Skip to main content
20 Δεκεμβρίου 2023 10:27

«Απόστολος και μόνος» – Ελληνική σειρά με τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο στην ΕΡΤ2

1024X1024 17 9f22bbd8

Από τη ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023, στις 16:00, θα μεταδίδεται σε επανάληψη η ελληνική σειρά «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ»

Κοινωνική – ρομαντική σειρά, παραγωγής 2005
Σκηνοθεσία: Γιώργος Μιχαλακόπουλος – Νίκος Καβουκίδης
Σενάριο: Παναγιώτης Μέντης (σε μια ιδέα του Γιώργου Μιχαλακόπουλου)
Διεύθυνση φωτογραφίας: Σπύρος Παπαδόπουλος
Μοντάζ: Γιώργος Τριανταφύλλου
Ήχος: Αντώνης Σαμαράς
Σκηνογράφος–ενδυματολόγος: Γιώργος Γεωργίου
Μουσική: Κώστας Κουκουλίνης
Τραγούδι: Μανώλης Μητσιάς
Οργάνωση-εκτέλεση παραγωγής: Χάρης Κοντορουχάς
Παίζουν: Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Γιώργος Μοσχίδης, Θεόδωρος Έξαρχος, Μαρία Καβουκίδου, Έρση Μαλικένζου, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Μπέση Μάλφα, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Γιάννης Θωμάς, Μαρία Τσίμα, Νίκος Καραθάνος, Σπύρος Κουβαρδάς, Σπύρος Αβραμέας, Μάκης Αρβανιτάκης, Έλενα Λαρίου, Ελένη Κρίτα, Μαρία Ζάχαρη, Βάνα Ζάκα, Δημοσθένης Φίλιππας, Κατερίνα Νικολοπούλου, Μενέλαος Ντάφλος, Ελένη Κούστα, Σαμψών Φύτρος, Ειρήνη Βακάκη, Φοίβος Ριμένας, Κίμων Φιορέτος, και οι μικροί Δημήτρης Τρύμπας και Θανάσης Λιωντός.

Γενική υπόθεση: Βρισκόμαστε στα τέλη της δεκαετίας του ’70, στη Βόρεια Ελλάδα, σε μια μικρή Περιφέρεια κάτω από το Παγγαίο. Η ζωή κυλά σε ρυθμούς που θα μπορούσαν να αποτελούν τη μικρογραφία του κόσμου και των συνθηκών που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος, όπου και αν ζει.
Ο κύριος Απόστολος, κεντρικός ήρωας, είναι ταχυδρομικός υπάλληλος που «μετρά μέρες» για να βγει στη σύνταξη. Θα μπορούσε έπειτα από πολλά χρόνια στην υπηρεσία να εργάζεται σε ένα κεντρικό υποκατάστημα στην πρωτεύουσα κάποιου νομού. Επιλέγει όμως, να παραμείνει διευθυντής του εαυτού του, δηλαδή να είναι ένας απλός ταχυδρομικός υπάλληλος για λόγους που θα αποκαλυφθούν με την εξέλιξη της σειράς.

Ο κύριος Απόστολος είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων και ενδιαφέρεται ανιδιοτελώς για τους συνανθρώπους του. Η σχέση του με τους κατοίκους της περιοχής δεν ξεπερνά ποτέ τα στενά όρια των κανονισμών της υπηρεσίας του. Εξαίρεση, οι σχέσεις του με τον στενό του φίλο, τον κύριο Αρίωνα, αλλά και τον πιστό του σκύλο.

Αν κάποιος σπεύσει να σχηματίσει για τον πρωταγωνιστή της σειράς την εικόνα ενός άψογου ταχυδρόμου μιας μικρής πόλης της ελληνικής Περιφέρειας, θα πέσει έξω. Ο κάθε άνθρωπος έχει τα μυστικά και τις αδυναμίες του. Στην περίπτωση του κ. Απόστολου, η παρακολούθηση της ζωής των συγχωριανών του, εν αγνοία τους, είναι η «μικρή αμαρτία» που θα καθορίσει τις εξελίξεις.

Όλα, αρχίζουν από ένα τυχαίο λάθος, από ένα ανοιχτό γράμμα που βρίσκεται στα χέρια του. Ένα λάθος τον οδηγεί στο να μπλεχτεί στην ερωτική ιστορία της Μάρθας, της δασκάλας του χωριού, η οποία του ασκεί μια έντονη όσο και ανομολόγητη έλξη.

