22/11/2017

Τεχνητοί γεωστατικοί δορυφόροι

Πώς πραγματοποιείται και με ποιον εξοπλισμό η δορυφορική λήψη

Γράφτηκε από: Χάρης Ματθαίου
Η κυρίαρχη μορφή ψυχαγωγίας σε κάθε σύγχρονο σπίτι, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη, είναι η τηλεόραση. Είναι μια ζωντανή παρουσία και βασικό μέσο για την ανθρώπινη επικοινωνία και ενημέρωση. Η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει δημιουργήσει νέους τρόπους μετάδοσης του τηλεοπτικού προϊόντος, με τη δορυφορική τηλεόραση να αποτελεί το δημοφιλέστερο από αυτούς.
Η κυρίαρχη μορφή ψυχαγωγίας σε κάθε σύγχρονο σπίτι, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη, είναι η τηλεόραση. Είναι μια ζωντανή παρουσία και βασικό μέσο για την ανθρώπινη επικοινωνία και ενημέρωση. Η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει δημιουργήσει νέους τρόπους μετάδοσης του τηλεοπτικού προϊόντος, με τη δορυφορική τηλεόραση να αποτελεί το δημοφιλέστερο από αυτούς. Τα τηλεοπτικά προγράμματα εκπέμπονται από γεωστατικούς δορυφόρους και φτάνουν στη Γη, καλύπτοντας με το σήμα τους ένα μεγάλο τμήμα της επιφάνειάς της. Στο άρθρο που ακολουθεί θα περιγράψουμε τι μεσολαβεί για να πραγματοποιηθεί η θέαση δορυφορικών προγραμμάτων από την τηλεόραση του σαλονιού και με ποιον εξοπλισμό επιτυγχάνεται η δορυφορική λήψη.

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.