Ειδήσεις . News HDTV
Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016 | 16:44

Μελέτη του BBC δείχνει ότι η συμπίεση HEVC δίνει 59% μεγαλύτερα οφέλη από τo AVC

Το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης (Research and Development) του BBC δημοσίευσε τις λεπτομέρειες των διαδικασιών επαλήθευσης που αφορούν το πρότυπο συμπίεσης βίντεο H.265/HEVC. Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο IEEE Transactions on Circuits and Systems for Video Technology...

Το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης (Research and Development) του BBC δημοσίευσε τις λεπτομέρειες των διαδικασιών επαλήθευσης που αφορούν το πρότυπο συμπίεσης βίντεο H.265/HEVC. Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο IEEE Transactions on Circuits and Systems for Video Technology (TCSVT) Ιανουαρίου 2016. Η ομάδα έρευνας κωδικοποίησης βίντεο του BBC R&D επικεντρώθηκε στην αξιολόγηση του περιεχομένου UHD και στον καθορισμό των analytics.

Οι δοκιμές επιβεβαίωσαν τις σημαντικές βελτιώσεις στην αποτελεσματικότητα της συμπίεσης που επιτυγχάνεται από το HEVC, επαληθεύοντας προηγούμενα αποτελέσματα που είχαν αναφερθεί στο παρελθόν με τη χρήση αντικειμενικών μετρήσεων της ποιότητας (μέθοδοι PSNR).

Οι μηχανικοί βρήκαν ότι τα κέρδη της συμπίεσης HEVC σε σχέση με το AVC ήταν σημαντικά υψηλότερα εάν ληφθούν υπόψη οι υποκειμενικές μετρήσεις (Mean Opinion Scores – MOS) σε σχέση με τα κέρδη που εμφανίζουν οι μετρήσεις PSNR.

Η συνολική εξοικονόμηση του μέσου bit rate που επιτυγχάνεται από το HEVC σε σύγκριση με το AVC, για την ίδια υποκειμενική ποιότητα, βρέθηκε ότι είναι 59%, αντί του 44% που εμφάνιζαν οι αντικειμενικές μετρήσεις ποιότητας.

Παρατηρήθηκε επίσης ότι η εξοικονόμηση του bit rate στα μεγαλύτερα μεγέθη εικόνας ήταν υψηλότερη από την εξοικονόμηση στα μικρότερα μεγέθη εικόνας, πράγμα που είναι πολύ ενθαρρυντικό σημάδι για την μελλοντική ανάπτυξη των υπηρεσιών Ultra HD.

http://www.broadbandtvnews.com/2016/01/14/bbc-study-shows-hevc-has-59-gain-over-avc/

 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Inverto Twin High Gain

Η αγορά σήμερα

20-02-2017

Inverto Twin High Gain

Είναι γνωστό στους περισσότερους ότι το καλύτερο LNB της εταιρίας Inverto και ένα από τα καλύτερα της αγοράς, είναι το γνωστό High Gain, το οποίο παρουσιάζει υψηλή ευαισθησία σχεδόν σε όλο το δορυφορικό φάσμα συχνοτήτων, κάτι που το καθιστά ιδανικό για εύκολες λήψεις. Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μία έλλειψη στο...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 102

Τεύχος 102

22-02-2017

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 102

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Στο νέο τεύχος θα βρείτε πλούσια ύλη, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις από την επικαιρότητα και φυσικά τεστ με τα καλύτερα προϊόντα του μήνα. Το νέο τεύχος στο μεγαλύτερο του μέρος κινείται στον αστερισμό της τηλεόρασης υπερυψηλής ευκρίνειας UHD. Πρώτα απ’ όλα, θα βρείτε σχετικό αφιέρωμα στα δορυφορικά κανάλια UHD. Όπως θα δείτε και μόνοι σας, ο δορυφόρος παραμένει η πλέον αξιόπιστη πηγή για όλους όσους έχουν κάνει επένδυση σε TV τεχνολογίας 4Κ. Ταυτόχρονα στο ίδιο άρθρο θα βρείτε και τα κανάλια του νέου πρότυπου DVB-S2X. Επειδή το πρότυπο DVB-S2X, είναι ειδικά σχεδιασμένο για δορυφορικές εκπομπές UHD, κάναμε ένα ειδικό άρθρο για αυτό, ώστε όλοι να γνωρίζεται γιατί ακριβώς επιλέχθηκε αυτό το πρότυπο για την διαμόρφωση των δορυφορικών εκπομπών υπερ-υψηλής ευκρίνειας. Σε επίπεδο ειδησε...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
  • Libra Press © Copyright 2014
  • All Rights Reserved