22/07/2019

SILVER HDT-305

Νέας γενιάς επίγειος ψηφιακός δέκτης MPEG-4 με τηλεχειριστήριο εκμάθησης

Γράφτηκε από: Χάρης Ματθαίου
Εξοπλισμένος με DVB-T2 tuner και υποστηρίζοντας αποκωδικοποίηση H.265/HEVC, ο Silver HDT-305 είναι ένας νέας γενιάς Full HD επίγειος ψηφιακός δέκτης MPEG-4, απόλυτα συμβατός με το επερχόμενο πρότυπο επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης. Λειτουργεί φυσικά και με το τρέχον πρότυπο H.264, ενώ συνδυάζει πανεύκολη χρήση...

Εξοπλισμένος με DVB-T2 tuner και υποστηρίζοντας αποκωδικοποίηση H.265/HEVC, ο Silver HDT-305 είναι ένας νέας γενιάς Full HD επίγειος ψηφιακός δέκτης MPEG-4, απόλυτα συμβατός με το επερχόμενο πρότυπο επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης. Λειτουργεί φυσικά και με το τρέχον πρότυπο H.264, ενώ συνδυάζει πανεύκολη χρήση και τηλεχειριστήριο εκμάθησης για κοινό έλεγχο δέκτη και τηλεόρασης, ώστε να είναι κατάλληλος να χρησιμοποιηθεί και από ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας. Επιπλέον, έχει δυνατότητα να συνδέεται στο internet για να εκτελεί διαδικτυακές λειτουργίες, ικανοποιώντας έτσι και πιο απαιτητικούς χρήστες.

Με τον Silver HDT-305 οι χρήστες είναι από τώρα έτοιμοι για την αλλαγή του προτύπου επίγειας εκπομπής, καθώς ο δέκτης διαθέτει DVB-T2 tuner και υποστήριξη αποκωδικοποίησης H.265/HEVC, χαρακτηριστικά που θα απαιτούνται για τη λήψη των επίγειων ψηφιακών καναλιών. Ο δέκτης παρέχει επίσης στους χρήστες τη δυνατότητα να εκτελούν ζωντανές και προγραμματιζόμενες εγγραφές σε USB σκληρό δίσκο ή flash drive, ή να αναπαράγουν αποθηκευμένες ταινίες με υπότιτλους. Προσφέρει όμως και προστιθέμενης αξίας υπηρεσίες, καθώς με τη σύνδεσή του στο internet υποστηρίζει λειτουργίες Καιρού, RSS και YouTube.

Χαρακτηριστικά

Ο Silver HDT-305 έρχεται σε μαύρο μεταλλικό κουτί, με διαστάσεις 167x110x37 χιλιοστών. Η πρόσοψή του διαθέτει οθόνη LED τεσσάρων ψηφίων, η οποία σε κατάσταση λειτουργίας ΟΝ εμφανίζει τον αριθμό του τρέχοντος καναλιού και σε STAND BY την τοπική ώρα. Αριστερά της οθόνης βρίσκεται το πλήκτρο ON/Stand-by και δεξιά της μια USB 2.0 θύρα για σύνδεση αποθηκευτικού μέσου που ενεργοποιεί λειτουργίες time-shift, εγγραφών, αναπαραγωγής multimedia αρχείων και αναβάθμισης του λογισμικού. Στο κάτω μέρος της πρόσοψης είναι τοποθετημένα έξι πλήκτρα χειρισμού για εναλλαγή καναλιών, αυξομείωση ήχου, εμφάνιση μενού και επιλογή OK. Η πίσω πλευρά του δέκτη έχει ενσωματωμένο καλώδιο τροφοδοσίας και εξοπλίζεται με θύρα SCART για σύνδεση σε παλαιάς τεχνολογίας τηλεοράσεις, θύρα ETHERNET, θύρα HDMI, ομοαξονική θύρα S/PDIF για έξοδο ψηφιακού ήχου και υποδοχές RF LOOP, RF IN. Το κουτί της συσκευασίας περιλαμβάνει τηλεχειριστήριο εκμάθησης που επιτρέπει τον κοινό έλεγχο δέκτη και τηλεόρασης.

