Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες cookie αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησης σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η ανάγνωση σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπο μας και η βοήθεια της ομάδας μας να κατανοήσει ποιες ενότητες του ιστοτόπου θεωρείτε πιο ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Viasat History: Τα Πιο Παράξενα Αντικείμενα
ΤO ΚΡΑΝΙΟ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ Η ΒΟΜΒΑ ΝΥΧΤΕΡΙΔΑ.
Στοιβαγμένα σε μουσεία, εργαστήρια και αποθήκες, μπορείτε να βρείτε τα πιο παράξενα αντικείμενα: κρυμμένους θησαυρούς, αξιόλογα αντικείμενα και πράγματα που εξακολουθούν να μπερδεύουν τους ειδικούς. Διεξάγοντας νέα έρευνα, χρησιμοποιώντας τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης, το εύστοχα ονομαζόμενο, «Τα Πιο Παράξενα Αντικείμενα», επιστρέφει με τη 2η σειρά του στο Viasat History.
Η σειρά αποκαλύπτει τα μυστικά αυτών των αντικειμένων, τα οποία κυμαίνονται από το απίστευτο έως το πραγματικά παράξενο. Στο άρθρο μας αναλύουμε τον μηχανισμό ενός αντικειμένου το οποίο δημιουργήθηκε για να μετράει την ομορφιά και μια βόμβα από νυχτερίδες η οποία θα μπορούσε να καταστρέψει μια ολόκληρη πόλη. Σας είπαμε ότι τα αντικείμενα αυτά είναι πραγματικά περίεργα!
Τελικά μπορούμε να μετρήσουμε την ομορφία;
Σε ένα ντουλάπι του Μουσείου Ψυχαγωγίας στο Χόλυγουντ, Λος Άντζελες είναι αποθηκευμένο ένα περίεργο μεταλλικό κλουβί σε σχήμα κεφαλιού που μοιάζει με συσκευή βασανισμού του Μεσαίωνα. Ωστόσο, δεν είναι ούτε εργαλείο βασανιστηρίων και ούτε χρονολογείται στους σκοτεινούς αιώνες, στην πραγματικότητα χρονολογείται τον 20ο αιώνα και σκοπός του είναι να μετρήσει την ομορφιά. Έχει σχεδιαστεί για να αγκαλιάζει το κεφάλι μιας γυναίκας και να το κλειδώνει άκαμπτα στη θέση του από το κρανίο μέχρι τον λαιμό , ακόμα και τους βολβούς των ματιών. Εφαρμόζει ακριβώς με τη βοήθεια ευλίγιστων, μεταλλικών λυρίδων, οι οποίες σταθεροποιούνταν με βίδες. Υπάρχει επίσης, μια ράγα στο μπροστινό μέρος που υποστηρίζει μια σειρά μικρομέτρων ραγών με μεταλλικούς ανιχνευτές στο άκρο. Έτσι αυτός που την χειριζόταν, μπορούσε να πραγματοποιεί μετρήσεις με ακρίβεια ενός χιλιοστού της ίντσας, καταλήγοντας σε έναν αριθμό που να αναφέρεται στο επίπεδο ομορφιάς του χρήστη.
Η συσκευή σχεδιάστηκε από έναν από τους μεγαλύτερους παράγοντες επιρροής στη βιομηχανίας της ομορφιάς, τον Μαξ Φάκτορ. Προερχόμενος από πολωνική οικογένεια, κατέληξε στο Χόλιγουντ σε πολύ νεαρή ηλικία για να αναμορφώσει πλήρως τα πρότυπα του μακιγιάζ στη βιομηχανία του σινεμά.
Κάθε γυναίκα ήθελε να δείχνει τόσο λαμπερή όσο οι σταρ στο Χόλιγουντ, έτσι ο Φάκτορ έγινε γρήγορα γνωστό όνομα. Η εταιρεία του αξίζει πλέον δισεκατομμύρια δολάρια. Ήταν διάσημος για την εύρεση καινοτόμων τρόπων στην εφαρμογή του μακιγιάζ στο πρόσωπο μιας ηθοποιού για να εξομαλύνει τα χαρακτηριστικά, ώστε ολόκληρο το πρόσωπο να γίνει συμμετρικό. Αυτή η συσκευή θα έπρεπε να ήταν ένα εργαλείο μέτρησης της συμμετρίας ενός προσώπου και όχι της ομορφιάς.
