Ειδήσεις . News HDTV
Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016 | 16:44

Μελέτη του BBC δείχνει ότι η συμπίεση HEVC δίνει 59% μεγαλύτερα οφέλη από τo AVC

Το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης (Research and Development) του BBC δημοσίευσε τις λεπτομέρειες των διαδικασιών επαλήθευσης που αφορούν το πρότυπο συμπίεσης βίντεο H.265/HEVC. Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο IEEE Transactions on Circuits and Systems for Video Technology...

Το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης (Research and Development) του BBC δημοσίευσε τις λεπτομέρειες των διαδικασιών επαλήθευσης που αφορούν το πρότυπο συμπίεσης βίντεο H.265/HEVC. Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο IEEE Transactions on Circuits and Systems for Video Technology (TCSVT) Ιανουαρίου 2016. Η ομάδα έρευνας κωδικοποίησης βίντεο του BBC R&D επικεντρώθηκε στην αξιολόγηση του περιεχομένου UHD και στον καθορισμό των analytics.

Οι δοκιμές επιβεβαίωσαν τις σημαντικές βελτιώσεις στην αποτελεσματικότητα της συμπίεσης που επιτυγχάνεται από το HEVC, επαληθεύοντας προηγούμενα αποτελέσματα που είχαν αναφερθεί στο παρελθόν με τη χρήση αντικειμενικών μετρήσεων της ποιότητας (μέθοδοι PSNR).

Οι μηχανικοί βρήκαν ότι τα κέρδη της συμπίεσης HEVC σε σχέση με το AVC ήταν σημαντικά υψηλότερα εάν ληφθούν υπόψη οι υποκειμενικές μετρήσεις (Mean Opinion Scores – MOS) σε σχέση με τα κέρδη που εμφανίζουν οι μετρήσεις PSNR.

Η συνολική εξοικονόμηση του μέσου bit rate που επιτυγχάνεται από το HEVC σε σύγκριση με το AVC, για την ίδια υποκειμενική ποιότητα, βρέθηκε ότι είναι 59%, αντί του 44% που εμφάνιζαν οι αντικειμενικές μετρήσεις ποιότητας.

Παρατηρήθηκε επίσης ότι η εξοικονόμηση του bit rate στα μεγαλύτερα μεγέθη εικόνας ήταν υψηλότερη από την εξοικονόμηση στα μικρότερα μεγέθη εικόνας, πράγμα που είναι πολύ ενθαρρυντικό σημάδι για την μελλοντική ανάπτυξη των υπηρεσιών Ultra HD.

http://www.broadbandtvnews.com/2016/01/14/bbc-study-shows-hevc-has-59-gain-over-avc/

 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Golden Media Mania 810 HD

Η αγορά σήμερα

22-05-2017

Golden Media Mania 810 HD

Για τους περισσότερους, βασικά κριτήρια για την επιλογή μοντέλου επίγειου ψηφιακού δέκτη αποτελούν το κόστος και η απλότητα στη λειτουργία του. Ο γερμανικός Golden Media Mania 810 HD είναι ένας οικονομικός επίγειος ψηφιακός δέκτης με εύκολη λειτουργία και ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Διαθέτει tuner που είναι συμβατό με το επόμενης γενιάς...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 105

Τεύχος 105

24-05-2017

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 105

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Στο νέο τεύχος θα βρείτε πλούσια ύλη, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις από την επικαιρότητα και φυσικά τεστ με τα καλύτερα προϊόντα του μήνα. Είναι γνωστό πλέον στους περισσότερους, ότι η συνδρομητική τηλεόραση έχει αλλάξει τρόπο διάθεσης. Πλέον ελάχιστοι είναι οι καταναλωτές που «αγοράζουν» ένα καθαρά δορυφορικό πακέτο, αφού προτιμούν η αγορά αυτή να γίνεται μέσα από ένα πακέτο προσφοράς που να τα περιλαμβάνει όλα: Τηλεόραση, internet και τηλέφωνο, στον ίδιο λογαριασμό. Στο νέο τεύχος λοιπόν σας παρουσιάζουμε όλες τις προτάσεις Triple Play της ελληνικής αγοράς. Η τεχνολογία οπτικής ίνας καταφθάνει και στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, μέσα από την υπηρεσία Fiber to the Room. Στο νέο τεύχος σας παρουσιάζουμε την πρώτη εγκατάσταση Fiber to the Room στην Ελλάδα, που έγινε σε γνωστό ξεν...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
  • Libra Press © Copyright 2014
  • All Rights Reserved