.265 που προορίζεται τόσο για εκπομπές 4K όσο και για εκπομπές HD που να προσφέρουν καλύτερη ποιότητα σε λιγότερο εύρος ζώνης. Από τον VU+ Solo 4K δε θα μπορούσαν να λείπουν οι PVR δυνατότητες, αφού υποστηρίζονται με χρήση εσωτερικού SATA δίσκου 2,5 ιντσών αλλά και εξωτερικού USB δίσκου, ενώ τα δύο ενσωματωμένα δορυφορικά FBC (Full Band Capture) DVB-S2 tuner είναι στην ουσία οκτώ (!!!) δίνοντας απεριόριστες δυνατότητες εγγραφών. Επιπλέον υποστηρίζεται η σύνδεση ενός αρθρώματος (module) ώστε ο δέκτης να μπορεί να γίνει combo με μονό ή διπλό DVB-C/T2 tuner. Δε λείπει φυσικά η δικτύωση, τόσο με Gigabit Ethernet όσο και με το ενσωματωμένο 802.11n 300 Mbps WiFi. Ο VU+ Solo 4K έχει συμβατότητα με HbbTV εφαρμογές. Έχει δύο HD αποκωδικοποιητές video και έτσι υποστηρίζει PiP και PaP δύο HD καναλιών.

To υλικό

Ο VU+ Solo 4K ενσωματώνει τον νέο επεξεργαστή BCM7376 στα 1500 MHz, είναι διπύρηνος και αποδίδει πάνω από 10000 DMIPS. Είναι σίγουρα μακράν ο πιο γρήγορος δέκτης enigma2. Ο frame buffer υποστηρίζει OpenGL ES 2.0 και έτσι δε λείπουν τα τρισδιάστατα εφέ που έχουμε δει και σε άλλους δέκτες της εταιρείας αλλά και η συμβατότητα με το πολύ γνωστό πρόγραμμα XMBC (Kodi). Το τμήμα αποκωδικοποίησης του BCM7376 μπορεί να αναπαράγει φορμά HD DivX 3.11/4.11/5.x/6.x/Home Theater, αν και δεν υποστηρίζει σωστά κωδικοποίηση GMC ή QPEL. Σε H.264 υποστηρίζει High Profile Level 4.1, ενώ φυσικά για πρώτη φορά σε enigma2 δέκτη υποστηρίζεται το HEVC/H.265. Το τμήμα απόπλεξης (deinterlacer) του VU Solo 4K υποστηρίζει vector deinterlacing, που ανεβάζει την ποιότητα αναπαραγωγής σήματος τυπικής ευκρίνειας (SD interlaced), ενώ ο scaler μπορεί να κάνει upscale περιεχόμενο από οποιαδήποτε χαμηλότερη ανάλυση στην υψηλότερη που μπορεί να χρησιμοποιούμε. Δυστυχώς η ποιότητα του scaling SD περιεχομένου σε HD και Ultra HD είναι προς το παρόν μέτρια. Σε ότι αφορά τον ήχο, ο VU Solo 4K υποστηρίζει την αποκωδικοποίηση φορμά ήχου AAC+, AAC-HE, Dolby Digital Plus και DTS. Το DTS downmix (μετατροπή δηλαδή του πολυκάναλου DTS ήχου σε στερεοφωνικού PCM για την αναπαραγωγή του στην τηλεόραση) υποστηρίζεται από τον ίδιο τον επεξεργαστή BCM7376 και δε χρειάζεται κάποιο επιπλέον πρόσθετο για να ενεργοποιηθεί. O VU+ Solo 4K έρχεται με 2GB RAM από την οποία 1GB δεσμεύεται από τους οδηγούς, αφήνοντας περίπου 1GB για το λειτουργικό. Ο δέκτης έχει 4GB eMMC flash (στην ουσία είναι σα να έχει ένα μικρό SSD δίσκο) από την οποία είναι διαθέσιμη στο λειτουργικό 3650ΜΒ, ενώ αφήνει ελεύθερα 3,2GB για την εγκατάσταση πρόσθετων και προσωπικών αρχείων.

