09/11/2021

Τα νέα της Mistral - Η νέα κεραία Magic Panel και η διαθεσιμότητα στα προϊόντα.

Οι ανατιμήσεις σε διάφορα προϊόντα στην αγορά ηλεκτρονικών πρώτων υλών και κυρίως της ενέργειας, παρασύρουν τις τιμές προς τα πάνω. Η έλλειψη ημιαγωγών απαιτεί παραγγελίες με παράδοση μέσο όρο 40 εβδομάδων, συν τοις άλλοις αυξήθηκαν κατά πολύ το κόστος μεταφοράς όπως και ο χρόνος παράδοσης από χώρες του εξωτερικού.

Οι ανατιμήσεις σε διάφορα προϊόντα στην αγορά ηλεκτρονικών πρώτων υλών και κυρίως της ενέργειας, παρασύρουν τις τιμές προς τα πάνω. Η έλλειψη ημιαγωγών απαιτεί παραγγελίες με παράδοση μέσο όρο 40 εβδομάδων, συν τοις άλλοις αυξήθηκαν κατά πολύ το κόστος μεταφοράς όπως και ο χρόνος παράδοσης από χώρες του εξωτερικού. Τα προϊόντα Mistral είναι εγχώρια, οπότε δεν επηρεάζονται τόσο πολύ από το κόστος μεταφοράς μιας ολόκληρης συσκευής. Κάποια εξαρτήματα όπως οι ημιαγωγοί και μερικά παθητικά υλικά εισάγονται από το εξωτερικό, αλλά και η έλλειψη ενός και μόνο ασήμαντου υλικού διακόπτει την παραγωγή. Η Mistral για κάθε ενδεχόμενο πάντα διατηρούσε σημαντικά αποθέματα δυσεύρετων πρώτων υλών. Βέβαια τα αποθέματα αυτά δεν διαρκούν επ’ άπειρον. Υπάρχουν και άλλες αγορές προμήθειας των εξειδικευμένων υλικών, αλλά με την διαδικασία του κατεπείγοντος οι τιμές αγοράς δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Όλα αυτά θα παρασύρουν τις τιμές των προϊόντων προς τα πάνω έως ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Αυτό δεν προβλέπεται να γίνει πριν τον ένα χρόνο. Μέχρι σήμερα οι παραγγελίες εκτελούνται αυθημερόν, με πολύ μικρές αυξήσεις σε κάποιες εισαγόμενες κυρίως συσκευές.

Σχετικά με τα νέα προϊόντα, στην φωτογραφία διακρίνεται το εσωτερικό μιας ιδιόμορφης κεραίας, η οποία δεν έχει καμιά σχέση με τις συνήθεις κεραίες. Δεν έχει δίπολο, ούτε μετασχηματιστή προσαρμογής, άρα και λιγότερες απώλειες. Είναι μία πυκνωτική κεραία, δηλαδή το ηλεκτρομαγνητικό κύμα αναπτύσσεται στους οπλισμούς ενός πυκνωτή διαστάσεων L/2, με διηλεκτρικό τον αέρα, περιλαμβάνει επίσης μία επιφάνεια ως οδηγό στοιχείο και δύο κυματοδηγούς. Το μήκος της είναι μόνο 15 εκ. συν ένα μπράτσο στήριξης άλλα 15 εκ. Προορίζεται για πελάτες που θέλουν υψηλή απόδοση στις μικρότερες δυνατές διαστάσεις. Αυτή η κεραία με την ονομασία MagicPanel με κωδικό 0330 ευρίσκεται στην τελευταία φάση της συναρμολόγησης και θα είναι πολύ σύντομα διαθέσιμη. Η ίδια κεραία θα παράγεται και με ενσωματωμένο ενισχυτή με κωδικό 0331. Ο ενισχυτής βρίσκεται τοποθετημένος εφαρμοστά έξω από το διηλεκτρικό στον πίσω οπλισμό του πυκνωτή, χωρίς γραμμή μεταφοράς σήματος, για λιγότερες απώλειες. Αυτή η κεραία θα καθυστερήσει λίγο μέχρι να τακτοποιηθεί το CE. Είναι κατοχυρωμένα τα πνευματικά δικαιώματα, η ονομασία και το μηχανολογικό σχέδιο.

Στο διάστημα αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί η απλή κεραία χωρίς ενισχυτή, με οποιονδήποτε εξωτερικό ενισχυτή της Mistral. Γενικά υπάρχει πλήρης επάρκεια κεραιών, ενισχυτών και υπολοίπων συσκευών. Στο επόμενο τεύχος να αναφερθούμε τι πρέπει να προσέξουν οι τεχνικοί, στις κεραίες και ενισχυτές της Mistral με φίλτρα 5G.

Mistral, www.mistral.com.gr, τηλ.: 210-6047940.

Κατηγορία Η αγορά σήμερα

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.