Αρθρογραφία . Πρώτη δοκιμή
Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011 | 02:00

iNET HD COMBO

O μικρός… κάνει κόλπα!

Ο iNET HD COMBO έρχεται σε σχετικά μικρές διαστάσεις. H πρόσοψή του έχει περίπου στο κέντρο μια πράσινη οθόνη, που δείχνει την ώρα σε κατάσταση Standby (αυτό όμως απενεργοποιείται κατά βούληση από τα μενού), ενώ σε κατάσταση On αριθμό καναλιού και ένα πράσινο LED. Η πρόσοψη είναι ολόκληρη ένα πορτάκι που οδηγεί αριστερά σε 8 πλήκτρα χειρισμού του δέκτη (Power – αυτό είναι προσβάσιμο και με κλειστό το πορτάκι – Menu, OK, αλλαγής καναλιών και αυξομείωσης έντασης και Exit) και δεξιά σε μια θύρα USB, στη σχισμή του αναγνώστη καρτών για το ενσωματωμένο UCAS και σε μια θύρα CI. Στην πίσω πλευρά διακρίνουμε, από αριστερά προς τα δεξιά, το ζεύγος εισόδου-εξόδου για το σήμα IF, το αντίστοιχο ζεύγος για το επίγειο σήμα, την έξοδο HDMI, μια θύρα Ethernet, μια οπτική ψηφιακή έξοδο ήχου με δυνατότητα Dolby Digital, ένα Scart, την αειθαλή σειριακή θύρα, μια αναλογική στερεοφωνική έξοδο ήχου, την κίτρινη έξοδο CVS, την τριπλή έξοδο συνιστωσών και έναν διακόπτη On – Off.

 

Εγκατάσταση – Ανίχνευση καναλιών

Το σύστημα κατόπτρων της ταράτσας σας υποστηρίζεται από τα πρωτόκολλα επικοινωνίας DiSEqC 1.0, 1.1, 1.2 και το λογισμικό USALS. Η λειτουργία του DiSEqC 1.2 υπήρξε άψογη, όπως και η αποθήκευση των θέσεων των δορυφόρων, ενώ στο USALS και στο DiSEqC 1.1 παρατηρήθηκαν κάποιες δυσκολίες. Η ανίχνευση καναλιών γίνεται ανά πολλαπλούς δορυφόρους από το μενού Multi Satellite Search, ανά δορυφόρο από το μενού Single Satellite Search και ανά διαπομπό από το μενού TP List. Σε κάθε περίπτωση προσφέρεται η χρήση των φίλτρων όλα – ελεύθερα, όλα – τηλεοπτικά – ραδιοφωνικά και η λειτουργία ΝΙΤ. O δέκτης μπορεί να πραγματοποιήσει προσθήκη, μετονομασία και διαγραφή δορυφόρου, καθώς και προσθήκη, επεξεργασία και διαγραφή διαπομπού. Υπάρχει και λειτουργία Blind Scan, η οποία όμως λειτουργεί σαν το τυπικό κατέβασμα καναλιών. Η επίγεια ανίχνευση γίνεται αυτόματα και χειροκίνητα. Στη δεύτερη περίπτωση μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε εισαγωγή καναλιού και αριθμητική εισαγωγή συχνότητας.

 

HD

Ο δέκτης δεν διαθέτει δυνατότητα εμφάνισης λίστας HD καναλιών, στοιχείο ασυνήθιστο τώρα πια για δέκτη HD. Το σήμα HD ρυθμίζεται από τo μενού A/V Control σε 1.080i/50Hz, 1.080i/60Hz, 720p/50Hz και 720p/60Hz, 576p, 576i, 480p και 480i.

 

Μενού – διαχείριση – ταξινόμηση καναλιών

Ο δέκτης υποστηρίζει τα ελληνικά στα μενού του και στο teletext OSD, όχι όμως και στον ηλεκτρονικό οδηγό προγράμματος. Τα μενού κινούνται στο μπλε και το γκρι, ενώ ο καταδείκτης είναι κίτρινος. Οι δυνατότητες διαχείρισης καναλιών περιλαμβάνουν κλείδωμα, υπερπήδηση, μετακίνηση, μετονομασία και διαγραφή καναλιού. Ομαδικά μπορούμε να διαγράψουμε όλα τα κανάλια από το μενού Edit Channel. Η ταξινόμηση γίνεται αλφαβητικά και αντιστρόφως με πρώτα τα ελεύθερα και μετά τα κρυπτογραφημένα ή με πρώτα τα κλειδωμένα. Προηγμένη αλφαβητική αναζήτηση έχουμε τύπου string που ενεργοποιείται με το πλήκτρο Find.

 

USB – PVR

Στη θύρα USB του δέκτη μπορούμε να συνδέσουμε USB stick που χρησιμεύει για αναβάθμιση λογισμικού, αναπαραγωγή αρχείων mp3, jpg, bmp, mpg και ts, ενώ οι εγγραφές γίνονται και σε stick μικρής χωρητικότητας. Μπορούμε να εγγράφουμε ταυτόχρονα δύο κανάλια ενώ παρακολουθούμε κάποιο άλλο με τους συνήθεις περιορισμούς. Τα κανάλια στα οποία δεν έχουμε πρόσβαση κατά τη διάρκεια μιας εγγραφής δεν φαίνονται στη λίστα καναλιών κι έτσι μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε που έχουμε πρόσβαση κατά τις εγγραφές. Όσον αφορά τη διαχείριση μπορούμε να ενημερωθούμε για τον διαθέσιμο χώρο του δίσκου και για τα στοιχεία κάθε εγγραφής, καθώς και να μετονομάσουμε, διαγράψουμε και κλειδώσουμε τις εγγραφές μας. Κατά την αναπαραγωγή μιας εγγραφής μπορούμε να κινηθούμε προς τα μπρος ή προς τα πίσω με γρήγορη κίνηση 2x, 4x, 8x, 16x ή 24x, με αργή κίνηση μπρος – πίσω 1/2x, 1/4x και 1/8x, ενώ υποστηρίζεται και η λειτουργία time shift, την οποία ενεργοποιούμε από τα μενού.