Ο VU+ Solo 4K έρχεται σε ένα κουτί μέτριων διαστάσεων (μεγαλύτερο από τον VU+ Solo2) 310 x 65 x 240 χιλιοστά, χρώματος μαύρου. Το τροφοδοτικό του δέκτη είναι εξωτερικό, 12V, 5Α. Το τηλεχειριστήριο του δέκτη είναι αυτό που έχουμε ξαναδεί στον VU+ Solo2, χρώματος μαύρου και με πολύ καλή αίσθηση στην αφή. Στο αριστερό τμήμα της πρόσοψης του δέκτη υπάρχει ένα μπλε LED λειτουργίας, το οποίο αν και μοιάζει με τον διακόπτη αφής standby του VU+ Solo2, δεν είναι τέτοιο. Στο κέντρο του δέκτη υπάρχει η 3,5 ιντσών LCD TFT οθόνη 262.000 χρωμάτων (18 bit) και ανάλυσης 480*320. Στο δεξί τμήμα υπάρχει ένα πορτάκι, που όταν το ανοίξουμε αποκαλύπτονται δύο θύρες UCAS και μία θύρα CI, αλλά και ο διακόπτης standby. Επιπλέον πίσω από το πορτάκι υπάρχει και μία USB 2.0 θύρα για εύκολη σύνδεση USB stick με πολυμεσικό περιεχόμενο. Τα UCAS του δέκτη μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το μοναδικό emu που υποστηρίζει τον VU+ Solo 4K, το OSCAM. Και αυτό συμβαίνει γιατί ο νέος δέκτης της VU+ δεν είναι της οικογένειας MIPS, αλλά ARM, και ποιο συγκεκριμένα, ARMv7. Αυτό κάνει αδύνατη την εκτέλεση στον VU+ Solo 4K των γνωστών emulators CCCam, Mgcamd, SCAM κτλ. Το μόνο emulator που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λοιπόν είναι το OSCAM. Αν και το OSCAM υποστηρίζει τα περισσότερα γνωστά πρωτόκολλα σαν emulator, σίγουρα η αδυναμία εκτέλεσης γνωστών emulators αποτελεί ένα μειονέκτημα.

Πηγαίνοντας στο πίσω μέρος του δέκτη, θα βρούμε ένα κεντρικό διακόπτη On/Off και την είσοδο παροχής ρεύματος του εξωτερικού τροφοδοτικού. Για τη σύνδεσή του με τα οπτικοακουστικά μέσα του συστήματός σας o VU+ Solo 4Κ είναι εξοπλισμένος με ψηφιακή θύρα HDMI 2.0, ενώ απουσιάζουν πλήρως οι αναλογικές έξοδοι, κάτι που θα δυσαρεστήσει όσους χρησιμοποιούσαν τις αναλογικές εξόδους για μεταφορά της εικόνας του δέκτη σε άλλα δωμάτια. Για τον ήχο (εκτός του HDMI) υπάρχει μία οπτική ψηφιακή SPDIF έξοδος. Ο δέκτης διαθέτει δύο θύρες USB 3.0 στο πίσω μέρος για σύνδεση USB memory stick, USB DVB-T stick, USB σκληρού δίσκου κτλ. Δε λείπει η κάρτα δικτύου Εthernet, η οποία είναι Gigabit και έτσι μπορεί να μεταφέρει κανείς τις εγγραφές του πάρα πολύ γρήγορα. Εμείς μετρήσαμε ταχύτητα διαμεταγωγής 540Mbit περίπου, αφού μεταφέραμε αρχείο 7,9 GB μέσα σε περίπου 122 δευτερόλεπτα. O VU+ Solo 4K συμπεριλαμβάνει εσωτερικά και ένα Wifi 802.11n 300Mbps adapter της Ralink. Η απόδοση του δέκτη σε συνδυασμό με το 802.11n router μας (Apple Airport Extreme) ήταν τυπική για σύνδεση 802.11n στα 2,4 GHz. Το ενσωματωμένο Wifi δεν υποστηρίζει την μπάντα των 5 GHz. Επιπλέον, βρίσκουμε μία σειραϊκή θύρα RS232, αλλά σε μορφή RJ11 και όχι την κλασική DB9. Καλώδιο μετατροπής δεν διατίθεται.

