18/06/2014

Άγγελος Στυλιάδης

Γράφτηκε από: Νίκος Δρικάκης
Το βασικό μιας μετάδοσης είναι να συμβάλλεις για να καταλάβει ο κόσμος τι βλέπει. Μέσα από τις πολυάριθμες μεταδόσεις της Super League, του UEFA Champions League, του UEFA Europa League, της Euroleague Basketball, της Basket League, της Volley League, τα αθλητικά κανάλια της Nova τα δίνουν «Όλα για την ομάδα σου», διαθέτοντας μια έμπειρη και κατηρτισμένη...

Το βασικό μιας μετάδοσης είναι να συμβάλλεις για να καταλάβει ο κόσμος τι βλέπει

Μέσα από τις πολυάριθμες μεταδόσεις της Super League, του UEFA Champions League, του UEFA Europa League, της Euroleague Basketball, της Basket League, της Volley League, τα αθλητικά κανάλια της Nova τα δίνουν «Όλα για την ομάδα σου», διαθέτοντας μια έμπειρη και κατηρτισμένη δημοσιογραφική ομάδα. Μέλος αυτής της ομάδας είναι και ο Άγγελος Στυλιάδης από το 2000. Έχοντας περιγράψει πολλούς αγώνες που μπορεί να φτάνουν μέχρι και 4 την εβδομάδα και με σημείο αναφοράς λόγω καιρικών συνθηκών το παιχνίδι του Κυπέλλου UEFA Παρτίζαν – Αιγάλεω, αλλά και το φιλικό Λίβερπουλ – Ολυμπιακός προς τιμή του Στίβεν Τζέραρντ, ο δημοσιογράφος των αθλητικών καναλιών της Nova μας αναλύει πως είναι να κάνεις την δουλειά του σπορτκάστερ και μοιράζεται στιγμές που έχει ζήσει όλα αυτά τα χρόνια.

Πόσα χρόνια είσαι μέλος του αθλητικού τμήματος των καναλιών Novasports και πόσους αγώνες έχεις περιγράψει στην καριέρα σου;

Είμαι μέλος του αθλητικού τμήματος των καναλιών Novasports από το 2000. Αγώνες περιγράφω τα τελευταία 10 χρόνια. Τόσο για πρωταθλήματα άλλων χωρών, όσο και της ελληνικής Super League, ενώ έχω την τύχη να περιγράφω και τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης στο UEFA Champions League και το UEFA Europa League. Αριθμό αναμετρήσεων είναι αδύνατο να θυμηθώ, όμως για ένα 6μηνο μέσα στη σεζόν, μπορεί να περιγράφω και 4 αγώνες την εβδομάδα.

Οι παίκτες πριν έναν αγώνα προθερμαίνονται. Οι σπορτκάστερ τι προετοιμασία κάνουν πριν την περιγραφή ενός αγώνα;

Η προετοιμασία είναι απαραίτητη για την καλύτερη δυνατή πληροφόρηση του κόσμου. Αυτή έχει να κάνει με διάβασμα για τις ομάδες και τους ποδοσφαιριστές σε επίπεδο στατιστικής και τρόπου παιχνιδιού, όσο και με επικοινωνία με ανθρώπους των ομάδων, όπου αυτό είναι εφικτό για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση (δική μου και του κόσμου) και για το ρεπορτάζ. Το βασικό μιας μετάδοσης είναι να συμβάλλεις για να καταλάβει ο κόσμος τι βλέπει. Απευθυνόμενος τόσο σε αυτούς που γνωρίζουν το αντικείμενο, όσο και σε κάποιους που δεν το γνωρίζουν.

Αν σου ζήταγα να θυμηθείς ένα παιχνίδι που έχεις περιγράψει και σου μείνει χαραγμένο στο μυαλό, ποιο θα ήταν αυτό και γιατί;

Θα μπορούσα να πω δύο παιχνίδια για διαφορετικούς λόγους. Το πρώτο ήταν στο Βελιγράδι για το κύπελλο ΟΥΕΦΑ μεταξύ Παρτίζαν και Αιγάλεω. Θερμοκρασία υπό το μηδέν και συνεχώς όρθιος για να διατηρούμαι ζεστός. Ήταν το πρώτο μου παιχνίδι στο εξωτερικό, οπότε δε ξεχνιέται.

Το δεύτερο ήταν πάλι στο εξωτερικό και μάλιστα φιλικό. Στο Ανφιλντ και προς τιμήν του Τζέραρντ, μεταξύ Λίβερπουλ και Ολυμπιακού. Είχα περιγράψει δεκάδες παιχνίδια αγγλικού πρωταθλήματος από το στούντιο. Η πρώτη φορά σε αγγλικό γήπεδο είναι αρκετή για να αντιληφθείς το νόημα του ποδοσφαίρου.

Πόσες δυσκολίες έχει η δουλειά του σπορτκάστερ και ποια ήταν η δυσκολότερη στιγμή σου;

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι δυσκολίες είναι περισσότερες από τις εύκολες στιγμές. Οι δυσκολότερες έχουν να κάνουν με συμπεριφορές ανθρώπων που δεν θέλουν να παρακολουθήσουν ποδόσφαιρο αλλά απλώς να ξεσπάσουν.

Αν δεν ήσουν σπορτκάστερ, τι επάγγελμα θα ήθελες να ακολουθήσεις;

Πριν ακολουθήσω το επάγγελμα έκανα διάφορες δουλειές που δεν είχαν καμία σχέση με αυτό. Θα ήθελα να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Αυτό το όνειρο είχα.

Τεύχος 70

Κατηγορία Τεύχος 70

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.