Ειδήσεις . News
Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014 | 19:45

Το iOS ξεπερνά το Android ως πλατφόρμα βίντεο για mobile συσκευές

Η έρευνα Global Video Index της Ooyala για το πρώτο τρίμηνο του 2014, δείχνει ότι το λειτουργικό iOS ξεπερνά το Android, ως πλατφόρμα βίντεο για smartphone, παρά το μικρότερο μερίδιο που έχει στην αγορά. Η θέαση μέσω κινητών συσκευών (smartphone και tablet) αντιπροσωπεύει ένα μερίδιο μεγαλύτερο από το 21%...
Γράφτηκε από: Σ.Χ.

Η έρευνα Global Video Index της Ooyala για το πρώτο τρίμηνο του 2014, δείχνει ότι το λειτουργικό iOS ξεπερνά το Android, ως πλατφόρμα βίντεο για smartphone, παρά το μικρότερο μερίδιο που έχει στην αγορά.

Η θέαση μέσω κινητών συσκευών (smartphone και tablet) αντιπροσωπεύει ένα μερίδιο μεγαλύτερο από το 21% για όλες τις πλατφόρμες αναπαραγωγής βίντεο online για το πρώτο τρίμηνο του 2014, από το μόλις λίγο περισσότερο από 3,4% του πρώτου τριμήνου του 2012 και του 9% για το πρώτο τρίμηνο του 2013. Με ετήσια αύξηση που φτάνει συνολικά το 532% από το 2012, η κατανάλωση βίντεο από συσκευές mobile, γίνεται ολοφάνερα υποχρεωτική για κάθε επιχείρηση στον τομέα του βίντεο, λέει η Ooyala.

Η έρευνα δείχνει ότι η τάση αυτή είναι ακόμα μεγαλύτερη έξω από τις ΗΠΑ. Τα στοιχεία της Ooyala δείχνουν ότι η αναπαραγωγή βίντεο σε συσκευές mobile στην Ευρώπη και στη Λατινική Αμερική είναι μεγαλύτερη από αυτή στη Βόρεια Αμερική, ως ποσοστό για όλες τις μορφές online αναπαραγωγής βίντεο. Η αύξηση αυτή υπογραμμίζει την ανάγκη για τους τηλεοπτικούς φορείς και τους εκδότες να δοθεί προτεραιότητα στις στρατηγικές mobile, και επιδεικνύει την όλο και μεγαλύτερη ευκαιρία για τους διαφημιστές να φτάσουν σε συγκεκριμένο κοινό οπουδήποτε, και σε μαζική κλίμακα.

Το λειτουργικό iOS της Apple ιστορικά κυριαρχεί στην αγορά της αναπαραγωγής βίντεο online, αν και το Android πλησιάζει. Σύμφωνα με την IDC οι αποστολές συσκευών Android για το τέταρτο τρίμηνο του 2013 έφτασαν τις 226 εκατομμύρια μονάδες, σε σύγκριση με τις 51 εκατομμύρια συσκευές iOS. Με το αυξανόμενο βάρος του Android, και με καλύτερα εργαλεία που υποστηρίζουν την αναπαραγωγή βίντεο στο οικοσύστημα του Android, το Android αποκτά δυναμική ως συσκευή αναπαραγωγής βίντεο. Σε ορισμένες περιοχές υπερέχει του iOS, σε ό,τι αφορά τον αριθμό των βίντεο που 'στριμάρονται' σε κάθε πλατφόρμα.

Τα στοιχεία της Ooyala, που συγκρίνουν τη κατανάλωση βίντεο σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές, δείχνουν ότι η περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού είναι συντριπτικά Apple-κεντρική, με 82% των θεάσεων βίντεο να γίνεται σε συσκευές iOS. Στη Βόρεια Αμερική οι συσκευές iOS κυριαρχούν στον τομέα θέασης βίντεο με 60%. Στην Ευρώπη οι καταναλωτές έχουν ελαφρά προτίμηση στο iOS, με 55% σε σχέση με 45% του Android. Το Android ξεπερνά το iOS στη Λατινική στον αριθμό θεάσεων βίντεο online, αντιπροσωπεύοντας το 53%. Ανάμεσα στις χώρες που το Android έχει μεγαλύτερα ποσοστά από το iOS βρίσκεται η Μαλαισία (64%), η Ινδία (79%) και το Πακιστάν (81%), καθώς και η Ισπανία και η Γαλλία, όπου το Android καταλαμβάνει το 69% και το 59% αντίστοιχα, της συνολικής θέασης βίντεο σε συσκευές mobile.


advanced-television.com

 

 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Αγγελία: Πώληση κατόπτρου DH, διαμέτρου 5μ

Η αγορά σήμερα

14-03-2018

Αγγελία: Πώληση κατόπτρου DH, διαμέτρου 5μ

Πωλείται αμερικανικού τύπου δορυφορικό κάτοπτρο με 5 μ. διάμετρο, μάρκας DH, σε πολύ καλή κατάσταση. Τιμή ευκαιρίας! Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6972010774

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 114

Τεύχος 114

20-02-2018

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 114

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Όπως θα δείτε και μόνοι σας, ούτε το νέο τεύχος είναι ένα τεύχος «ψυγείο» με συναρμολόγηση θεμάτων σε περιοδικό, αλλά ένα τεύχος που ακολουθεί την αγορά, την επικαιρότητα και καταστρώνει την ύλη του, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του ρεπορτάζ, όπως αυτό διαμορφώνεται κάθε μήνα. Μετά από τους UHD δέκτες και τα UHD images, που παρουσιάσαμε στα προηγούμενα τεύχη, ήρθε η σειρά των UHD καναλιών. Όλα τα δορυφορικά UHD κανάλια, περνούν από τις σελίδες του περιοδικού, μαζί με κριτική για το περιεχόμενο τους και πλήρη στοιχεία λήψης τους. Η διεθνής έκθεση Cabsat 2018, που απευθύνεται στην τηλεοπτική αγορά της Ασίας και της Άπω Ανατολής είχε φέτος δύο ελληνικές εταιρίες. ΒΙΟΚΑΛ και Lemco έδωσαν ελληνικό χρώμα στην διεθνή αραβική έκθεση. Όσο αφορά τα τεστ, αυτό το μην ξεχωρίζει ο νέος οικον...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
  • Libra Press © Copyright 2014
  • All Rights Reserved