Ξεχωρίζει στο πίσω μέρος η βάση τοποθέτησης του εσωτερικού σκληρού δίσκου SATA 2,5 ιντσών, με την οποία μπορείτε πολύ εύκολα να τοποθετήσετε το δίσκο σας χωρίς να χρειαστεί ξεβίδωμα το καπάκι του δέκτη. O VU+ Solo 4K έρχεται με κορυφαίες δυνατότητες εγγραφών, αφού μπορεί να εγγράψει συνολικά μέχρι 15 ταυτόχρονα προγράμματα – 7 κωδικοποιημένα και 8 ελεύθερα. Δε λείπει φυσικά η δυνατότητα χρονομετατόπισης (timeshift), ενώ για όσους θέλουν να έχουν μόνιμα ενεργοποιημένη αυτή τη δυνατότητα θα πρέπει να ενεργοποιήσουν το πρόσθετο permanent-timeshift.

Ο VU+ Solo 4Κ έρχεται με δύο δορυφορικά DVB-S2 tuner που είναι ενσωματωμένα στη μητρική πλακέτα του δέκτη και υποστηρίζονται από τον κεντρικό επεξεργαστή BCM7376. Πρόκειται για τον πρώτο δέκτη που κάνει χρήση των FBC (Full Band Capture) tuner της Broadcom, τα οποία στην πραγματικότητα δεν είναι δύο αλλά οκτώ! Το FBC tuner κάνει ψηφιακή δειγματοληψία του εισερχόμενου φάσματος και μπορεί να κάνει demodulation μέχρι 4 διαφορετικούς transponders ταυτόχρονα. Έχοντας δύο τέτοια tuner, μπορούμε να κάνουμε λήψη από 8 διαφορετικούς transponders ταυτόχρονα. Κάθε 4 transponders θα πρέπει να ανήκουν στο ίδιο τεταρτημόριο φάσματος αν χρησιμοποιούμε συμβατικό εξοπλισμό, ενώ με χρήση Unicable/Unicable2 (JESS) εξοπλισμού μπορούμε να έχουμε 8 πλήρως ανεξάρτητα tuner. Η ευαισθησία των tuner είναι κορυφαία, ενώ δοκιμάστηκε σε πολύ χαμηλά και πολύ ψηλά symbol rates με καλά αποτελέσματα. Σε όλες τις συχνότητες το tuner έδειξε ταχύτατο χρόνο λοκαρίσματος με συνέπεια τη γρήγορη εναλλαγή καναλιών. Η συμβατότητά του με το DiSEqC 1.2 gbox positioner (και actuator) του συστήματός μας ήταν άψογη. Το ίδιο άψογη ήταν και η συμβατότητά του με τις εντολές DiSEqC 1.1, αλλά και με το συνδυασμό DiSEqC 1.0 + 1.1 (ένα Spaun 1.0 DiSEqC ακολουθούμενο από ένα EMP Centauri 16:1 DiSEqC 1.1) που έχουμε στην εγκατάστασή μας. Αν έχουμε μόνο μία κάθοδο από το δορυφορικό μας πιάτο, ο δέκτης μπορεί να χρησιμοποιήσει και τα 8 tuner με ένα μόνο καλώδιο (φυσικά με τους αντίστοιχους περιορισμούς σε συμβατικό εξοπλισμό). Τα tuner του VU+ Solo 4K υποστηρίζουν την λειτουργία blindscan στα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, αλλά αυτή ακόμα δε λειτουργεί λόγω μη υποστήριξης από τους οδηγούς. Τέλος, ο VU+ Solo 4K υποστηρίζει τη σύνδεση αρθρώματος (module) για την επέκταση των δυνατοτήτων λήψης του. Διατίθενται modules με μονό DVB-C/T/T2, διπλό DVB-C/T/T2 και διπλό DVB-S2 (όχι FBC). Έτσι μπορείτε να μετατρέψετε το δέκτη σε combo επίγειου – δορυφορικού. Δυστυχώς δεν είχαμε στη διάθεσή μας κάποιο από τα συγκεκριμένα modules στη διάρκεια της δοκιμής.

Η ποιότητα απεικόνισης του VU+ Solo 4K είναι κορυφαία σε HD περιεχόμενο, αλλά σε SD ο scaler δεν έχει την ευκρίνεια που είχαν προηγούμενοι δέκτες της VU+. Λογικά είναι κάτι που οφείλεται στους οδηγούς και θα διορθωθεί στο μέλλον. Ο δέκτης κάνει upscale SD περιεχόμενο σε HD αλλά και HD σε Ultra HD, όταν έχετε συνδέσει μία 4K τηλεόραση.

