19/03/2019

LEMCO MLF-100

Με 4x tuners διπλών DVB-S/S2 & DVB-T/T2/C εισόδων για απόδοση 4x DVB-T/C καναλιών

Γράφτηκε από: Χάρης Ματθαίου
Διευρύνοντας την πλούσια γκάμα των προϊόντων που διαθέτει στην αγορά, η Lemco κυκλοφορεί τη νέα σειρά mini Headend Micro Line. Στη σειρά αυτή ανήκει και το MLF-100, το οποίο παραλάβαμε και δοκιμάσαμε άμεσα για να σας το παρουσιάσουμε. Διαθέτει τέσσερα tuners με διπλές DVB-S/S2 και DVB-T/T2/C εισόδους και αποδίδει στην έξοδο...

Διευρύνοντας την πλούσια γκάμα των προϊόντων που διαθέτει στην αγορά, η Lemco κυκλοφορεί τη νέα σειρά mini Headend Micro Line. Στη σειρά αυτή ανήκει και το MLF-100, το οποίο παραλάβαμε και δοκιμάσαμε άμεσα για να σας το παρουσιάσουμε. Διαθέτει τέσσερα tuners με διπλές DVB-S/S2 και DVB-T/T2/C εισόδους και αποδίδει στην έξοδο 4 DVB-T/C κανάλια. Παρέχει τεράστια ευελιξία στην επιλογή τηλεοπτικών προγραμμάτων, ενώ έχει δύο ενσωματωμένα ανεξάρτητα τροφοδοτικά που εξασφαλίζουν αδιάλειπτη λειτουργία.

Το MLF-100 είναι το νέο all-in-one mini Headend της Lemco, το οποίο μπορεί να λαμβάνει έως τέσσερα ανεξάρτητα δορυφορικά, επίγεια ψηφιακά, ή καλωδιακά σήματα και να τα μετατρέπει στην έξοδο σε τέσσερα Mux επίγειων/καλωδιακών προγραμμάτων. Ο προγραμματισμός του είναι πανεύκολος, ενώ αποτελεί αξιόπιστη λύση για επαγγελματική διανομή τηλεοπτικού σήματος σε υπάρχουσες εγκαταστάσεις δικτύων CATV των χώρων φιλοξενίας.

Χαρακτηριστικά

Το Lemco MLF-100 έρχεται σε ultra-compact μέγεθος, με εξαιρετικής ποιότητας κατασκευής σασί αλουμινίου, έχοντας διαστάσεις 235x115x48 χιλιοστών και βάρος 450 γραμμαρίων. Χάρη στα μεταλλικά στηρίγματα της δεξιάς και της αριστερής πλευράς του, μπορεί να τοποθετηθεί σε Rack ή τοίχο. Διαθέτει οπές εξαερισμού στην πρόσοψη και την πάνω πλευρά του, που σε συνδυασμό με τους εσωτερικούς ανεμιστήρες μειώνουν σημαντικά τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του. Η πάνω πλευρά διαθέτει επίσης δύο υποδοχές +12VDC για ταυτόχρονη διπλή εξωτερική τροφοδοσία, ώστε να εξασφαλίζεται η αδιάλειπτη λειτουργία της συσκευής. Η κάτω πλευρά είναι εξοπλισμένη με 8 υποδοχές τύπου F, 4xDVB-S/S2 για λήψη δορυφορικών και 4xDVB/T/T2/C για λήψη επίγειων ή καλωδιακών σημάτων, ενδεικτικό LED STATUS, πλήκτρο RESET για επαναφορά, θύρα LAN/CONTROL για προγραμματισμό της μονάδας και υποδοχή RF OUT για σύνδεση σε δίκτυο CATV.

Το MLF-100 έχει 4 ενσωματωμένα tuners που το καθένα διαθέτει δύο ανεξάρτητες εισόδους, ώστε να μπορεί να δεχτεί είτε δορυφορικό, είτε επίγειο/καλωδιακό σήμα. Υποστηρίζει τεχνολογία pool που παρέχει μεγάλη ευελιξία στον προγραμματισμό, καθώς ο χρήστης μπορεί να επιλέξει οποιοδήποτε πρόγραμμα από οποιαδήποτε από τις 4 εισόδους και να το αντιστοιχίσει σε οποιοδήποτε από τα 4xDVB-T/C multiplex εξόδου. Χάρη στη θύρα LAN 10/100Mbps που διαθέτει η μονάδα, ο έλεγχος και η δημιουργία των Mux εξόδου πραγματοποιούνται τοπικά ή απομακρυσμένα με τη βοήθεια του ενσωματωμένου software, μέσω web interface από υπολογιστή ή tablet. Η κατανομή των προγραμμάτων γίνεται με ασφαλή τρόπο που εξασφαλίζει την ομαλή λειτουργία των καναλιών, καθώς το Headend διαθέτει μηχανισμό ανίχνευσης κορυφής, ώστε να ενημερώνει όταν προκύπτει υπερχείλιση του bitrate. Τα 4xDVB-T/C multiplex καταλαμβάνουν αυτόματα γειτονικές συχνότητες (110-900MHz), ενώ το RF σήμα εξόδου έχει υψηλή στάθμη 104dBμV και MER που μπορεί να ξεπεράσει τα 42dB.

