21/10/2014

Edision Piccollo 3in1 Plus CI

Ταχύτατος, δικτυακός και με υποστήριξη CI+

Γράφτηκε από: Παύλος Κερασίδης
Ο Piccollo 3in1 Plus CI είναι ο νέος Full HD Combo δέκτης της Edision με δύο tuner και δυνατότητα επιλογής DVB-S και S2 για το δορυφορικό, αλλά και DVB-T και DVB-T2 ή DVB-C για το Hybrid tuner. Βασισμένος στο νέο chipset της Ali είναι ταχύτατος στη λειτουργία του και μπορεί να τρέξει πολλές δικτυακές εφαρμογές, όπως Big2Small για προβολή των προγραμμάτων σε smartphones...

Ο Piccollo 3in1 Plus CI είναι ο νέος Full HD Combo δέκτης της Edision με δύο tuner και δυνατότητα επιλογής DVB-S και S2 για το δορυφορικό, αλλά και DVB-T και DVB-T2 ή DVB-C για το Hybrid tuner. Βασισμένος στο νέο chipset της Ali είναι ταχύτατος στη λειτουργία του και μπορεί να τρέξει πολλές δικτυακές εφαρμογές, όπως Big2Small για προβολή των προγραμμάτων σε smartphones ή DLNA για συνεργασία με multimedia συσκευές. Εξοπλισμένος με 1 θύρα CI μπορεί να υποστηρίξει CI+ modules και με τη χρήση ανεπίσημου λογισμικού δίνει εικόνα σε πολλά κρυπτογραφημένα προγράμματα.

Ο Piccollo 3in1 Plus CI είναι ένας σύγχρονος DVB δέκτης με πολλές δυνατότητες multimedia. Η βασική ταυτότητα του δέκτη είναι σαφέστατα η αποκωδικοποίηση ψηφιακών προγραμμάτων και υποστηρίζει 2 tuners για λήψη DVB-S/S2, DVB-T/T2 και DVB-C. Ο δέκτης βασίζεται σε νέας γενιάς επεξεργαστή Ali που του χαρίζει μεγάλη ταχύτητα ακόμα και σε απλές εφαρμογές, όπως αναζήτηση ή αλλαγή προγραμμάτων. Κάτω από την ανοιγόμενη πρόσοψή του ο δέκτης φιλοξενεί θύρα CI με υποστήριξη CI+ modules και 1 αναγνώστη smartcard. Στις συνδέσεις του δέκτη συναντάμε θύρα HDMI με υποστήριξη μέγιστης ανάλυσης 1080p, οπτική έξοδο ήχου SPDIF, αναλογικές εξόδους ήχου/εικόνας RCA, σειριακή θύρα RS-232, RJ-45 και 2xUSB.

Μενού και διαχείριση

Ο δέκτης διαθέτει πολύ όμορφο μενού με εμφάνιση transparent πάνω από την εικόνα και υποστήριξη ελληνικής γλώσσας. Το επίπεδο διαχείρισης του δέκτη ανεβάζει ακόμα παραπέρα το εργονομικό, κομψό τηλεχειριστήριο που τον συνοδεύει. Μετά την ταχύτατη αναζήτηση προγραμμάτων από το δορυφορικό και το επίγειο ψηφιακό tuner, τα προγράμματα μπορούν εύκολα να κατηγοριοποιηθούν σε έως 32 λίστες αγαπημένων. Η καρτέλα προβολής καναλιών για zapping διαθέτει 4 διαφορετικές επιλογές λειτουργίας, με μονή, διπλή, τριπλή καρτέλα, όπως και προβολή καναλιών μαζί με τα φίλτρα κατηγοριοποίησης των καναλιών (HD, SAT, DVB-T, Αγαπημένα, κτλ.). Με αυτόν τον τρόπο ο χρήστης μπορεί εύκολα να παραμετροποιήσει την προβολή των καναλιών ανάλογα με τις απαιτήσεις του.

Δικτυακές εφαρμογές και Multimedia

Ο Piccollo 3in1 Plus CI είναι ένας δέκτης με προηγμένες δικτυακές και multimedia δυνατότητες. Από το επίσημο λογισμικό συνοδεύεται με υπηρεσίες Big2Small και DLNA. Με την λειτουργία Big2Small μπορεί να κάνει stream τα προγράμματά του σε smartphone Android συσκευές. Για να γίνει η επικοινωνία η συσκευή smartphone πρέπει να τρέξει την αντίστοιχη εφαρμογή Big2Small της Ali. Από την άλλη πλευρά, με τη λειτουργία DLNA DMR, μια Android συσκευή μπορεί να στείλει στον δέκτη αρχεία multimedia για αναπαραγωγή, οπότε ουσιαστικά από το smartphone μπορούν να περάσουν φωτογραφίες ή βίντεο στην τηλεόραση μέσω του Piccollo.

Οι δυνατότητες αυτές είναι προσβάσιμες μέσα από το μενού Application. Στο μενού αυτό συναντάμε και πολλά δικτυακά portals καναλιών, όπως YouTube, YouPorn, WebTV, Kartina TV, όπως και δικτυακές υπηρεσίες Google Maps, Πρόγνωση Καιρού, FTP και RSS Reader.

Μέσα από τις θύρες USB ο δέκτης μπορεί να λειτουργήσει ως PVR και ως Multimedia Player. Μετά την εισαγωγή ενός δίσκου NFTS και FAT32 μπορεί άμεσα να τρέξει λειτουργία Timeshift. Υποστηρίζει 2 παράλληλες εγγραφές και προβολή ενός τρίτου προγράμματος, αλλά όχι από διαφορετικό tuner (DVB-S2/DVB-T). Ως Media Player μπορεί να αναπαράγει πληθώρα αρχείων, όπως mkv, mp4, avi, κτλ., με υποστήριξη εξωτερικών ελληνικών υποτίτλων srt, αλλά δεν παίζει ήχο DTS.

Emu και CI+

Στο διαδίκτυο μπορούμε να βρούμε εύκολα ανεπίσημο λογισμικό για τον Piccollo 3in1 που του χαρίζει άμεσα πολλές επιπλέον δυνατότητες. Η αναβάθμιση γίνεται πολύ εύκολα μέσω USB stick. Μετά την αλλαγή συναντάμε προσθήκες στο μενού Application και στο μενού «Σύστημα Πρόσβασης». Με το ανεπίσημο λογισμικό ο δέκτης τρέχει emulator και μάλιστα έχει ήδη περασμένα κλειδιά για αποκρυπτογράφηση προγραμμάτων στους δορυφόρους 3Ε, 9Ε, 13Ε και 39Ε. Για τους δορυφόρους αυτούς το λογισμικό περιλαμβάνει και λίστες προγραμμάτων, οπότε ο δέκτης μετά την αναβάθμιση είναι έτοιμος για την προβολή καναλιών. Επιπλέον, από το μενού IP share μπορούν να ρυθμιστούν emulators για cardsharing, όπως CCcam, Newcamd, κτλ.

T74

 

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Tuner: DVB-S2 & DVB-T/DVB-C
Αποκρυπτογράφηση: 1xCI & 1x Smartcard Reader
Chipset: Ali 3516
Οπτικοακουστικές Θύρες: HDMI, SPDIF (optical), 3xRCA (audio/video)
Θύρες δεδομένων: 2xUSB, RJ-45, RS-232

INFO
  • EDISION HELLAS
  • τηλ: 23920-66070
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.edision.gr

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.