Λογισμικό

Ο VU Solo 4Κ έρχεται με το επίσημο λογισμικό που περιλαμβάνει τους οδηγούς, τον Linux πυρήνα και το enigma2 με όλα τα υποστηρικτικά αρχεία του (python κτλ). Το επίσημo λογισμικό δεν έχει πολλά από τα ενδιαφέροντα πρόσθετα αλλά και εξομοιωτές CAM για τη χρήση των UCAS. Η δύναμη κάθε enigma2 δέκτη είναι τα ανεπίσημα λογισμικά. Ο VU+ Solo 4Κ είναι πολύ φρέσκος και μόλις την τελευταία μέρα της δοκιμής κυκλοφόρησαν δύο ανεπίσημα λογισμικά, το VTI και το πολύ γνωστό σε όλους BlackHole, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλα στο μέλλον. Εμείς χρησιμοποιήσαμε το BlackHole, έκδοση 3.0. Η αναβάθμιση του λογισμικού γίνεται πολύ εύκολα, με τη χρήση ενός USB stick φορμαρισμένο σε FAT32, το οποίο εισάγουμε στην μπροστινή θύρα USB, ενώ ο δέκτης είναι κλειστός. Τα αρχεία του λογισμικού τα τοποθετούμε στο φάκελο vuplus/solo4k μέσα στο USB stick και αφού ανοίξουμε το δέκτη, εμφανίζεται μύνημα στο LCD display που μας προτρέπει να πατήσουμε το πλήκτρο power (standby). Εφ΄ όσον το πατήσουμε ξεκινά αυτόματα η αναβάθμιση. Η διαδικασία δεν κρατά περισσότερο από 2-3 λεπτά. Ο VU+ Solo 4K έχει υποστήριξη για Linux kernel 3.14 και έτσι είναι συμβατός με μία μεγάλη γκάμα από συσκευές USB Wifi, USB DVB-T κτλ. Το γεγονός πως ο νέος δέκτης δεν είναι MIPS αλλά ARMv7 κάνει κάπως πιο δύσκολη την υποστήριξη από ομάδες λογισμικού, ενώ και αρκετά πρόσθετα που χρησιμοποιούν MIPS δυαδικό κώδικα δε θα μπορούν να εκτελεστούν αν δε μεταγλωττιστούν. Η αλλαγή οικογένειας επεξεργαστή είναι ένα μεγάλο βήμα και θα φανεί στην πορεία κατά πόσο θα είναι επιτυχημένη.

Περιήγηση στο διαδίκτυο – HbbTV

Ο VU+ Solo 4Κ υποστηρίζει και τις web εφαρμογές ειδικά διαμορφωμένες για την τηλεόραση, πιο γνωστές ως HbbTV, κάνοντας χρήση μίας νέας βιβλιοθήκης για HbbTV, πολύ πιο γρήγορης από τις παλαιότερες. Δυστυχώς δεν υποστηρίζεται ακόμα η δυνατότητα επίσκεψης σελίδων όπως συνέβαινε στους παλιότερους δέκτες της εταιρείας.

Combo με USB DVB-T, SAT>IP

Ο VU+ Solo 4K υποστηρίζει το vtuner interface και έτσι θεωρητικά μπορεί να μετατραπεί σε combo επίγειων – δορυφορικών και με τη χρήση εξωτερικού USB DVB-T stick, ενώ στα τεχνικά του χαρακτηριστικά υποστηρίζει και SAT>IP εξοπλισμό. Στην πράξη τίποτα από τα δύο δε δούλεψε, αφού οι οδηγοί δημιουργούν πρόβλημα συμβατότητας με τα εξωτερικά USB tuner ενώ ούτε το SAT>IP πρωτόκολλο δούλεψε. Λογικά στο μέλλον και οι δύο δυνατότητες θα είναι ενεργές, αλλά τη στιγμή της δοκιμής τίποτα από τα δύο δεν δούλευε.

