09/09/2020

TV5MondePlus. Το γαλλικό… Netflix!

Αντίθετα από την πλατφόρμα SVOD, το TV5MondePlus θα είναι δωρεάν και θα μπορεί να μεταδίδει διαφημίσεις. Θα είναι αρκετό να εγγραφείς για να έχεις πρόσβαση στα περιεχόμενα.

Το γαλλόφωνο διεθνές κανάλι TV5 Monde λανσάρει σήμερα την παγκόσμια --και δωρεάν-- πλατφόρμα του με βίντεο κατά παραγγελία (on demand), την απάντηση που δίνει «στα γαλλικά» στους αμερικανικούς γίγαντες όπως το Netflix. Καρπός δύο ετών εργασίας, το TV5MondePlus προτίθεται να προτείνει μέσα σε διάστημα ενός χρόνου 5.000 ώρες γαλλόφωνων προγραμμάτων υποτιτλισμένων σε πέντε γλώσσες: τα αγγλικά, τα ισπανικά, τα αραβικά, τα γερμανικά και τα... γαλλικά γι' αυτούς που επιθυμούν να τελειοποιήσουν τις γνώσεις τους στη γλώσσα του Μολιέρου.

Αντίθετα από την πλατφόρμα SVOD, το TV5MondePlus θα είναι δωρεάν και θα μπορεί να μεταδίδει διαφημίσεις. Θα είναι αρκετό να εγγραφείς για να έχεις πρόσβαση στα περιεχόμενα.

«Δεν τοποθετούμαστε ως ανταγωνιστές απέναντι στις αμερικανικές πλατφόρμες, δεν έχουμε τέτοια φιλοδοξία ούτε τα μέσα, αλλά ως μια εναλλακτική επιλογή στα γαλλικά», διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο γενικός διευθυντής του TV5 Monde, Ιβ Μπιγκό. «Αυτό που διακυβεύεται είναι η γαλλόφωνη πλανητική κυριαρχία, είναι τα γαλλικά στο ψηφιακό σύμπαν, όπως και στο σύμπαν της τηλεόρασης», επέμεινε ο Μπιγκό, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος του ιδρύματος Alliances francaises.

Ανάμεσα στις 3.000 ώρες περιεχομένων που είναι ήδη διαθέσιμες -και μεταφρασμένες στο «80% των περιπτώσεων», καθώς η υγειονομική κρίση έχει προκαλέσει καθυστερήσεις- υπάρχουν πολλά προγράμματα ή εκπομπές που ήδη μεταδίδονται από τα κανάλια «εταίρους» του TV5 Monde (France Télévisions, Radio-Canada, Télé-Québec, RTS, RTBF) ή από το δίκτυό του.

Έτσι οι χρήστες θα μπορούν να ανακαλύψουν στο σύνολό της τη σειρά «Unité 9» από το Κεμπέκ που, όπως η δημιουργία του Netflix «Orange is the New Black», λαμβάνει χώρα μέσα στο σύμπαν των γυναικείων φυλακών, ή την ελβετική και βελγική σειρά «Quartier des Banques», μια οικογενειακή ιστορία σε φόντο οικονομικού θρίλερ.

Όμως η πλατφόρμα θα υποδέχεται επίσης αποκλειστικότητες, όπως η αφρικανική πολιτική σειρά «Wara», η συμπαραγωγή της οποίας έχει γίνει στο Σεν-Λουί της Σενεγάλης και η οποία θα μεταδοθεί «πολύ αργότερα από τα παραδοσιακά κανάλια μας», σύμφωνα με τον Μπιγκό.

Εκτός από τις σειρές και τον κινηματογράφο, το TV5MondePlus, «γενικού περιεχομένου», θα προτείνει «μαγκαζίνο, τοκ-σόου, ρεπορτάζ» και προγράμματα εταίρων όπως το Μουσείο του Ανθρώπου, το Collège de France ή το Καναδικό Πολιτιστικό Κέντρο στο Παρίσι.

Θα είναι προσβάσιμο από τη διεύθυνση tv5mondeplus.com παντού στον κόσμο εκτός, προς το παρόν, από την Κίνα, όπου διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη, και όχι πριν από το δεύτερο εξάμηνο του 2021 από τις ΗΠΑ και την Ολλανδία.

Κατηγορία Media News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.