Ειδήσεις . News HDTV
Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016 | 16:44

Μελέτη του BBC δείχνει ότι η συμπίεση HEVC δίνει 59% μεγαλύτερα οφέλη από τo AVC

Το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης (Research and Development) του BBC δημοσίευσε τις λεπτομέρειες των διαδικασιών επαλήθευσης που αφορούν το πρότυπο συμπίεσης βίντεο H.265/HEVC. Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο IEEE Transactions on Circuits and Systems for Video Technology...

Το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης (Research and Development) του BBC δημοσίευσε τις λεπτομέρειες των διαδικασιών επαλήθευσης που αφορούν το πρότυπο συμπίεσης βίντεο H.265/HEVC. Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο IEEE Transactions on Circuits and Systems for Video Technology (TCSVT) Ιανουαρίου 2016. Η ομάδα έρευνας κωδικοποίησης βίντεο του BBC R&D επικεντρώθηκε στην αξιολόγηση του περιεχομένου UHD και στον καθορισμό των analytics.

Οι δοκιμές επιβεβαίωσαν τις σημαντικές βελτιώσεις στην αποτελεσματικότητα της συμπίεσης που επιτυγχάνεται από το HEVC, επαληθεύοντας προηγούμενα αποτελέσματα που είχαν αναφερθεί στο παρελθόν με τη χρήση αντικειμενικών μετρήσεων της ποιότητας (μέθοδοι PSNR).

Οι μηχανικοί βρήκαν ότι τα κέρδη της συμπίεσης HEVC σε σχέση με το AVC ήταν σημαντικά υψηλότερα εάν ληφθούν υπόψη οι υποκειμενικές μετρήσεις (Mean Opinion Scores – MOS) σε σχέση με τα κέρδη που εμφανίζουν οι μετρήσεις PSNR.

Η συνολική εξοικονόμηση του μέσου bit rate που επιτυγχάνεται από το HEVC σε σύγκριση με το AVC, για την ίδια υποκειμενική ποιότητα, βρέθηκε ότι είναι 59%, αντί του 44% που εμφάνιζαν οι αντικειμενικές μετρήσεις ποιότητας.

Παρατηρήθηκε επίσης ότι η εξοικονόμηση του bit rate στα μεγαλύτερα μεγέθη εικόνας ήταν υψηλότερη από την εξοικονόμηση στα μικρότερα μεγέθη εικόνας, πράγμα που είναι πολύ ενθαρρυντικό σημάδι για την μελλοντική ανάπτυξη των υπηρεσιών Ultra HD.

http://www.broadbandtvnews.com/2016/01/14/bbc-study-shows-hevc-has-59-gain-over-avc/

 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Golden Interstar G-200 4K TV BOX

Η αγορά σήμερα

20-10-2017

Golden Interstar G-200 4K TV BOX

Τα νέα OTT TV Box της γερμανικής Golden Interstar είναι διαθέσιμα από την Ψηφιακή Τεχνολογία. Τα G-150/G-200 επιτρέπουν στο χρήστη να σερφάρει στο internet, να μένει πάντα συνδεδεμένος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να παρακολουθεί ελληνικά και ξένα προγράμματα χωρίς την ανάγκη να πληρώνει κάποια συνδρομή. Επιπλέον, έρχονται με προεγκατεστημένο...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 109

Τεύχος 109

20-09-2017

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 109

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας.Στο νέο τεύχος θα βρείτε πλούσια ύλη, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις από την επικαιρότητα και φυσικά τεστ με τα καλύτερα προϊόντα του μήνα.Είναι γνωστό ότι οι πλέον δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές της παγκόσμιας αγοράς προβάλλονται σε Α προβολή, ταυτόχρονα με την πρεμιέρα τους στην Αμερική, αποκλειστικά από τα συνδρομητικά πακέτα NOVA και COSMOTE TV. Εμείς, ενόψει νέας σαιζόν, συλλέξαμε τις καλύτερες από αυτές και σας τις παρουσιάζουμε.Ο Οκτώβριος αναμένεται καυτός για την ψηφιακή TV στη χώρα μας, αφού έχει εξαγγελθεί ότι θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός των αδειών TV. Διαβάστε όλο το παρασκήνιο, καθώς και άλλα θέματα επικαιρότητας, όπως την ακύρωση του διαγωνισμού των 156 πομπών της ΕΡΤ, μέσα από την στήλη Media News, της Ματίνας Παπαχριστούδη.Η νέα σεζόν ξεκίνησε και τα πρώτα νέα π...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
  • Libra Press © Copyright 2014
  • All Rights Reserved