Ο Silver HDT-305 είναι εξοπλισμένος με νέας γενιάς DVB-T2 tuner και είναι συμβατός με το νέο πρότυπο H.265/HEVC που θα αντικαταστήσει το τρέχον H.264 για τη λήψη επίγειων ψηφιακών καναλιών στη χώρα μας. Διαθέτει πολύγλωσσο μενού (και με ελληνικά), ενώ υποστηρίζει λειτουργίες TELETEXT και εμφάνισης ηλεκτρονικού οδηγού (EPG) μονού προγράμματος επτά ημερών. Διαθέτει τέσσερις λίστες αγαπημένων (Ταινίες, Νέα, Αθλητικά, Μουσική) και έχει δυνατότητα να εκτελεί χειροκίνητη και αυτόματη αναζήτηση καναλιών, σαρώνοντας ολόκληρη την επίγεια ψηφιακή μπάντα μέσα σε ενάμιση λεπτό. Με τη σύνδεση USB σκληρού δίσκου (έως 500GB) ή flash drive ενεργοποιείται η λειτουργία PVR για εκτέλεση ζωντανών ή προγραμματιζόμενων εγγραφών και time-shift, ενώ λειτουργεί και σαν media player για αναπαραγωγή αρχείων AVI, MKV, AAC, MP3, JPG με κωδικοποίηση MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, H.265 και ελληνικούς υπότιτλους. Επιπλέον, διαθέτει θύρα ETHERNET που του δίνει τη δυνατότητα να αποκτάει πρόσβαση στο internet για να αναπαράγει video από το YouTube και να εμφανίζει πληροφορίες του καιρού και ειδήσεις μέσω της υπηρεσίας RSS, ενώ υποστηρίζει ακόμα και Wi-Fi σύνδεση με την τοποθέτηση κατάλληλου USB Dongle (Chipset Ralink RT5370).

Μενού

Πριν από την αρχική ενεργοποίηση του HDT-305, είναι απαραίτητος ο προγραμματισμός του παρεχόμενου τηλεχειριστηρίου εκμάθησης που θα δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα κοινού ελέγχου δέκτη και τηλεόρασης. Η διαδικασία είναι απλούστατη και αφορά την αντιγραφή των πλήκτρων VOL±, SOURCE και POWER με τα αντίστοιχα οποιουδήποτε γνήσιου τηλεχειριστηρίου, ώστε να υποστηρίζονται οι βασικές λειτουργίες της τηλεόρασης. Και μάλιστα, επειδή τα πλήκτρα λειτουργιών της τηλεόρασης βρίσκονται σε ξεχωριστή περιοχή του τηλεχειριστηρίου εκμάθησης και είναι μόνιμα ενεργοποιημένα, δεν χρειάζεται κάθε φορά το πάτημα κάποιου πλήκτρου για την ενεργοποίησή τους, κάτι που προσφέρει μεγάλη ευκολία σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας. Επιπλέον, το τηλεχειριστήριο δεν χάνει τον προγραμματισμό των πλήκτρων όταν χρειαστεί η αλλαγή μπαταριών. Για να αντιγράψουμε τη λειτουργία των πλήκτρων, πατάμε το SET μέχρι τη στιγμή που το ενδεικτικό LED θα αποκτήσει σταθερό έντονο κόκκινο χρώμα. Τοποθετούμε το τηλεχειριστήριο εκμάθησης απέναντι από το γνήσιο (κάθε “μάτι” δηλαδή να είναι απέναντι στο άλλο) και πατάμε το πλήκτρο που θέλουμε να αντιγράψουμε, με αποτέλεσμα να αρχίσει να αναβοσβήνει με σταθερό ρυθμό το ενδεικτικό LED. Στη συνέχεια πατάμε το αντίστοιχο πλήκτρο του γνήσιου τηλεχειριστηρίου, το LED αρχικά αναβοσβήνει γρήγορα δύο φορές και μετά σταθεροποιεί το φωτισμό του, γεγονός που σημαίνει ότι η αντιγραφή του πλήκτρου ολοκληρώθηκε. Επαναλαμβάνουμε τα βήματα για όλα τα πλήκτρα των βασικών λειτουργιών και τελειώνουμε πατώντας το πλήκτρο SET, ώστε το ενδεικτικό LED να σβήσει και να μπορούμε πλέον να χρησιμοποιήσουμε το τηλεχειριστήριο για τον κοινό έλεγχο δέκτη και τηλεόρασης.

Ο Silver HDT-305 διαθέτει εύκολο και όμορφα σχεδιασμένο μενού, το οποίο περιλαμβάνει επτά ξεχωριστές κάρτες. Η κάρτα ‘’Πρόγραμμα’’ περιλαμβάνει επιλογές επεξεργασίας των καναλιών (Μετακίνηση, Παράλειψη, Κλείδωμα, Διαγραφή, Μετονομασία), τοποθέτησής τους σε 4 λίστες αγαπημένων (Ταινία, Νέα, Αθλητικά, Μουσική), EPG, Είδος και LCN. Η κάρτα ‘’Εικόνα’’ διαθέτει διάφορες επιλογές ρυθμίσεων της εικόνας (Αναλογία, Ανάλυση, Μορφή τηλεόρασης, Έξοδος βίντεο, 3d Output), ενώ μέσα από την κάρτα ‘’Αναζήτηση καναλιών’’ ορίζουμε χώρα, ισχύ κεραίας και εκτελούμε αυτόματη και χειροκίνητη αναζήτηση καναλιών. Από την κάρτα ‘’Χρόνος’’ επιλέγουμε τη ζώνη ώρας, ενώ μπορούμε να ορίσουμε χρόνο για μεταφορά σε κατάσταση ύπνου, καθώς και ώρα ενεργοποίησης / απενεργοποίησης. Από την κάρτα ‘’Επιλογή’’ ορίζουμε γλώσσα μενού, υποτίτλων και ήχου, ενώ η κάρτα ‘’Σύστημα’’ διαθέτει επιλογές γονικής καθοδήγησης (ηλικία), κωδικού (προεπιλεγμένος ο 000000), επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων, εμφάνισης πληροφοριών, αναβάθμισης λογισμικού και ρύθμισης δικτύου (LAN, WLAN). Τέλος, η κάρτα “USB” διαθέτει επιλογή εμφάνισης πολυμέσων, ρυθμίσεις φωτογραφιών, ταινίας και PVR, καθώς και τις εφαρμογές δικτύου. Εδώ βρίσκουμε τις εφαρμογές Καιρός, RSS, Online βίντεο (YouTube), ενώ υπάρχουν και οι DLNA, IPTV που προς το παρόν δεν είναι λειτουργικές.