Από την αλληλογραφία, προκύπτει το τέλος μιας ερωτικής σχέσης, που σαν συνέπεια θα είχε τη συναισθηματική διάλυση της ίδιας.
Τότε ο κ. Απόστολος αναλαμβάνει δράση.
Μιμείται τον γραφικό χαρακτήρα του αρραβωνιαστικού της δασκάλας και παίρνει τη θέση του, γράφοντας αυτός τα γράμματά του. Ελέγχοντας την αποστολή και την παραλαβή τους.
Η ζωή όμως, παίζει περίεργα παιχνίδια…

ΔΕΥΤΕΡΑ 25/12/2023: Eπεισόδιο 1ο. O παραγνωρισμένος συγγραφέας Αρίων παρουσιάζει την ιστορία της μοναξιάς του ταχυδρομικού διανομέα Απόστολου Ρώτα.
Παραμονή εθνικής γιορτής, ο ταχυδρόμος και η μικρή κοινωνία. Ο γυρολόγος έμπορος, η Γερμανίδα χήρα, ο χρεωμένος Κώστας, η νεοδιορισμένη δασκάλα του χωριού.
Πρώτες υποψίες παράβασης καθήκοντος από τον κύριο Απόστολο και ο ερχομός ενός άνδρα που ψάχνει το σχολείο και τη δασκάλα.

ΤΡΙΤΗ 26/12/2023: Επεισόδιο 2ο. Η Ισαβέλλα με τις μαντικές ικανότητες, ανάμεσα στην εκμετάλλευση από την αδελφή της Πελαγία και τον έρωτα.
Ο Απόστολος συναντά τη δασκάλα και τον ξένο. Κάτι υποψιάζεται. Το πρόσωπό της του θυμίζει ένα κομμάτι της ζωής του που άφησε να χαθεί.
Μπελάδες για την κυρία Πόπη από τα κατορθώματα του γιου της.
Ο Κώστας κινδυνεύει από το πάθος του.
Το «υπηρεσιακό παράπτωμα» βοηθά κάποιες προσωρινές λύσεις.

ΤΕΤΑΡΤΗ 27/12/2023: Επεισόδιο 3ο. O Aλέκος φεύγει χωρίς να ξεκαθαρίσει τίποτα απέναντι στη Μάρθα. Τα λάθη και τα πάθη του Κώστα αναστατώνουν την οικογένειά του. Ο ερχομός του «Στρατηγού». Η Πελαγία με τις συμβουλές του Απόστολου κερδίζει πόντους.
Η Μπριγκίτε, ανοίγει την καρδιά της στον Απόστολο. Ο Αρίων θέλει να στηρίξουν τον Κώστα. Ο Απόστολος έχει μπει στα μυστικά της Μάρθας.

ΠΕΜΠΤΗ 28/12/2023: Eπεισόδιο 4ο. Ο Απόστολος, το γράμμα του Αλέκου, υπαινιγμοί στη Μάρθα. Η Πελαγία και μια απρόσμενη επίσκεψη. Η Ισαβέλλα κάνει σχέδια. Ο Αρίων βρίσκει εκδότη. Ο Ζαχαρίας, μετανάστης που επιστρέφει με σχέδια για επιχειρήσεις.
Η Μάρθα παραδίδει στον Απόστολο γράμματα με παραλήπτη τον Αλέκο, χωρίς να υποψιάζεται το «υπηρεσιακό παράπτωμά» του.
Η Πελαγία με την Μπριγκίτε εναντιώνονται στα σχέδια του Ζαχαρία.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/12/2023: Eπεισόδιο 5ο. O Απόστολος μαθαίνει τα σχέδια του Ζαχαρία. Ο Αρίων αντιμετωπίζει την παράξενη τρέλα του Τάσου.
Ο Αλέκος και η θέση στο δημόσιο. Όλα δείχνουν στον Ζαχαρία πως ελπίζει μάταια.
Η Μάρθα βρίσκει παράξενη τη συμπεριφορά του συναδέλφου της Ανδρέα.
Ο Χρήστος, η Ισαβέλλα και η Πελαγία που επεμβαίνει δραστικά.
Ο Απόστολος στον Βόλο για μια παράξενη συνάντηση.

