Ειδήσεις . News
Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014 | 19:45

Το iOS ξεπερνά το Android ως πλατφόρμα βίντεο για mobile συσκευές

Η έρευνα Global Video Index της Ooyala για το πρώτο τρίμηνο του 2014, δείχνει ότι το λειτουργικό iOS ξεπερνά το Android, ως πλατφόρμα βίντεο για smartphone, παρά το μικρότερο μερίδιο που έχει στην αγορά. Η θέαση μέσω κινητών συσκευών (smartphone και tablet) αντιπροσωπεύει ένα μερίδιο μεγαλύτερο από το 21%...
Γράφτηκε από: Σ.Χ.

Η έρευνα Global Video Index της Ooyala για το πρώτο τρίμηνο του 2014, δείχνει ότι το λειτουργικό iOS ξεπερνά το Android, ως πλατφόρμα βίντεο για smartphone, παρά το μικρότερο μερίδιο που έχει στην αγορά.

Η θέαση μέσω κινητών συσκευών (smartphone και tablet) αντιπροσωπεύει ένα μερίδιο μεγαλύτερο από το 21% για όλες τις πλατφόρμες αναπαραγωγής βίντεο online για το πρώτο τρίμηνο του 2014, από το μόλις λίγο περισσότερο από 3,4% του πρώτου τριμήνου του 2012 και του 9% για το πρώτο τρίμηνο του 2013. Με ετήσια αύξηση που φτάνει συνολικά το 532% από το 2012, η κατανάλωση βίντεο από συσκευές mobile, γίνεται ολοφάνερα υποχρεωτική για κάθε επιχείρηση στον τομέα του βίντεο, λέει η Ooyala.

Η έρευνα δείχνει ότι η τάση αυτή είναι ακόμα μεγαλύτερη έξω από τις ΗΠΑ. Τα στοιχεία της Ooyala δείχνουν ότι η αναπαραγωγή βίντεο σε συσκευές mobile στην Ευρώπη και στη Λατινική Αμερική είναι μεγαλύτερη από αυτή στη Βόρεια Αμερική, ως ποσοστό για όλες τις μορφές online αναπαραγωγής βίντεο. Η αύξηση αυτή υπογραμμίζει την ανάγκη για τους τηλεοπτικούς φορείς και τους εκδότες να δοθεί προτεραιότητα στις στρατηγικές mobile, και επιδεικνύει την όλο και μεγαλύτερη ευκαιρία για τους διαφημιστές να φτάσουν σε συγκεκριμένο κοινό οπουδήποτε, και σε μαζική κλίμακα.

Το λειτουργικό iOS της Apple ιστορικά κυριαρχεί στην αγορά της αναπαραγωγής βίντεο online, αν και το Android πλησιάζει. Σύμφωνα με την IDC οι αποστολές συσκευών Android για το τέταρτο τρίμηνο του 2013 έφτασαν τις 226 εκατομμύρια μονάδες, σε σύγκριση με τις 51 εκατομμύρια συσκευές iOS. Με το αυξανόμενο βάρος του Android, και με καλύτερα εργαλεία που υποστηρίζουν την αναπαραγωγή βίντεο στο οικοσύστημα του Android, το Android αποκτά δυναμική ως συσκευή αναπαραγωγής βίντεο. Σε ορισμένες περιοχές υπερέχει του iOS, σε ό,τι αφορά τον αριθμό των βίντεο που 'στριμάρονται' σε κάθε πλατφόρμα.

Τα στοιχεία της Ooyala, που συγκρίνουν τη κατανάλωση βίντεο σε διάφορες γεωγραφικές περιοχές, δείχνουν ότι η περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού είναι συντριπτικά Apple-κεντρική, με 82% των θεάσεων βίντεο να γίνεται σε συσκευές iOS. Στη Βόρεια Αμερική οι συσκευές iOS κυριαρχούν στον τομέα θέασης βίντεο με 60%. Στην Ευρώπη οι καταναλωτές έχουν ελαφρά προτίμηση στο iOS, με 55% σε σχέση με 45% του Android. Το Android ξεπερνά το iOS στη Λατινική στον αριθμό θεάσεων βίντεο online, αντιπροσωπεύοντας το 53%. Ανάμεσα στις χώρες που το Android έχει μεγαλύτερα ποσοστά από το iOS βρίσκεται η Μαλαισία (64%), η Ινδία (79%) και το Πακιστάν (81%), καθώς και η Ισπανία και η Γαλλία, όπου το Android καταλαμβάνει το 69% και το 59% αντίστοιχα, της συνολικής θέασης βίντεο σε συσκευές mobile.


advanced-television.com

 

 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Golden Interstar G-200 4K TV BOX

Η αγορά σήμερα

20-10-2017

Golden Interstar G-200 4K TV BOX

Τα νέα OTT TV Box της γερμανικής Golden Interstar είναι διαθέσιμα από την Ψηφιακή Τεχνολογία. Τα G-150/G-200 επιτρέπουν στο χρήστη να σερφάρει στο internet, να μένει πάντα συνδεδεμένος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να παρακολουθεί ελληνικά και ξένα προγράμματα χωρίς την ανάγκη να πληρώνει κάποια συνδρομή. Επιπλέον, έρχονται με προεγκατεστημένο...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 109

Τεύχος 109

20-09-2017

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 109

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας.Στο νέο τεύχος θα βρείτε πλούσια ύλη, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις από την επικαιρότητα και φυσικά τεστ με τα καλύτερα προϊόντα του μήνα.Είναι γνωστό ότι οι πλέον δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές της παγκόσμιας αγοράς προβάλλονται σε Α προβολή, ταυτόχρονα με την πρεμιέρα τους στην Αμερική, αποκλειστικά από τα συνδρομητικά πακέτα NOVA και COSMOTE TV. Εμείς, ενόψει νέας σαιζόν, συλλέξαμε τις καλύτερες από αυτές και σας τις παρουσιάζουμε.Ο Οκτώβριος αναμένεται καυτός για την ψηφιακή TV στη χώρα μας, αφού έχει εξαγγελθεί ότι θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός των αδειών TV. Διαβάστε όλο το παρασκήνιο, καθώς και άλλα θέματα επικαιρότητας, όπως την ακύρωση του διαγωνισμού των 156 πομπών της ΕΡΤ, μέσα από την στήλη Media News, της Ματίνας Παπαχριστούδη.Η νέα σεζόν ξεκίνησε και τα πρώτα νέα π...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
  • Libra Press © Copyright 2014
  • All Rights Reserved