Λειτουργία

Ο Silver HDT-305 διαθέτει πανεύκολο χειρισμό και αρκεί το πάτημα του πλήκτρου OK για την εμφάνιση της λίστας των καναλιών. Πατώντας το πλήκτρο INFO από το τηλεχειριστήριο εμφανίζονται η μπάρα προόδου του τρέχοντος προγράμματος και οι τίτλοι του τρέχοντος και επόμενου προγράμματος, ενώ πατώντας το ίδιο πλήκτρο δεύτερη φορά εμφανίζονται οι αντίστοιχες περιλήψεις και η μπάρα ποιότητας του σήματος. Η εφαρμογή Καιρός εμφανίζει την κατάσταση του καιρού με εικονίδια πρόγνωσης 5 ημερών, ενώ μπορεί να προβάλλει εικονίδια πρόγνωσης καιρού για τις επόμενες 10 μέρες. Το RSS εμφανίζει ειδήσεις από τα Feeds των CNN.com, BBC News και Yahoo News, ενώ προσθέσαμε με επιτυχία το Feed του News.gr που προβάλλει ειδήσεις στα ελληνικά. Το YouTube εμφανίζει απόλυτη σταθερότητα στη λειτουργία του, η ποιότητα της εικόνας είναι σχετικά καλή, ενώ η αναζήτηση τίτλων και η αναπαραγωγή τους δεν μας προβλημάτισε. Να αναφέρουμε εδώ ότι οι εφαρμογές δικτύου δοκιμάστηκαν με Wi-Fi σύνδεση. Συνδέσαμε επίσης σκληρό δίσκο στη USB θύρα του δέκτη και επιλέξαμε μέσα από αυτόν την αναπαραγωγή αποθηκευμένων video HD ανάλυσης με κωδικοποίηση H.265/HEVC, η οποία εκτελέστηκε χωρίς κανένα πρόβλημα στο σύνολό τους. Τέλος, δοκιμάσαμε με επιτυχία την εγγραφή ζωντανού προγράμματος πατώντας το πλήκτρο REC από το τηλεχειριστήριο και την προγραμματιζόμενη με επιλογή γεγονότος μέσα από το EPG. Για την άμεση διακοπή μιας τρέχουσας εγγραφής απαιτείται το πάτημα του πλήκτρου MENU που εμφανίζει τη σχετική επιλογή τερματισμού της.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Λήψη: DVB-T/T2

Αποκωδικοποίηση: H.265/HEVC

Ανάλυση: Full HD (1080p)

Συνδέσεις: 1x USB 2.0, 1x SCART, 1x HDMI, 1x Coaxial S/PDIF, 1x RF LOOP, 1xRF IN

Λίστες αγαπημένων: 4

Media player: AVI, MKV, AAC, MP3, JPG

Internet: Ethernet, Wi-Fi (USB Dongle Chip Ralink RT5370)

Extra: Καιρός, RSS, YouTube

Η γνώμη μας: Για εκείνους που αναζητούν έναν δέκτη που να είναι συμβατός με το νέο πρότυπο επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, να είναι απλός στη χρήση, να διαθέτει τηλεχειριστήριο για κοινή χρήση δέκτη – τηλεόρασης και να είναι και οικονομικός, ο Silver HDT-305 είναι αυτός που χρειάζονται. Αν η υποστήριξη εγγραφών και η αναπαραγωγή αποθηκευμένων ταινιών θεωρούνται λειτουργίες που δεν μπορούν να λείπουν σήμερα από κανένα δέκτη, η δυνατότητά του να συνδέεται στο internet του επιτρέπει να παρέχει προστιθέμενης αξίας υπηρεσίες στο χρήστη. Κατά τη γνώμη μας, ο Silver HDT-305 αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση αγοράς επίγειου ψηφιακού δέκτη.

INFO
  • Silver
  • Ν. Ζερβά 11
  • τηλ: 210-7754361 | fax: 210-7706494
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.silver-star.gr

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.