04/02/2020

Η Ελένη Μενεγάκη παίρνει 2 εκατ. ευρώ τον χρόνο από τον ALPHA!

Γιατί η διοίκηση του ALPHA αποφάσισε τελικά να μην ανανεώσει το συμβόλαιο με τη Μενεγάκη

Μυστικό που διέρρευσε άθελά της ή εν γνώσει της, λίγο έχει σημασία. Η Ελένη, ούτως ή άλλως, δεν πρόκειται ούτε να επιβεβαιώσει, ούτε να διαψεύσει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του «ΘΕΜΑτος» της προηγούμενης Κυριακής για την αποχώρησή της από τα τηλεοπτικά δρώμενα μετά τη λήξη του συμβολαίου της με τον ALPHA το καλοκαίρι. Αυτή είναι η τακτική που ακολουθεί από την αρχή της καριέρας της, αυτή επιλέγει και τώρα που βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι.

«Αν φύγει η Μενεγάκη από τη μέση καήκαμε κι εμείς γιατί μαζί της θα φύγουν και τα συμβόλαια όπως τα ξέραμε». Αυτό είπε κάποτε προφητικά ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους παρουσιαστές, εννοώντας ουσιαστικά ότι η Ελένη άνοιξε τον δρόμο στα χρυσά τηλεοπτικά συμβόλαια που αν και λίγοι μπορούν να τα διεκδικούν, σημασία έχει ότι υπάρχουν. Οι υπέρογκες αμοιβές παρουσιαστών πρώτης γραμμής, οι ευνοϊκοί όροι και ο χορός των εκατομμυρίων που έσερναν τηλεπερσόνες σε εποχές που τα κανάλια έδιωχναν διαφημίσεις και ο τηλεοπτικός χρόνος πουλιόταν σαν ράβδος χρυσού εντάσσονταν σε ένα γενικότερο πλαίσιο οικονομικής ευρωστίας ..

Το καλοκαίρι του 2015 η Ελένη Μενεγάκη υπέγραψε το ισχυρότερο συμβόλαιο της ελληνικής τηλεόρασης με καθαρές μηνιαίες αποδοχές 160.000 ευρώ, τουτέστιν 1,8 εκατ. ευρώ τον χρόνο. Επίσης, εισέπραττε εξτρά από χορηγίες και άλλα 200.000 ευρώ ετησίως που προέκυπταν από τη διαφημιστική τοποθέτηση προϊόντων μέσα από την εκπομπή της. Οσο για την τοποθέτηση προϊόντων μέσα από τα προσωπικά της social media, αυτά αφορούν αποκλειστικά δικά της (εξτρά) έσοδα που στην περίπτωση τηλεαστέρων όπως η Μενεγάκη υπολογίζονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Μια καλοκουρδισμένη μηχανή χρήματος και μάλιστα μέχρι σήμερα ασταμάτητα παραγωγική.

Τα νούμερα τηλεθέασης είναι επίσης ικανοποιητικά για τον μέσο όρο του ALPHA και η Ελένη είναι πάντα η Ελένη, δηλαδή η μεγαλύτερη σταρ της ελληνικής τηλεόρασης. Το πρόβλημα είναι ότι το κόστος της εκπομπής ξεπερνάει πια κατά πολύ τα έσοδα. Και όχι για κάποιες χιλιάδες, αλλά για κάποια 2 εκατ. ευρώ. Η ζημιά δεν πέρασε απαρατήρητη από τη νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία του καναλιού, τη Motor Oil του ομίλου Βαρδινογιάννη, που διαδέχθηκε τον Δημήτρη Κοντομηνά από την προηγούμενη χρονιά.

Το συμβόλαιό της λήγει το καλοκαίρι, αλλά οι ζυμώσεις αρχίζουν πάντα νωρίτερα. Η απομάκρυνση της Χατζηβασιλείου ήταν ένα μήνυμα προς όλους, ότι κάθε νέα διαπραγμάτευση στο εξής θα γίνεται με διαφορετικούς όρους. Τον Δεκέμβριο και λίγο πριν εκπνεύσει το 2019, χωρίς κανείς ακόμα από τα κανάλι να της έχει θέσει θέμα επαναδιαπραγμάτευσης συμβολαίου με μειωμένες αποδοχές, η Μενεγάκη ζήτησε μέσω mail να συναντηθεί με υψηλόβαθμο στέλεχος του καναλιού. Οπερ και εγένετο. Σε εκείνη τη συνάντηση στο γραφείο διοικητικού στελέχους, η Ελένη αιφνιδιαστικά του διαμηνύει ότι προτίθεται να φύγει από τον ALPHA.

Από τον Δεκέμβριο μέχρι και σήμερα, πάντως, η συζήτηση μεταξύ της νέας διοίκησης και της Ελένης Μενεγάκη για την τύχη του συμβολαίου της ακόμα εκκρεμεί, αφού και ο ALPHA δεν έχει περάσει 100% στα χέρια της Motor Oil. Το σίγουρο είναι πάντως ότι το κανάλι θέλει νοικοκύρεμα και αν η «βασίλισσα» δεν δέχεται εκπτώσεις, τότε ας είναι κι έκπτωτη.

Κατηγορία Media News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.