Ειδήσεις . News
Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014 | 19:45

Το iOS ξεπερνά το Android ως πλατφόρμα βίντεο για mobile συσκευές

Η έρευνα Global Video Index της Ooyala για το πρώτο τρίμηνο του 2014, δείχνει ότι το λειτουργικό iOS ξεπερνά το Android, ως πλατφόρμα βίντεο για smartphone, παρά το μικρότερο μερίδιο που έχει στην αγορά. Η θέαση μέσω κινητών συσκευών (smartphone και tablet) αντιπροσωπεύει ένα μερίδιο μεγαλύτερο από το 21%...
Γράφτηκε από: Σ.Χ.

Η έρευνα Global Video Index της Ooyala για το πρώτο τρίμηνο του 2014, δείχνει ότι το λειτουργικό iOS ξεπερνά το Android, ως πλατφόρμα βίντεο για smartphone, παρά το μικρότερο μερίδιο που έχει στην αγορά.

Η θέαση μέσω κινητών συσκευών (smartphone και tablet) αντιπροσωπεύει ένα μερίδιο μεγαλύτερο από το 21% για όλες τις πλατφόρμες αναπαραγωγής βίντεο online για το πρώτο τρίμηνο του 2014, από το μόλις λίγο περισσότερο από 3,4% του πρώτου τριμήνου του 2012 και του 9% για το πρώτο τρίμηνο του 2013. Με ετήσια αύξηση που φτάνει συνολικά το 532% από το 2012, η κατανάλωση βίντεο από συσκευές mobile, γίνεται ολοφάνερα υποχρεωτική για κάθε επιχείρηση στον τομέα του βίντεο, λέει η Ooyala.

Η έρευνα δείχνει ότι η τάση αυτή είναι ακόμα μεγαλύτερη έξω από τις ΗΠΑ. Τα στοιχεία της Ooyala δείχνουν ότι η αναπαραγωγή βίντεο σε συσκευές mobile στην Ευρώπη και στη Λατινική Αμερική είναι μεγαλύτερη από αυτή στη Βόρεια Αμερική, ως ποσοστό για όλες τις μορφές online αναπαραγωγής βίντεο. Η αύξηση αυτή υπογραμμίζει την ανάγκη για τους τηλεοπτικούς φορείς και τους εκδότες να δοθεί προτεραιότητα στις στρατηγικές mobile, και επιδεικνύει την όλο και μεγαλύτερη ευκαιρία για τους διαφημιστές να φτάσουν σε συγκεκριμένο κοινό οπουδήποτε, και σε μαζική κλίμακα.

Το λειτουργικό iOS της Apple ιστορικά κυριαρχεί στην αγορά της αναπαραγωγής βίντεο online, αν και το Android πλησιάζει. Σύμφωνα με την IDC οι αποστολές συσκευών Android για το τέταρτο τρίμηνο του 2013 έφτασαν τις 226 εκατομμύρια μονάδες, σε σύγκριση με τις 51 εκατομμύρια συσκευές iOS. Με το αυξανόμενο βάρος του Android, και με καλύτερα εργαλεία που υποστηρίζουν την αναπαραγωγή βίντεο στο οικοσύστημα του Android, το Android αποκτά δυναμική ως συσκευή αναπαραγωγής βίντεο. Σε ορισμένες περιοχές υπερέχει του iOS, σε ό,τι αφορά τον αριθμό των βίντεο που 'στριμάρονται' σε κάθε πλατφόρμα.

Τα στοιχεία της Ooyala, που συγκρίνουν τη κατανάλωση βίντεο σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές, δείχνουν ότι η περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού είναι συντριπτικά Apple-κεντρική, με 82% των θεάσεων βίντεο να γίνεται σε συσκευές iOS. Στη Βόρεια Αμερική οι συσκευές iOS κυριαρχούν στον τομέα θέασης βίντεο με 60%. Στην Ευρώπη οι καταναλωτές έχουν ελαφρά προτίμηση στο iOS, με 55% σε σχέση με 45% του Android. Το Android ξεπερνά το iOS στη Λατινική στον αριθμό θεάσεων βίντεο online, αντιπροσωπεύοντας το 53%. Ανάμεσα στις χώρες που το Android έχει μεγαλύτερα ποσοστά από το iOS βρίσκεται η Μαλαισία (64%), η Ινδία (79%) και το Πακιστάν (81%), καθώς και η Ισπανία και η Γαλλία, όπου το Android καταλαμβάνει το 69% και το 59% αντίστοιχα, της συνολικής θέασης βίντεο σε συσκευές mobile.


advanced-television.com

 

 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Επίγειοι δέκτες για εξοχικά!

Η αγορά σήμερα

31-07-2017

Επίγειοι δέκτες για εξοχικά!

Καλοκαίρι με πλήρης γκάμα επίγειων ψηφιακών δεκτών από την Ψηφιακή Τεχνολογία, ώστε να καλύψετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες του εξοχικού σας. Ας δούμε 3 επιλεγμένες προτάσεις επίγειων δεκτών από την μεγάλη γκάμα της Ψηφιακής Τεχνολογίας. Golden Media Mania 810 HD: HD δέκτης με ελληνικά μενού, υποστήριξη DVB-T2...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 107

Τεύχος 107

19-07-2017

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 107

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Αυγούστου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας.Στο νέο τεύχος θα βρείτε πλούσια ύλη, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις από την επικαιρότητα και φυσικά τεστ με τα καλύτερα προϊόντα του μήνα.Στο νέο καλοκαιρινό τεύχος θα βρείτε ένα πλήρες αφιέρωμα στις δορυφορικές εφαρμογές που διατίθενται για συσκευές με λογισμικά Android και iOS. Για τις ανάγκες του άρθρου δοκιμάσαμε διάφορα δωρεάν sat aps και τα καλύτερα σας τα παρουσιάζουμε στο νέο τεύχος Αυγούστου.Καθώς η IPTV αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, θα ήταν αδύνατον να μην αναφερθούμε σαν περιοδικό στην κορυφαία παγκοσμίως εφαρμογή media center, το Kodi, το οποίο μετατρέπει ένα απλό PC και την TV του χρήστη σε ένα πλήρες κέντρο οικιακής ψυχαγωγίας.Παρότι στη χώρα μας δεν έχουμε ακόμα μεταδόσεις Ultra HD, στην διεθνή αγορά εμφανίστηκαν ήδη τεχνολογικές επεκτάσεις του προτύπου για ακόμ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
  • Libra Press © Copyright 2014
  • All Rights Reserved