01/12/2020

Πολίτες δύο κατηγοριών για την ψηφιακή Digea

Δύο και τρεις ψηφιακές ταχύτητες έχει δημιουργήσει η Digea στη χώρα, με τη δεύτερη ψηφιακή μετάβαση να μεγεθύνει τις ανισότητες, με αποτέλεσμα να τίθεται ακόμη και θέμα αντισυνταγματικότητας. Και δεν είναι όλοι υπέρ της τηλεοπτικής στασιμότητας. Αδειούχοι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας έχουν ζητήσει την αποκλειστική...

Δύο και τρεις ψηφιακές ταχύτητες έχει δημιουργήσει η Digea στη χώρα, με τη δεύτερη ψηφιακή μετάβαση να μεγεθύνει τις ανισότητες, με αποτέλεσμα να τίθεται ακόμη και θέμα αντισυνταγματικότητας. Και δεν είναι όλοι υπέρ της τηλεοπτικής στασιμότητας. Αδειούχοι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας έχουν ζητήσει την αποκλειστική μετάδοση σήματος σε HD, χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση.

Ο ιδιωτικός πάροχος δικτύου εκπέμπει τα κανάλια των μετόχων του και μεγάλων πελατών, δηλαδή τους πανελλαδικής εμβέλειας σταθμούς, σε υψηλή ευκρίνεια (HD) μόνο στις μεγάλες πόλεις της χώρας. Στην περιφέρεια ωστόσο εκπέμπει τόσο τα πανελλαδικά κανάλια όσο και τα περιφερειακά σε τυπική ευκρίνεια (SD).

Συγκεκριμένα, ακόμα και μετά την πολυδιαφημισμένη πρόσφατη μετάβαση σε Χίο, Μυτιλήνη και Δωδεκάνησα, οι κάτοικοι των περιοχών αυτών δεν απολαμβάνουν τα προγράμματα των ιδιωτικών πανελλαδικών σταθμών σε ποιότητα High Definition. Ακόμη και η Κρήτη, το νησί του πρωθυπουργού, καθώς και άλλες περιοχές δεν έχουν πρόσβαση σε εκπομπές υψηλής ευκρίνειας.

Αντίθετα, οι περιοχές-«φιλέτα», όπως η Αττική, η Κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, η Πελοπόννησος, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τα προγράμματα των ιδιωτικών πανελλαδικών σταθμών σε ποιότητα HD.

Πηγή: typologies.gr

Κατηγορία Media News

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.