22/04/2015

Συνέντευξη με το Ντίνο Χουμουρίτη

Γράφτηκε από: Νίκος Δρικάκης
Φανατικός δορυφορομανής, με συνεπή παρουσία σε κάθε έκθεση του κλάδου μας, ΑΕΚτζής μέχρι κόκαλο και γενικά μια έντονη προσωπικότητα με συνθέσεις και αντιθέσεις που δεν αφήνει κανένα ασυγκίνητο... Στις επόμενες παραγράφους ο Ντίνος μας συστήνεται και μας παρουσιάζει ένα από τα πάθη του...

Φανατικός δορυφορομανής, με συνεπή παρουσία σε κάθε έκθεση του κλάδου μας, ΑΕΚτζής μέχρι κόκαλο και γενικά μια έντονη προσωπικότητα με συνθέσεις και αντιθέσεις που δεν αφήνει κανένα ασυγκίνητο... Στις επόμενες παραγράφους ο Ντίνος μας συστήνεται και μας παρουσιάζει ένα από τα πάθη του, την αναζήτηση της δορυφορικής λήψης.

Ντίνο καλώς όρισες στη στήλη μας. Πες μας δύο λόγια για τη διαδρομή σου στο δορυφορικό τοπίο. Πότε ξεκίνησες, πώς κόλλησες το μικρόβιο, ποιές οι συνθήκες όταν ξεκινούσες;

Καλώς σας βρήκα και σας ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου κάνετε να με φιλοξενείτε στο αγαπημένο μας περιοδικό. Η δορυφορική μου πορεία ξεκίνησε περίπου το 1998-1999 όταν κάποιος φίλος έφερε σπίτι μου ένα Panasat δέκτη της Nova. Τότε είχα στην κατοχή μου ένα δίμετρο παραβολικό κάτοπτρο ενώ από δορυφορικά κανάλια υπήρχαν τα αναλογικά. Ο δέκτης με κάποιες “επεμβάσεις” αποκτούσε “ιδιαίτερες δυνατότητες θέασης” αλλά δεν στάθηκα εκεί και καθώς τα ελεύθερα διαθέσιμα κανάλια ήταν πολλά, αποφάσισα να κατεβάσω όσο πιο πολλά μπορούσα. Από το σημείο αυτό ξεκίνησα να αγοράζω περιοδικά, να ελέγχω συχνότητες, να ανεβάζω τηλεοράσεις στην ταράτσα και όλα αυτά. Ήταν να μην κολλήσω και κόλλησα. Από τότε η ταράτσα έγινε το δεύτερο δωμάτιο μου, έχω περάσει αμέτρητες ώρες εκεί πάνω και τελικά μόνο κερδισμένος βγήκα, αφού η τρέλα μου τελικά εξελίχθηκε και στη σημερινή δουλειά μου.

Πες μας δύο λόγια για εσένα.

Είμαι 45 χρόνων, γεννήθηκα και μένω μέχρι σήμερα στο Ρίο της Πάτρας και είμαι ελεύθερος, ασχολούμαι με εγκαταστάσεις και ειδικότερα με αυτές του ΟΤΕ TV.

Περίγραψε μας λίγο την δορυφορική σου εγκατάσταση. Πόσα και τι κάτοπτρα έχεις;

Έχω 5 κάτοπτρα, ένα Gibertini 125, ένα Wave Frontier T90, δύο 1.20 σιδερένια της σειράς και ένα πολύ παλιό δίμετρο παραβολικό που όμως το άτιμο κρατάει ακόμα γερά.

Με τι συνδεσμολογία κατεβάζεις από την ταράτσα στο σπίτι σου;

Έχω ένα Centauri DiSEqC 16x1 που καταλήγει στο ένα tuner του δέκτη μου και ένα τετραπλό στο δεύτερο tuner. Με ένα twin LNB στις 13 μοίρες, δίνω Nova και σε άλλο δωμάτιο.

Ποιές τροχιακές θέσεις λαμβάνεις;

Με το Gibertini σημαδεύω τις 28.2E μοίρες, τον αγγλικό δορυφόρο και έχω παράκεντρο τον Hellas Sat. Στις 28.2E οι αλλαγές που έγιναν μας τα χάλασαν λίγο, αλλά και πάλι η λήψη είναι ικανοποιητική. Στο T90 έχω Τhor 0.8W, Sirius 4.8E, Eutelsat 7E, Eutelsat 9E, Eutelsat 10E, Hotbird 13E, Eutelsat 16E, Astra 19.2E, Astra 23E, Badr/Eutelsat 26E, Astra 31E, Hellas Sat 39E πάλι και Turksat 42E. Μπορώ να πω ότι σε όλους αυτούς τους δορυφόρους η λήψη είναι αρκετά ικανοποιητική και δεν έχω κάποιο πρόβλημα.

