17/09/2020

Ενοχλημένος ο ΣΚΑΪ από την κλήτευση του ΕΣΡ

Έντονη αντίδραση από τον Όμιλο του Φαλήρου μετά την κλήτευσή του από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για απολογία σχετικά με όσα συνέβησαν στο Big Brother και μεταδόθηκαν στο live streaming του, στον αέρα του διαδικτύου. Το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο καλεί τον «Όμιλο Σκάι» να δώσει διευκρινίσεις για «προβολή μέσω ιστοτόπου οπτικοακουστικού περιεχομένου...

Έντονη αντίδραση από τον Όμιλο του Φαλήρου μετά την κλήτευσή του από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για απολογία σχετικά με όσα συνέβησαν στο Big Brother και μεταδόθηκαν στο live streaming του, στον αέρα του διαδικτύου. Το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο καλεί τον «Όμιλο Σκάι» να δώσει διευκρινίσεις για «προβολή μέσω ιστοτόπου οπτικοακουστικού περιεχομένου με υποβαθμισμένη ποιοτική στάθμη», «μη τήρηση κανόνων ευπρέπειας στη συμπεριφορά», «προβολή και εξύμνηση εγκλημάτων», «προσβολή ανθρώπινης αξίας» και «διακρίσεις στη βάση φύλου».

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Γρηγόρη Μελά του newsit.gr στον Όμιλο του ΣΚΑΪ έχουν ενοχληθεί έντονα, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι με την κλήτευση επιχειρείται «κατασκευή» αρμοδιότητας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για έλεγχο του διαδικτύου, με στελέχη της διοίκησης του σταθμού να τονίζουν μάλιστα ότι πολλές φορές στο παρελθόν το Συμβούλιο έχει δημόσια παραδεχτεί την αναρμοδιότητά του για θέματα στο διαδίκτυο. Έτσι, από το κανάλι του Φαλήρου υποστηρίζουν πως αν όντως υφίσταται αρμοδιότητά τους για το διαδίκτυο τότε τα μέλη του ΕΣΡ θα έπρεπε να διωχθούν για σοβαρή παράβαση καθήκοντος, με δεδομένο ότι όλα αυτά τα χρόνια που λειτουργεί η αρχή κυκλοφορεί στο διαδίκτυο οπτικοακουστικό υλικό που παραβιάζει βασικούς κανόνες που ισχύουν για τα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα. Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες η διοίκηση του ΣΚΑΪ δεν σκοπεύει να κάνει πίσω αλλά να προφυλάξει και να διεκδικήσει τα δικαιώματα του Ομίλου αν το ΕΣΡ δεν δώσει τις δέουσες νόμιμες απαντήσεις.

Πηγή: newsit.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 17/9/2020)

Κατηγορία Media News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.