15/12/2020

Πού καταλήγουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα των διοργανώσεων της UEFA;

Τι λένε οι πληροφορίες μας…

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνει γνωστός ο ανάδοχος, ή οι ανάδοχοι, για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αθλητικών διοργανώσεων της UEFA για την τριετία 2021 ως 2024. Η υποβολή προσφορών, σύμφωνα με πληροφορίες, ολοκληρώθηκε και στόχος είναι το αργότερο πριν τα Χριστούγεννα να έχει γίνει γνωστό το εν Ελλάδι μέλλον των δικαιωμάτων τηλεοπτικής μετάδοσης των ποδοσφαιρικών διοργανώσεων του Champions League, του Europa League και του νεοσύστατου Conference League.

Με άλλες πληροφορίες μας, η Nova έκανε… all in αναφορικά με το Conference League, όπου ξεκινούν (από τα προκριματικά, βέβαια…) τρεις ελληνικές ομάδες. Άγνωστο ακόμη τι έγινε με το Europa League και πού έφτασαν οι προσφορές ενώ για το Champions League, το… φιλέτο εμπορικά, γνώστες μιλούν για μάχη… 50-50!

H ανακοίνωση του αναδόχου θα εξαρτηθεί από το αν η UEFA, ζητήσει από τους ενδιαφερόμενους, να πραγματοποιήσουν και έναν επιπλέον γύρο υποβολής προσφορών με βελτιωμένα τιμήματα. Εκτιμάται όμως ότι πλέον δεν θα χρειαστεί.

Δεδομένα πάντως Forthnet, υπό τη νέα ιδιοκτησία, έγινε ένας άκρως υπολογίσιμος αντίπαλος για την Cosmote TV. Αυτό φάνηκε στη διαπραγμάτευση που έκανε ο νέος μέτοχος με την Super League, όπου ο επικεφαλής της BC partners Νίκος Σταθόπουλος, ολοκλήρωσε άμεσα και αθόρυβα την διεκδίκηση. Αυτό φάνηκε με την απόκτηση των δικαιωμάτων της Primera Division για το 2021-24 και ίσως φανεί εκ νέου με την Bundesliga, την οποία φέρεται να έχει επίσης κλείσει η Νova.


Νίκος Μποζιονέλος (Facebook, Twitter, Linkedin)

Κατηγορία Media Lab

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.