PiP/PaP

Όπως αναφέραμε, ο επεξεργαστής του VU+ Solo 4Κ υποστηρίζει δύο HD αποκωδικοποιητές video και έτσι ενεργοποιείται η υποστήριξη PiP (Picture in Picture) του enigma2. Picture and Picture (PaP), δηλαδή απεικόνιση δύο προγραμμάτων χωρίζοντας την οθόνη στη μέση, δεν υποστηρίζει επίσημα το enigma2 της VU+, ενώ το πρόσθετο splitscreen δεν διατίθεται από το Blackhole.

3D OSD display – HDMI CEC – Transcoding

Ο VU+ Solo 4K υποστηρίζει τη δυνατότητα απεικόνισης των μενού του δέκτη (OSD) κατά τη λειτουργία του σε 3D mode. Το πρόσθετο OSD 3D setup επιτρέπει τη ρύθμιση του OSD είτε σε ρυθμό side-by-side είτε στο μη χρησιμοποιούμενο ως τώρα σε δορυφορικές μεταδόσεις top-bottom. Υπάρχει και μία επιλογή auto που όμως δε φάνηκε να κάνει κάτι στην TV της δοκιμής μας. Ο δέκτης υποστηρίζει και το πρωτόκολλο HDMI CEC για την αμφίδρομη επικοινωνία με τηλεοράσεις που το υποστηρίζουν. Έτσι, όταν ενεργοποιούμε το OSD 3D mode, ο δέκτης μπορεί να επικοινωνεί με την 3D τηλεόρασή μας, ώστε να αλλάζει τη λειτουργία της αυτόματα.

Ο VU+ Solo 4K θα υποστηρίζει transcoding, δηλαδή τη μετατροπή της ροής των καναλιών σε χαμηλότερο ρυθμό μετάδοσης, ώστε να μπορούν να μεταφερθούν στο internet και να μπορούμε να βλέπουμε τα αγαπημένα μας κανάλια απομακρυσμένα. Μάλιστα αναφέρεται στα τεχνικά χαρακτηριστικά πως θα μπορεί να κάνει transcode σε 4 κανάλια SD ή HD ταυτόχρονα, ή σε 1 Ultra HD. Στην πράξη ούτε αυτή η δυνατότητα λειτουργεί ακόμα.

Media player / XBMC

Το τμήμα αναπαραγωγής πολυμεσικών αρχείων είναι πολύ καλό. Ο δέκτης μπορεί να αναπαράγει αρχεία MKV με H.264/AVC περιεχόμενο, ακόμα και 1080p60, χωρίς να ζορίζεται καθόλου. Δοκιμάσαμε MKV με video αυτούσιο από Bluray στα 40Mbit χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Φυσικά μπόρεσε και αναπαρήγαγε αρκετά από τα 4K αρχεία που βρήκαμε στο internet, αλλά και αρχεία HEVC χαμηλότερων αναλύσεων. Δε μπόρεσε να αναπαράγει όμως σωστά κάποια H.264 streams με μεγάλο αριθμό από reference frames, ενώ τα ίδια αρχεία παίζουν σωστά στον VU+ Solo2. Ο VU+ Solo 4K μπορεί να αναπαράγει AVI αρχεία με περιεχόμενο DVIX/XVID όμως δεν υποστηρίζει GMC και QPEL, όπως άλλωστε τα περισσότερα SoC (System on Chip). Μπορεί να απαπαράγει MP3 και ήχο από AAC, AC3, MPG, ΑΑC+, AAC-HE, Dolby Digital Plus (DD+). Μπορεί να αναπαράγει DVD, αν συνδεθεί εξωτερικό DVD-ROM σε USB, ενώ χάρη στην ταχύτατη Gigabit Εthernet είναι εύκολο να αναπαράγει αρχεία κατευθείαν από τους σκληρούς δίσκους Η/Υ στο δίκτυο. Υποστηρίζει τη δυνατότητα για DTS passthrough μέσω του SPDIF αλλά και DTS downmix. Με τη χρήση του πρόσθετου autoresolution ο δέκτης υποστηρίζει 1080p@24Hz, που απαιτείται για την ομαλή αναπαραγωγή των HD αρχείων MKV. Υποστηρίζει ελληνικούς υπότιτλους, αν αυτοί είναι σε κωδικοσελίδα UTF8. Προς το παρόν δεν υποστηρίζει HD audio φορμά. O VU+ Solo 4K υποστηρίζει το πολύ γνωστό λογισμικό XBMC, όπως και οι παλιότεροι δέκτες της VU+. Όμως στον VU+ Solo 4K το XBMC δε καταλαμβάνει όλη την οθόνη (μοιάζει να εκτελείται σε παράθυρο), ενώ παραμένει η πλέον παλιά έκδοση 13.2 , ενώ έχουμε φτάσει στην 15.2. Στην ουσία το XBMC, αν και υποστηρίζεται, είναι μη λειτουργικό.

