Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018 | 10:57

Το νεότερο πρότυπο Ψηφιακής Ραδιοφωνικής Εκπομπής DAB+

Οι πρώτες εκπομπές στην Ελλάδα από την ΕΡΑ

Εκτός των DVB-S2 και DVB-T που έχουν πλέον εδραιωθεί στην Ελλάδα, ένα ακόμα πρότυπο εκπομπής ψηφιακού σήματος έρχεται για να βρει εφαρμογή στη χώρα μας. Ο λόγος για το DAB+, το οποίο φέρνει το ψηφιακό ραδιόφωνο στην Ελλάδα και προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με την αναλογική εκπομπή των AM και FM. Το ψηφιακό ραδιόφωνο χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια σε χώρες...
Γράφτηκε από: Χάρης Ματθαίου
Εκτός των DVB-S2 και DVB-T που έχουν πλέον εδραιωθεί στην Ελλάδα, ένα ακόμα πρότυπο εκπομπής ψηφιακού σήματος έρχεται για να βρει εφαρμογή στη χώρα μας. Ο λόγος για το DAB+, το οποίο φέρνει το ψηφιακό ραδιόφωνο στην Ελλάδα και προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με την αναλογική εκπομπή των AM και FM. Το ψηφιακό ραδιόφωνο χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια σε χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε στη χώρα μας η πρώτη εκπομπή στην μπάντα του ψηφιακού ραδιοφώνου από την Ελληνική Ραδιοφωνία.
digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.