 

Εργονομία – Λειτουργικότητα

Το τηλεχειριστήριο του δέκτη είναι κάπως μεγάλου μεγέθους, πιάνεται πάντως άνετα με ένα χέρι, αλλά η τοποθέτηση των πλήκτρων δυσκολεύει λίγο την καθημερινή χρήση μόνο με τον αντίχειρα. Με το πλήκτρο Exit και το Menu επανέρχεται κανείς στο προηγούμενο επίπεδο. Η επιλογή ταξινόμησης είναι δυσπρόσιτη (βρίσκεται μόνο στο δεύτερο επίπεδο του μενού διαχείρισης καναλιών) και διατηρείται και μετά από έξοδο από τη λίστα καναλιών, καθώς και μετά από κλείσιμο (standby ή off) του δέκτη. Δεν υπάρχει όμως τρόπος να επιστρέψουμε στην Default λίστα καναλιών.

Ποιότητα εικόνας

Η εικόνα του δέκτη είναι πολύ καλή στα HD κανάλια. Τα SD κανάλια υψηλού bitrate ήταν επίσης πολύ καλά. O scaler της συσκευής αρκέστηκε σε διακοσμητικό ρόλο.

 

Highlights

  1. Το βασικό μενού του iNet.
  2. Το μενού χειροκίνητης επίγειας ανίχνευσης.
  3. Η λίστα καναλιών TV.
  4. Η λειτουργία Find εν δράσει.
  5. Η λίστα εγγραφών.
  6. Ρυθμίσεις δικτύου.

 

Με μια ματιά

Συσκευή αποθήκευσης: Εξωτερική USB (υποδοχή εμπρός)

Τμήμα αποκρυπτογράφησης: 1xUCAS, 1xCI

Θέσεις μνήμης: 7.000 τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια, 32+32 λίστες αγαπημένων.

Ταχύτητα ανίχνευσης Hot Βird: 13,7 διαπομποί/min (116 διαπομποί σε 8min 29sec)

Αριθμός ανιχνευθέντων καναλιών Hot Βird: 1.454 TV – 403 Radio (NIT: Ναι)

Επίγεια λήψη: HD MPEG-2/4, κανάλια 5 – 12, 21 – 69

Ταχύτητα πλοήγησης: 30 κανάλια/sec (1.000 κανάλια σε 33sec)

Συνδέσεις ΑV: 1xHDMI, 1xSCART (1xRGB out ή 1xYUV), 3xRCA Component out, 1xRCA video out (CVS), 2xRCA audio out (Stereo), 1xToslink digital audio out, 1xIF in – 1xIF out, 1xRF in – 1xRF out

Άλλα: Θύρα Ethernet, θύρα USB, θύρα RS-232, DiSEqC 1.0, 1.1 και 1.2, USALS, PiG, ελληνικά μενού, ελληνικό teletext OSD και VBI, zoom, πάγωμα εικόνας, χρονοπρογραμματισμός 8 συμβάντων, sleep timer, γονικός έλεγχος, mp3 player, jpg viewer, time shift, 3 παιχνίδια.

Τιμή: 139€

Η γνώμη μας: Πλήρης HD δέκτης με δικτυακές προεκτάσεις.

 

info

Tronix

Θεσσαλονίκης 88, 60 100 Κατερίνη, Τηλ.& fax: 23510-32461,

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., site: www.tronix.gr.

Έκθεση εικόνων

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 114

Τεύχος 114

20-02-2018

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 114

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Όπως θα δείτε και μόνοι σας, ούτε το νέο τεύχος είναι ένα τεύχος «ψυγείο» με συναρμολόγηση θεμάτων σε περιοδικό, αλλά ένα τεύχος που ακολουθεί την αγορά, την επικαιρότητα και καταστρώνει την ύλη του, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του ρεπορτάζ, όπως αυτό διαμορφώνεται κάθε μήνα. Μετά από τους UHD δέκτες και τα UHD images, που παρουσιάσαμε στα προηγούμενα τεύχη, ήρθε η σειρά των UHD καναλιών. Όλα τα δορυφορικά UHD κανάλια, περνούν από τις σελίδες του περιοδικού, μαζί με κριτική για το περιεχόμενο τους και πλήρη στοιχεία λήψης τους. Η διεθνής έκθεση Cabsat 2018, που απευθύνεται στην τηλεοπτική αγορά της Ασίας και της Άπω Ανατολής είχε φέτος δύο ελληνικές εταιρίες. ΒΙΟΚΑΛ και Lemco έδωσαν ελληνικό χρώμα στην διεθνή αραβική έκθεση. Όσο αφορά τα τεστ, αυτό το μην ξεχωρίζει ο νέος οικον...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
  • Libra Press © Copyright 2014
  • All Rights Reserved