18/03/2015

Edision PROGRESSIV HD C nano

Βάλτε χρώμα στις λήψεις σας!

Γράφτηκε από: Παύλος Κερασίδης
Με μια σειρά πρωτοποριακών χαρακτηριστικών, ο ολοκαίνουργιος δορυφορικός FTA δέκτης Progressiv HD C nano κλέβει την προσοχή μας! Πρόκειται για τον πρώτο δορυφορικό δέκτη που συνοδεύεται από κουτιά διαφορετικών αποχρώσεων, δίνοντας ένα διαφορετικό τόνο αισθητικής στο σαλόνι σας. Σχεδιασμένος ώστε να μπορεί εύκολα να κρυφτεί...

Με μια σειρά πρωτοποριακών χαρακτηριστικών, ο ολοκαίνουργιος δορυφορικός FTA δέκτης Progressiv HD C nano κλέβει την προσοχή μας! Πρόκειται για τον πρώτο δορυφορικό δέκτη που συνοδεύεται από κουτιά διαφορετικών αποχρώσεων, δίνοντας ένα διαφορετικό τόνο αισθητικής στο σαλόνι σας. Σχεδιασμένος ώστε να μπορεί εύκολα να κρυφτεί πίσω από την τηλεόραση υποστηρίζει επέκταση IR. Όμως, δίνοντας την δυνατότητα επιλογής 6 διαφορετικών χρωμάτων, αμφιβάλουμε εάν τελικά θα τον κρατήσετε «κρυφό»! Πέρα όμως από την αισθητική, ο nano είναι ένας ικανότατος δορυφορικός FTA δέκτης με ισχυρό επεξεργαστή, πλούσιο μενού, δικτυακές εφαρμογές, emus και λειτουργία media player.

Ο νέος PROGRESSIV HD C nano δεν είναι απλά μια αναβάθμιση του Edision Progressiv… Συνεχίζοντας άξια την παράδοση του πολύ πετυχημένου προκατόχου του, που έχει φτάσει σε χιλιάδες νοικοκυριά μέχρι σήμερα, ο ολοκαίνουργιος Progressiv nano συνοδεύεται από πληθώρα συναρπαστικών χαρακτηριστικών. Ο δέκτης έρχεται σε μαύρο κουτί αλλά προαιρετικά ο χρήστης μπορεί να αλλάξει πολύ εύκολα το κουτί του μέσα από μια επιλογή 6 διαφορετικών αποχρώσεων, που ονομάζονται EDI-case (εικόνα 1). Άσπρος, κίτρινος, κόκκινος, πράσινος, μπλε ή μαύρος, ο HD C nano μπορεί να μεταμορφωθεί και να προσθέσει μια πολύ ευχάριστη νότα αισθητικής στο σαλόνι.

Σχεδίαση και χαρακτηριστικά

Ο δέκτης έχει σχεδιαστεί ώστε να μπορεί να κρυφτεί πίσω από την τηλεόραση. Είναι λίγο μεγαλύτερος από δέκτη τύπου SCART, πολύ ελαφρύς και συνοδεύεται από αυτοκόλλητα διπλής όψεως και επέκταση IR. Μάλιστα, παρέχοντας όλες του τις εισόδους/εξόδους σε μια πλευρά, διευκολύνει την συνδεσμολογία. Η τοποθέτηση του δέκτη σε κρυφό ή φανερό σημείο είναι στην επιλογή του χρήστη, αφού μπορεί να λειτουργήσει κανονικότατα χωρίς την επέκταση IR. Εξάλλου πολλοί θα είναι οι χρήστες που θα θέλουν να εκμεταλλευτούν τις 6 διαφορετικές του αποχρώσεις, οι οποίες μπορούν να γίνουν πολλές παραπάνω, αφού η Edision δίνει τη δυνατότητα συνδυασμού των πάνω και κάτω τμημάτων των κουτιών (εικόνα 2), φτάνοντας τα 30 διαφορετικά αποτελέσματα!