Ρυθμίσεις

Για να αποκτήσουμε πρόσβαση στο μενού ρυθμίσεων και ελέγχου, θα πρέπει να συνδεθούμε με υπολογιστή στον web server του MLF-100. Αυτό πραγματοποιείται αν πληκτρολογήσουμε στο πεδίο διευθύνσεων του browser την IP 192.168.1.205. Στη σελίδα που ανοίγει δίνουμε Username:admin και Password:12345, ώστε να εισέλθουμε στην κάρτα του μενού. Στην αριστερή στήλη υπάρχουν τρεις ξεχωριστές ενότητες, κατάστασης, ρυθμίσεων και συστήματος, ενώ πάνω δεξιά μπορούμε να επιλέξουμε τη γλώσσα που επιθυμούμε, με τα ελληνικά να υποστηρίζονται άριστα. Στην ενότητα “Κατάσταση” βρίσκουμε τις επιλογές “Γενικά” που εμφανίζει την τρέχουσα κατάσταση των τεσσάρων εισόδων και εξόδων, καθώς και τη θερμοκρασία του επεξεργαστή, ”Λίστα προγραμμάτων” που εμφανίζει τα επιλεγμένα προγράμματα κάθε Mux εξόδου, με δυνατότητα αποθήκευσης όλων σε αρχείο και ”Γενικό διάγραμμα” με εικονίδια για απευθείας είσοδο σε αντίστοιχη σελίδα.

Η ενότητα “Ρυθμίσεις” αποτελεί το πιο ουσιαστικό μέρος του μενού και αφορά τις εισόδους, εξόδους και επιλογή προγραμμάτων. Επιλέγοντας τις εισόδους ορίζουμε τον τύπο λήψης για καθεμιά από αυτές και δίνουμε τις ανάλογες τιμές σήματος (συχνότητα, πόλωση, symbol rate, κανάλι κ.λπ.), ενώ δεξιά βλέπουμε τις μπάρες ισχύος και ποιότητας του σήματος. Μέσω της “Επιλογής προγραμμάτων” διαλέγουμε σε κάθε είσοδο οποιαδήποτε από τα προγράμματα που μας ενδιαφέρουν και τα αντιστοιχίζουμε σε οποιαδήποτε από τις τέσσερις εξόδους, λαμβάνοντας υπόψη μας τυχόν εντοπισμό κορύφωσης που ενδεχομένως να εμφανίζεται στο κάτω μέρος της κάρτας, κάτι που βοηθάει στο σωστό καταμερισμό του φορτίου και τη σταθερή λειτουργία της συσκευής.

Οι “Έξοδοι” περιλαμβάνουν ρυθμίσεις για την έξοδο RF, με επιλογή τύπου μετάδοσης (DVB-C ή DVB-T), τιμής συχνότητας και διάφορων άλλων παραμέτρων (Constellation, Code rate κ.ά.), ενώ υπάρχει και δυνατότητα μείωσης της στάθμης κάθε εξόδου. Περιλαμβάνουν επίσης “Ρυθμίσεις TS”, μέσω των οποίων μπορούμε να δώσουμε τιμές για TS ID και ID δικτύου, να αλλάξουμε τον πάροχο LCN, καθώς και να δώσουμε στο δίκτυο κάθε εξόδου το όνομα που επιθυμούμε. Επιπλέον, υπάρχουν επιλογές τροποποίησης των NIT και SDT. Τέλος, η ενότητα “Σύστημα” περιλαμβάνει επιλογές εμφάνισης ιστορικού συμβάντων με δυνατότητα αποθήκευσής τους σε αρχείο, διαμόρφωσης της IP, διαχείρισης (αλλαγή Username/Password), επανεκκίνησης του συστήματος, επαναφοράς εργοστασιακών προεπιλογών, εισαγωγής/εξαγωγής ρυθμίσεων, ενημέρωσης firmware, ρύθμισης ημερομηνίας/ώρας και εμφάνισης πληροφοριών.

Για τις ανάγκες των δοκιμών μας, τροφοδοτήσαμε τρεις από τις εισόδους του Headend με ένα επίγειο ψηφιακό σήμα και δύο δορυφορικά σήματα από τους δορυφόρους Hot Bird 13E και Türksat 42E, ορίσαμε όνομα LEMCO MLF-100 (1-4) για κάθε δίκτυο εξόδου, ενώ μετρήσαμε με το πεδιόμετρο στην έξοδο RF σήμα με στάθμη 99.7dBμV και MER >37dB.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Tuners: 4xδιπλά

Είσοδοι: 4xDVB-S/S2, 4xDVB-T/T2/C

Έξοδοι: 4xMux DVB-C/T

Συχνότητες εξόδου: 110-900MHz

Στάθμη εξόδου: 104dBμV

MER: 42dB

Τροφοδοσία: 2x12VDC

Διαστάσεις: 235x115x48 χιλ.

Η γνώμη μας: Το MLF-100 είναι ένα all-in-one mini Headend που μπορεί να λαμβάνει και να επεξεργάζεται όλους τους τύπους σημάτων, παρέχοντας ταυτόχρονα πανεύκολο προγραμματισμό. Διαθέτοντας πανίσχυρα χαρακτηριστικά, ultra-compact μέγεθος και τέσσερα ανεξάρτητα tuners με multi-standard DVB εισόδους, αποτελεί ιδανική λύση για επαγγελματική διανομή ελεύθερων δορυφορικών, επίγειων ψηφιακών ή καλωδιακών προγραμμάτων σε εγκαταστάσεις δικτύων CATV.

INFO
  • Lemco Electronics
  • Λαθέας 46, 136 78 Αχαρναί – Αθήνα
  • τηλ: 210-2811401 | fax: 210-2825755
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.lemco.gr

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.