ΔΕΥΤΕΡΑ 1/1/2024: Eπεισόδιο 6ο. Ο Περικλής έξαλλος με τον γιο του. Η Μάρθα βγαίνει με τον Ανδρέα που τη φλερτάρει. Ο Απόστολος εξασκείται στη μίμηση του γραφικού χαρακτήρα του Αλέκου. Ο Κώστας στα χωράφια της Μπριγκίτε βρίσκει αρχαίο άγαλμα με πολύ «αδρά χαρακτηριστικά». Από απροσεξία του Απόστολου και του Αρίονα το άγαλμα ευνουχίζεται. Η Μριγκίτε και η ιστορία του αρχαίου ευρήματος.

ΤΡΙΤΗ 2/1/2024: Επεισόδιο 7ο. O Tάσος εμπιστεύεται τον Απόστολο. Ο Αλέκος πνίγεται στη θέση του διορισμού του. Η Μάρθα τον επισκέπτεται με προτροπή του Απόστολου. Ο Κώστας φεύγει μεθυσμένος από το σκυλάδικο και βγαίνει από τον δρόμο σε μια επικίνδυνη στροφή. Ο Απόστολος και πάλι δίπλα του. Μια ξένη θα εγκατασταθεί σ’ ένα από τα αρχοντικά. Σκέψεις για την επιστροφή του Τάσου στο ίδρυμα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 3/1/2024: Επεισόδιο 8ο. Τα προβλήματα του Περικλή και της Πόπης μοιάζουν να λύνονται. Ο Απόστολος έχει βάλει κι εδώ το χέρι του. Η Πελαγία φροντίζει την ανανέωση της πανσιόν και της Ισαβέλλας. Η ξένη, γνωρίζεται με τους ντόπιους ξεσηκώνοντας τη φαντασία τους. Η Μάρθα και ο Ανδρέας ομολογούν κι οι δυο πως κρύβουν τους ίδιους φόβους. Ο Τάσος αλλάζει συμπεριφορά. Γνωρίζει τη Φένια και η τρέλα του πάει περίπατο.

ΠΕΜΠΤΗ 4/1/2024: Eπεισόδιο 9ο. Ο Κώστας μετανιώνει για το ανεύθυνο φέρσιμό του. Η Πελαγία αντιμετωπίζει φουρτούνες και δέχεται τη σχέση της Ισαβέλλας με τον Χρήστο. Η Μάρθα γνωρίζεται με τη Φένια. Ο Απόστολος με τον «τρόπο» του μαθαίνει πως η γυναίκα του Ανδρέα περιμένει παιδί. Ο Απόστολος τολμά και δίνει στη Μάρθα το γράμμα που έγραψε ο ίδιος με τον γραφικό χαρακτήρα του Αλέκου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/1/2024: Επεισόδιo 10o. Ο Αργύρης το σκάει από τα μαθήματά του για να βρίσκεται με τη Φένια, ενώ στο χωριό πιστεύουν πως η ξένη ξελόγιασε τον κυρ Τάσο. Ο Αλέκος αρχίζει να μετανιώνει για το φέρσιμό του απέναντι στη Μάρθα. Ο Αρίων ρωτά τον Απόστολο αν σκέφτηκε ν’ ανοίξει κάποιο γράμμα πριν το παραδώσει. Ο Απόστολος εξοργίζεται. Η Μάρθα θεωρεί το γράμμα που της έγραψε ο Απόστολος, γράμμα του Αλέκου.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

 • Kathrein UFOpro & UFOprolite

  Kathrein UFOpro & UFOprolite

  Τα υψηλής ποιότητας προϊόντα που διαθέτει η ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ είναι σχεδιασμένα για εφαρμογές διανομής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σημάτων σε ξενοδοχεία, στάδια, νοσοκομεία, κρουαζιερόπλοια, ενοικιαζόμεν...
 • Emme Esse 87435

  Emme Esse 87435

  Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του Emme Esse 87435. Πρόκειται για ένα ψηφιακό modulator που λαμβάνει ένα HDMI σήμα από δορυφορικό / επίγειο δέκτη, DVD player, κάμερα ασφαλείας ή οποι...
 • Ekselans CPE 1200-OLP

  Ekselans CPE 1200-OLP

  Η Ekselans διαθέτει – μεταξύ άλλων – πλήρη γκάμα Access Points για κάθε είδους οικιακή ή επαγγελματική εφαρμογή. Ένα από τα αξιόλογα Access Points της Ekselans είναι το CPE 1200-OLP, το οποίο υποσ...
 • Nedis SFIND100BK

