Συζητήσεις στο satleo

Ό,τι δεν χωράει στις άλλες κατηγορίες!
hercoulis | 1-June-2020 | 22:56:01

ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΚΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ SATLEO FORUM
hercoulis | 1-June-2020 | 22:12:01

Δορυφορικές λήψεις γενικά
hercoulis | 1-June-2020 | 22:06:01

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
babis3g | 1-June-2020 | 21:53:01


Ειδήσεις . Media News
Τρίτη, 30 Απριλίου 2019 | 11:20

Το φάσμα μετά το 2020 μέσα από 11 βήματα της ΕΕΤΤ

Νέες οικονομοτεχνικές μελέτες και νέα δεδομένα για το ενοίκιο των τηλεοπτικών σταθμών προς τον ιδιώτη πάροχο της Digea προβλέπει το χρονοδιάγραμμα της 2ης Ψηφιακής Μετάβασης της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών. Μέσα από 11 συγκεκριμένα βήματα που θα πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα, η ΕΕΤΤ δηλώνει πως τον Δεκέμβριο του 2020 το φάσμα των 700 MHz θα πρέπει να έχει αποδοθεί στις τηλεπικοινωνίες...
Γράφτηκε από: Ματίνα Παπαχριστούδη

Νέες οικονομοτεχνικές μελέτες και νέα δεδομένα για το ενοίκιο των τηλεοπτικών σταθμών προς τον ιδιώτη πάροχο της Digea προβλέπει το χρονοδιάγραμμα της 2ης Ψηφιακής Μετάβασης της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών. Μέσα από 11 συγκεκριμένα βήματα που θα πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα, η ΕΕΤΤ δηλώνει πως τον Δεκέμβριο του 2020 το φάσμα των 700 MHz θα πρέπει να έχει αποδοθεί στις τηλεπικοινωνίες. Η αρχή έγινε με την έκδοση του «Κανονισμού Κατανομής Ζωνών Συχνοτήτων» που έχει ήδη δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με αυτόν καταργείται η κατανομή ζώνης 694-790 MHZ από τις τηλεοπτικές υπηρεσίες ευρυεκπομπής, αποδεσμεύεται η ζώνη 758-790 MHz από τις ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες θα χρησιμοποιούν αποκλειστικά τις ζώνες 694-703 MHZ και 736-758 MHz. Οι ζώνες συχνοτήτων 733-736 και 788-791 MHz απονέμονται σε συστήματα PPDR. Με βάση τη νέα κατανομή, η ΕΕΤΤ προχωρά στην «τροποποίηση του τεχνο-οικονομικού μοντέλου για τον προσδιορισμό των ΑΟΤ των σταθμών εθνικής κάλυψης και τον προσδιορισμό ΑΟΤ κατά τη μεταβατική περίοδο».

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως θα αλλάξει το ενοίκιο των πελατών της Digea, (πανελλαδικών καναλιών), εξαιτίας της αύξησης επένδυσης που θα κάνει η εταιρεία για τη μετάβαση στο DVB-T2. Θα ακολουθήσει η δημόσια διαβούλευση για το νέο μοντέλο, θα γίνει μελέτη για το πιθανό κόστος από τον αναδιορισμό του φάσματος εθνικής κάλυψης λόγω της απονομής του Ψηφιακού Μερίσματος ΙΙ και τη μετάβαση σε τεχνολογία DVB-T2 και μετά ακολουθεί νέα δημόσια διαβούλευση για την τροποποίηση της σύμβασης της Digea με την ΕΕΤΤ. Το 5ο βήμα αφορά σε τεχνοοικονομική μελέτη για τα πιθανά σενάρια οριοθέτησης των Περιφερειακών Ζωνών και δημόσια διαβούλευση επ’ αυτών και μετά έπεται ο καθορισμός νέων Περιφερειακών Ζωνών, πιθανώς με υπουργική απόφαση.

Θα τροποποηθεί το μοντέλο ΑΟΤ για τα περιφερειακά (βήμα 8) και θα γίνει διαβούλευση (βήμα 9). Και εδώ θα απαιτηθεί μελέτη για πιθανό κόστος του παρόχου δικτύου της Digea για το φάσμα των περιφερειακών καναλιών. Το 11ο και τελευταίο βήμα είναι η δημόσια διαβούλευση για την τροποποίηση της σύμβασης Digea για τα περιφερειακά κανάλια.

Όλα τα παραπάνω κανονικά θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2019 για να υπάρξει και η προβλεπόμενη μεταβατική περίοδος στη μετακίνηση της ελεύθερης τηλεόρασης στο φάσμα.

Κατηγορία Media News

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

NEDIS WIFILF11WTG125

Η αγορά σήμερα

13-05-2020

NEDIS WIFILF11WTG125

Συνδέστε την Wi-Fi έξυπνη λάμπα στο ασύρματο δίκτυο Wi-Fi του σπιτιού σας και χειριστείτε την από οπουδήποτε μέσω της εφαρμογής Nedis SmartLife. Το app, σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε τις ρυθμίσεις του φωτισμού απομακρυσμένα από το smartphone ή το tablet σας, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης της...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 141

Τεύχος 141

21-05-2020

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 141

Το νέο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί το Σάββατο, 23 Μαΐου, στα περίπτερα και σε όλα τα εξειδικευμένα σημεία διανομής, πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το νέο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με θέματα τεχνολογίας, καθώς και με δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Η λήψη τηλεοπτικών καναλιών μέσω του διαδικτύου γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής στις μέρες μας, ενώ ιδιαίτερα για τις νεότερες ηλικιακά ομάδες το IPTV streaming αποτελεί τον προτιμότερο τρόπο ζωντανής τηλεθέασης. Οι διαθέσιμες επιλογές είναι άφθονες και στο άρθρο αναφερόμαστε στα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια των οποίων η θέαση είναι εφικτή μέσα από τις Android TV Box συσκευές σας, αλλά και στους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να το πετύχετε αυτό Ένας νέος δέκτης που μόλις ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.