16/05/2014

Νέα εξπρές αποτίμηση ψηφιακού μερίσματος

Γράφτηκε από: Ματίνα Παπαχριστούδη
Μέσα σε ένα μήνα έπρεπε να παραδώσει η εταιρεία Analysys Mason τη νέα αποτίμηση του ψηφιακού μερίσματος. Η ανάθεση για τη νέα αποτίμηση έγινε από την ΕΕΤΤ στις 14 Απριλίου έναντι ποσού 45.000 ευρώ, με στόχο η εταιρεία να παρουσιάσει νέα εκδοχή της μελέτης της για την αξία...

Μέσα σε ένα μήνα έπρεπε να παραδώσει η εταιρεία Analysys Mason τη νέα αποτίμηση του ψηφιακού μερίσματος. Η ανάθεση για τη νέα αποτίμηση έγινε από την ΕΕΤΤ στις 14 Απριλίου έναντι ποσού 45.000 ευρώ, με στόχο η εταιρεία να παρουσιάσει νέα εκδοχή της μελέτης της για την αξία του ψηφιακού μερίσματος την οποία είχε υποβάλλει το 2012 και επικαιροποίησε με νεότερα στοιχεία τον Απρίλιο του 2014.

Και σε αυτή την επικαιροποίηση όμως δεν προβλεπόταν μείωση του αρχικού ποσού των 300 εκατ. ευρώ για το ψηφιακό μέρισμα. Θυμίζουμε ότι οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας με αίτημα τους στο υπουργείο Μεταφορών ζήτησαν μείωση του ποσού, με επιχείρημα, εκτός των άλλων, πως η τηλεόραση (Digea) πλήρωσε πολύ λιγότερα για το σύνολο του ψηφιακού φάσματος. Είναι ενδεικτικό πως στην απόφαση της ΕΕΤΤ καλείται η Analysys Mason να λάβει υπόψη της για τη νέα αποτίμηση, τις δημοπρασίες που έγιναν στην Ευρώπη μετά το 2012. Ανάμεσα τους βέβαια κι αυτή της χώρας μας, στην οποία δόθηκαν οι ψηφιακές συχνότητες έναντι 18,6 εκατ. ευρώ στη Digea. Η νέα μελέτη έπρεπε να παραδοθεί στις 14 Μαΐου στην ΕΕΤΤ και με βάση αυτή να διαμορφωθεί η προκήρυξη του ψηφιακού μερίσματος.

Με δεδομένο πως η κυβέρνηση έχει εγγράψει στον προϋπολογισμό του 2014, δημόσια έσοδα ύψους 300 εκατ. ευρώ από την πώληση του ψηφιακού μερίσματος, τίθεται το ερώτημα αν θα προταθούν «ισοδύναμα» για την απώλεια των εσόδων.

 

Κατηγορία Media News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.