{gallery}15985{/gallery}

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό Headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4x modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ...
  • Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Είναι πλέον διαθέσιμη η τέταρτη και τελευταία ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax Ranger. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER...
  • Meliconi AT 49 USB

    Meliconi AT 49 USB

    Η εσωτερική κεραία Meliconi AT 49 USB με ενσωματωμένο ενισχυτή 49dB, είναι κατάλληλη για τη λήψη ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης (DVB-T), ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης υψηλής ευκρίνεια...
  • Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς LNB φλάντζας της Engel. Περιλαμβάνει τα single LNB AN7123, twin LNB AN7126 και quattro LNB AN7143, τα οποία διαθέτουν 1x, 2x και 4x εξόδους...
  • Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Οι πιο ισχυρές επίγειες κεραίες της Ikusi είναι τα μοντέλα FlasHD και συγκεκριμένα τα HDTF-C48V & HDTF-C48G σε πράσινο και γκρι χρώμα. Με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ισχυρή απόρριψη υψηλότερων...
  • Icy Box IB-LAN301-C3

    Icy Box IB-LAN301-C3

    Απολαύστε το διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς: Με ρυθμό μεταφοράς δεδομένων έως και 2,5Gbit, ο αντάπτορας δικτύου IB-LAN301-C3 της Icy Box σάς προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση. Αυτό έχει ως αποτέλ...
  • AVM FRITZ!Box 5530 Fiber

    AVM FRITZ!Box 5530 Fiber

    Το FRITZ!Box 5530 Fiber είναι ένα υπερσύγχρονο modem / router από τη γερμανική AVM, το οποίο έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για δίκτυα οπτικής ίνας. Είναι το απόλυτο modem / router για συνδέσεις Fib...
  • Σεμινάρια AstraSat: Συστήματα οπτικών ινών και νέα επαγγελματικά συστήματα Headend Fracarro

    Σεμινάρια AstraSat: Συστήματα οπτικών ινών και νέα επαγγελματικά συστήματα Headend Fracarro

    Η εταιρεία AstraSat σε συνεργασία με την ιταλική Fracarro Radioindustrie πραγματοποίησε με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη το σεμινάριο με θέματα «Συστήματα Οπτικών Ινών για την κατανομή τηλεοπτικού σήμα...
  • TP-Link ER706W-4G

    TP-Link ER706W-4G

    Η TP-Link παρουσιάζει το νέο ασύρματο router ER706W-4G, το οποίο παρέχει συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο μέσω των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας, με δυνατότητα υποστήριξης 4G+ Cat6. Η συσκευή διαθέτει...
  • Kakusiga KK-12101

    Kakusiga KK-12101

    Η εταιρεία KAL Electronics ανακοινώνει την παραλαβή ενός νέου φορητού ηχοσυστήματος που συνδυάζει κομψή εμφάνιση και μοντέρνο σχεδιασμό. Πρόκειται για το Kakusiga KK-12101, το οποίο είναι ένα ηχεί...
  • Ekselans AP 1200 W2

    Ekselans AP 1200 W2

    Το AP 1200 W2 της Ekselans είναι ένα ιδιαίτερα αξιόλογο και συμπαγές Access Point για χρήση σε εσωτερικό χώρο, με πλειάδα δυνατοτήτων διαχείρισης για κάθε είδους εφαρμογή ασύρματης πρόσβασης. Το σ...
  • Nedis TVSM6050BK

    Nedis TVSM6050BK

    Η επιδαπέδια βάση τηλεόρασης TVSM6050BK της Nedis διαθέτει κομψή και μοντέρνα εμφάνιση, συνδυάζοντας παράλληλα τη σωστή τοποθέτηση της τηλεόρασής σας στον χώρο σας. Είναι κατάλληλη για τηλεοράσεις...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
  • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...