Με τα υπόλοιπα κάτοπτρα;

Στο ένα σιδερένιο 1.20 έχω τον Nilesat 7W και παράκεντρα με slim LNB της Ιnverto τους Αmos 4 και 5 που τους βγάζω με το ίδιο LNB μιας και είναι πολύ κοντά. Το άλλο μου 1.20 στοχεύει στις 3.1E μοίρες που είναι η Digea. Με το Τ90 έβγαζα χαμηλό σήμα σ’ αυτό το δορυφόρο και όταν είχε κακοκαιρία είχα πρόβλημα, έτσι αναγκάστηκα να τον βάλω μόνο του στο 1.20. Τέλος το παραβολικό αυτή τη στιγμή είναι στις 62 μοίρες ανατολικά, αλλά γενικώς μ αυτό το κάτοπτρο κάνω δοκιμές από τις 45Ε και πάνω για να δω τι μπορώ να βγάλω.

Τι δέκτες έχουν περάσει από τα χέρια σου ,έχεις ξεχωρίσει η απογοητευτεί από κάποιον ;

Πολλοί δέκτες έχουν περάσει από τα χέρια μου. Βέβαια κάθε εποχή ήταν και διαφορετική. Πριν βγουν οι Linux δέκτες ο Humax ήταν η κορυφή. Σήμερα υπάρχουν πολλοί και καλοί δέκτες αλλά αυτοί που ξεχωρίζουν για μένα είναι οι Vu+. Είχα έναν dreambox 800HD, τον πήρα όταν πρωτοβγήκε αλλά απογοητεύτηκα μ’ αυτό το δέκτη. Πανάκριβος, πολύ αργός και κρασάριζε συνέχεια. Μετά αγόρασα τον XTREND 9000 με το που κυκλοφόρησε και τον έχω μέχρι τώρα. Πάρα πολύ καλός δέκτης, γρήγορος, με twin tuner και του έκανα πρόσφατα και μια αναβάθμιση αλλάζοντας μητρική, και από 9000 τον έκανα 9200.

Από LNB στις φωτογραφίες σου βλέπω δεκάδες. Είναι κάποια που προτιμάς;

Τα περισσότερα που έχω είναι Inverto, για μένα είναι τα καλύτερα.

Είσαι υπέρ του μοτέρ ή των παράκεντρων LNB και γιατί;

Είμαι υπέρ των παράκεντρων λήψεων διότι με το μοτέρ σε κάθε αλλαγή δορυφόρου πρέπει να περιμένεις και αυτό δεν το μπορώ με τίποτα. Μετά, είναι και ο θόρυβος που κάνει το μοτέρ ενώ το πιο σημαντικό είναι ότι με δυνατό αέρα το σκέφτεσαι να αλλάξεις δορυφόρο. Στην περιοχή που μένω έχουμε πολύ συχνά δυνατούς ανέμους με αποτέλεσμα να έχω διαλύσει 3 μοτέρ. Για αυτό προτιμώ παράκεντρη και σταθερή λήψη πάντα.

Ποια φόρα παρακολουθείς για να ενημερώνεσαι;

Προσωπικά για μένα αυτή τη στιγμή το καλύτερο είναι το sdtv.gr. Πολύ καλή ενημέρωση για τα πάντα. Από ειδήσεις, νέα, μέχρι αλλαγές καναλιών και πολύ καλό φόρουμ που προσφέρει βοήθεια σε ότι χρειαστείς.

Είσαι συνδρομητής στη Nova ή στον OTE TV ; Ποια πλατφόρμα θεωρείς καλύτερη για εσένα και γιατί; Ποιο κανάλι προτιμάς;

Είμαι συνδρομητής και στον ΟΤΕ TV και στην ΝΟVA. Θεωρώ τον ΟΤΕ TV καλύτερο γιατί έχει στο πακέτο του περισσότερα κανάλια με ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ, και πλούσιο αθλητικό πρόγραμμα με πολλά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και όπως ξέρετε από την καινούργια σεζόν θα έχει και τα Champions και Europa League. Η Nova υπερτερεί στις ταινίες και έχει και το ελληνικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα. Τώρα από κανάλι πιο πολύ προτιμώ το History channel. Και τα δύο πακέτα πάντως θα έπρεπε να έχουν λίγο πιο πολλά κανάλια με μουσική.

Είναι κάτι που θα ήθελες κάποια στιγμή να αποκτήσεις από εξοπλισμό;

Αυτό που θα ήθελα να αποκτήσω κάποια στιγμή είναι ένα κάτοπτρο 3.5 μέτρων. Ελπίζω κάποια στιγμή να τα καταφέρω.

Είσαι ευχαριστημένος από τη μέχρι στιγμής κάλυψη του OTE TV στην αγαπημένη σου ομάδα την ΑΕΚ; Τι λες θα ανέβετε κατηγορία του χρόνου;

Πώς να μην είμαι ευχαριστημένος αφού βλέπω την ομαδάρα μου και στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο. Την ερώτηση σου στο τέλος δεν την κατάλαβα!!!! Έχουμε ήδη ανέβει. Δεν κάνουν τέτοιες ερωτήσεις.

Ευχαριστούμε πολύ Ντίνο!

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.