Πέρα όμως από το κομμάτι της σχεδίασης και της αισθητικής, ο PROGRESSIV HD C nano κρύβει πολλά νέα σημαντικά hardware χαρακτηριστικά. Βασισμένος σε ισχυρό επεξεργαστή ALI3511 παρέχει πολύ πλούσιο μενού και πληθώρα δυνατοτήτων, όπως διαδικτυακές εφαρμογές YouTube και YouPorn, emulators, και αναπαραγωγή αρχείων multimedia. Είναι εξοπλισμένος με θύρα HDMI μέγιστης ανάλυσης 1080p για σύνδεση με την τηλεόραση, ενώ παρέχει και αναλογική έξοδο A/V μέσω αντάπτορα miniJack (περιλαμβάνεται στη συσκευασία). Αξίζει να τονίσουμε ότι παρά τις μικρές του διαστάσεις, ο δέκτης παρέχει 2 θύρες USB στην πρόσοψή του, απαραίτητες για την ταυτόχρονη σύνδεση ενός εξωτερικού δίσκου για λειτουργία PVR και Media Player, όπως και ενός Wi-Fi USB για τη σύνδεση με το Internet. Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι η δικτύωση του δέκτη γίνεται μόνο από USB adapter και η Edision διαθέτει προαιρετικά 2 διαφορετικά μοντέλα (WiFi EDI-Mini και WiFi EDI-Mega).

Μενού και διαχείριση

Χάρη στον επεξεργαστή ALI3511 ο δέκτης διαθέτει πολύ αναβαθμισμένο μενού σε σχέση με τον προκάτοχό του. Είναι συμβατός με DiSEqC 1.0 και 1.1 και για την αναζήτηση προγραμμάτων (zapping) υποστηρίζει τρεις διαφορετικές καταστάσεις προβολής, με μονή, διπλή και τριπλή καρτέλα (εικόνα 3). Φυσικά, υποστηρίζει Ελληνικό μενού, teletext, info και EPG (ή EDV όπως το ονομάζει η Edision).

Μια από τις προαιρετικές επιλογές του nano που πιστεύουμε ότι πρέπει να χρησιμοποιήσει ο χρήστης, πέρα από την αλλαγή χρώματος, είναι η προσθήκη ενός εκ των δύο Wi-Fi USB stick που διαθέτει η Edision. Με τη χρήση του ανεπίσημου λογισμικού του δέκτη επεκτείνονται σημαντικά οι δυνατότητές του. Στην καρτέλα Ethernet προβάλλονται δυνατότητες Youtube, Youporn, Web TV, RSS Reader και Πρόγνωση καιρού (εικόνα 4). Επίσης, στην καρτέλα Σύστημα προβάλλονται οι επιλογές «Επεξεργασία κλειδιών» και IP Share. Στα κλειδιά BISS περιλαμβάνονται οι κατάλληλες εισαγωγές για την προβολή των προγραμμάτων της Digea μέσω δορυφόρου. Στην καρτέλα IP Share μπορούν να τρέξουν emulators όπως newcamd, mgcamd και cccam (εικόνα 5).

Ως Media Player ο δέκτης υποστηρίζει πληθώρα αρχείων, όπως mp4, mkv, avi κ.ά. με δυνατότητα αναπαραγωγής Ελληνικών εξωτερικών υποτίτλων. Αξίζει να σημειώσουμε ότι πατώντας το πλήκτρο TXT καθώς προβάλλεται μια ταινία ο δέκτης δίνει δυνατότητα χειροκίνητης αναζήτησης του αρχείου srt, οπότε δεν χρειάζεται η μετονομασία του αρχείου για αυτόματη επιλογή (εικόνα 6). Στο μοναδικό σημείο όπου απέτυχε κατά τη δοκιμή ήταν η αναπαραγωγή ήχου DTS.

Επίλογος

O PROGRESSIV HD C nano είναι ένας δέκτης με «φρέσκια» άποψη που δεν στέκεται μονάχα στην αναβάθμιση των δυνατοτήτων του, αλλά και στη βελτίωση της χρηστικότητάς του. Στη συσκευασία του συνοδεύεται από καλώδιο ήχου RCA, από την προέκταση IR και τα αυτοκόλλητα pads. Από εκεί και πέρα, δίνει τη δυνατότητα στον τεχνικό ή τον τελικό χρήστη να επιλέξει ένα ή περισσότερα EDI-case για να αλλάξει το χρώμα του δέκτη, όπως και να επεκτείνει τις δυνατότητες του δέκτη με Wi-Fi USB ή εξωτερικό display 4 ψηφίων.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
Επεξεργαστής: ALI3511
Συνδέσεις: HDMI, AV out, IR extension, 2xUSB
Μέγιστη ανάλυση: 1080p
PVR/Timeshift: NAI
Media Player: MP3/JPEG/BMP/AVI/DivX/VOB/MKV
INFO
  • Edision Hellas
  • τηλ: 23920-66070
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | site: www.edision.gr

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.