  Nedis SFIND100BK

  Συνδέστε τον μετρητή με ένα LNB και έναν δορυφορικό δέκτη και βρείτε την κατάλληλη θέση / γωνία για το κάτοπτρό σας, εύκολα και γρήγορα. Διαθέτει οθόνη αναλογικής ένδειξης με οπίσθιο φωτισμό. Επιπ...
 • Kathrein MS & MP series

  Kathrein MS & MP series

  Η εταιρεία ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ ανακοινώνει νέα παραλαβή των σειρών ερμαρίων - ντουλαπιών MS και MP της γερμανικής Kathrein. Η σειρά MS περιλαμβάνει υψηλής ποιότητας ερμάρια - ντουλάπια τοποθέτησης και σ...
 • Engel MV7400

  Engel MV7400

  Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του HDMI switch Engel MV7400. Πρόκειται για έναν διαχωριστή HDMI σημάτων από 4 εισόδους σε 1 έξοδο, με μέγιστη ανάλυση Full HD 1080p. Είναι συμβατό με ...
 • Ikusi Flow Smart Headend

  Ikusi Flow Smart Headend

  Το Ikusi Flow Smart Headend της ισπανικής Ikusi, λειτουργεί ήδη σε εκατοντάδες ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα και δεκάδες χιλιάδες στο εξωτερικό, καθώς αποτελεί ένα υπόδειγμα τεχνολογίας διανομ...
 • Kathrein LCD 115 A+ & LCD 130 A+

  Kathrein LCD 115 A+ & LCD 130 A+

  Η εταιρεία ΛΥΡΑ ΑΕΒΕ ανακοινώνει νέα παραλαβή των ομοαξονικών καλωδίων LCD 115 A+ και LCD 130 A+ της γερμανικής Kathrein. Πρόκειται για καλώδια πολύ υψηλής ποιότητας που είναι δοκιμασμένα και πιστ...
 • V-Tech Z2024 H265

  V-Tech Z2024 H265

  Νέος επίγειος ψηφιακός δέκτης από την AstraSat! Πρόκειται για τον V-Tech Z2024 H265, ο οποίος είναι ένας δέκτης MPEG4 με έξοδο HDMI και ανάλυση Full HD (1080p). Χάρη στο νέας γενιάς tuner του (μάρ...
 • Nedis TVSM5120GY

  Nedis TVSM5120GY

  Η επιτραπέζια full motion βάση της Nedis είναι κατάλληλη για τηλεοράσεις από 37” έως 75”, με VESA 200x200, 300x200, 300x300, 400x200, 400x300, 400x400, 600x400 και μέγιστο βάρος 40kg. Διαθέτει μια...
 • Anga PS series

  Anga PS series

  Η εταιρεία Stam Electronics ανακοινώνει νέα παραλαβή σειράς ποιοτικών κεραιών Anga. Πρόκειται για τη σειρά PS, η οποία περιλαμβάνει εξωτερικές και εσωτερικές κεραίες που είναι κατάλληλες για επίγε...
 • Promax RANGER: Διαθέσιμη η τρίτη ομάδα εκπαιδευτικών video για τη δημοφιλή σειρά πεδιομέτρων

  Promax RANGER: Διαθέσιμη η τρίτη ομάδα εκπαιδευτικών video για τη δημοφιλή σειρά πεδιομέτρων

  Είναι πλέον διαθέσιμη η τρίτη ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax RANGER. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER - Εκπαιδευτικά ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

 • Ψηφιακή Τηλεόραση, Φεβρουάριος 2024

  Ψηφιακή Τηλεόραση, Φεβρουάριος 2024

  Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Φεβρουαρίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Φεβρουαρίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με τ...
 • WebOS, Tizen, Android TV, VIDAA

  WebOS, Tizen, Android TV, VIDAA

  Στις μέρες μας, η τηλεόραση θεωρείται ένα από τα πιο αναγκαία προϊόντα του νοικοκυριού, καθώς αποτελεί τη βασικότερη πηγή για την ατομική ή οικογενειακή ψυχαγωγία εντός του σπιτιού. Εάν πρόκειται ...
 • BX-V211-D

  BX-V211-D

  Ένα πολύ χρήσιμο εξάρτημα, που θα πρέπει απαραίτητα να περιλαμβάνεται στον οικιακό εξοπλισμό του σύγχρονου νοικοκυριού, δοκιμάσαμε για να σας παρουσιάσουμε στο τεύχος αυτού του μήνα. Πρόκειται για...