Πώς θα μπορούσε μια βόμβα από νυχτερίδες να καταστρέψει μια πόλη;
Με την κωδική ονομασία Project X-Ray, μια πραγματικά παράξενη συσκευή γεννήθηκε στις πυρκαγιές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Δεν υπήρξε ποτέ ένα όπλο σαν αυτό πριν ή μετά, και υπάρχει καλός λόγος για αυτό. Ήταν μια βόμβα με μικροσκοπικές αεραγωγές στο πλάι για τους μικροσκοπικούς επιβάτες της, τις νυχτερίδες. Ναι, ήταν μια βόμβα νυχτερίδας.
Σχεδιάστηκε το 1941 για να βοηθήσει την Αμερική να αντεπιτεθεί στην ιαπωνική αεροπορική επίθεση στο Περλ Χάρμπορ. Περιείχε 1000 νυχτερίδες και μέσα σε καθεμιά από αυτές υπήρχε μια μικροσκοπική θανατηφόρα συσκευή που μπορούσε να προκαλέσει φωτιά. Το σχέδιο προέβλεπε την εξαπόλυση νυχτερίδων φορτωμένων με βόμβες κατά τη νύχτα και στόχευε μια συγκεκριμένη αδυναμία των ιαπωνικών πόλεων, καθώς ήταν πυκνοκατοικημένες και τα περισσότερα σπίτια ήταν κατασκευασμένα από ξύλο. Αν ξεκινούσατε φωτιά ένα σπίτι, θα μπορούσε πολύ εύκολα να εξαπλωθεί σε ολόκληρη την πόλη.
Στα 1000 πόδια αναπτύσσονταν αλεξίπτωτα και το εξωτερικό περίβλημα θα έπεφτε μακριά. Οι φορείς των νυχτερίδων θα ρίχνονταν από 5000 πόδια (1525 μέτρα). Τότε, τα μικρότερα χωρίσματα θα αποκολλιούνταν και το καθένα θα έφερε ένα μικρό αλεξίπτωτο, το οποίο θα άνοιγε στο 1000 πόδια (305 μέτρα).
Κατά την πτώση οι νυχτερίδες ξυπνούσαν και πετούσαν σε διάφορα σημεία για να κάνουν την φωλιά τους, έτσι όταν η αντίστροφη μέτρηση έφτανε στο τέλος της, οι βόμβες ναπάλμ έκαιγαν όποιο μέρος είχαν βρει καταφύγιο οι νυχτερίδες..Οι σχεδιαστές υπολόγισαν ότι οι βόμβες νυχτερίδας μπορούσαν να ξεκινήσουν σχεδόν 4800 πυρκαγιές σε μια περιοχή διαμέτρου 40 μιλίων.
Γιατί λοιπόν απέτυχε αυτό το σχέδιο; Γιατί οι νυχτερίδες έκαναν ακριβώς αυτό που έπρεπε να κάνουν. Αλλά όχι στο Τόκιο, αντίθετα σε μια αεροπορική βάση στο Νέο Μεξικό πριν από την απογείωση. Δυστυχώς, κάποιες ξύπνησαν, πέταξαν μακριά και κρύφτηκαν στην αεροπορική βάση. Οι εμπρηστικοί μηχανισμοί εξερράγησαν και έκαψαν ολοσχερώς τη βάση. Παρά το γεγονός ότι το πείραμα μετατράπηκε σε καταστροφή, το σχέδιο αυτό απορρίφθηκε εντελώς το 1944, όταν η ιδέα μιας άλλης καταστροφικής συσκευής έγινε πραγματικότητα. Η πυρηνική βόμβα γεννήθηκε και άλλαξε τα πάντα.
Υπάρχουν λοιπόν πολλά περίεργα πράγματα, από τη μούμια μιας γάτας μέχρι μια καταραμένη γλάστρα με κοτόπουλο και πολλά άλλα αξιοσημείωτα ευρήματα. Το «Τα Πιο Παράξενα Αντικείμενα» συνεχίζει να παρουσιάζει τα πιο παράξενα αντικείμενα του κόσμου και να τα μελετά με μία νέα ματιά, ώστε τελικά να μην φαίνονται τόσο παράξενα, μόνο στο Viasat History.