Ειδήσεις . News
Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2017 | 13:05

Παρέμβαση Παππά για Hellas Sat και τηλεοπτικές άδειες

Ενημερωτικό Σημείωμα – Υπ. ΨΗΠΤΕ. Βασικά σημεία τοποθέτησης του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Ν. Παππά, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την κύρωση της Σύμβασης με τον Hellas Sat. Ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ, Νίκος Παππάς, μιλώντας σήμερα στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για την κύρωση της Σύμβασης με τον Hellas Sat, τόνισε μεταξύ άλλων...

Ενημερωτικό Σημείωμα – Υπ. ΨΗΠΤΕ. Βασικά σημεία τοποθέτησης του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Ν. Παππά, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την κύρωση της Σύμβασης με τον Hellas Sat.

Ο Υπουργός ΨΗΠΤΕ, Νίκος Παππάς, μιλώντας σήμερα στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για την κύρωση της Σύμβασης με τον Hellas Sat, τόνισε μεταξύ άλλων:

Η εταιρεία Hellas Sat ζητούσε ανανέωση της Σύμβασης από το 2013. Τον Φεβρουάριο του 2014 έστειλε επιστολή στον τότε Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών, αναφέροντας πως η Σύμβαση έληγε. Δεν έγινε τίποτα. Εμείς ήμασταν αυτοί που καλύψαμε αυτό το μεγάλο κενό, με την παρούσα Σύμβαση.
Σκοπίμως αφήνατε αυτή την ιστορία να πηγαίνει στα βράχια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, οποιοσδήποτε είχε ανάγκη από δορυφορικές υπηρεσίες να ενοικιάζει υπηρεσίες από τρίτους.
Κατά τη ΝΔ, τα δικαιώματα που αποκομίσαμε από τη διαπραγμάτευση με τον Hellas Sat θα έπρεπε να τα πουλήσουμε. Ωστόσο αυτές οι επιλογές δεν δίνουν τη δυνατότητα για εθνικό πατριωτικό σχεδιασμό σε σχέση με την εκμετάλλευση των δικαιωμάτων της χώρας στο Διάστημα.
Πλέον, τα συμφέροντα της χώρας διασφαλίζονται. Και ήταν λάθος -αν όχι εγκληματική- η πώληση του δορυφόρου μαζί με την πώληση του ΟΤΕ. Καθώς η εμπειρία έχει δείξει ότι δεν είναι οι ιδιωτικές εταιρείες που ασχολούνται με τέτοια «βαρέα αθλήματα», αλλά τα κράτη.
Η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, αλλά ειδικά των εφαρμογών και των δυνατοτήτων που δίνει η τεχνολογία του Διαστήματος είναι μία μεταρρύθμιση.
Έλειπε ένα σχέδιο που θα ιεραρχήσει τις ανάγκες της κοινωνίας και θα μεριμνήσει ώστε οι επιστημονικές κατακτήσεις να περάσουν στην παραγωγή, στην καθημερινή ζωή και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και εργασίας των πολιτών.

Για τις τηλεοπτικές άδειες:

Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό έχουν την υποχρέωση να καταβάλλουν εγγυητική επιστολή 3,5 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο τίμημα για την πρώτη δόση και κεφάλαιο 8 εκατ. ευρώ, που πρέπει να αποδείξουν ότι δεν προέρχεται από παράνομες διαδικασίες, για τη συγκρότηση της εταιρείας που θα συμμετέχει στον διαγωνισμό.
Σε ποιον διαγωνισμό του Δημοσίου προβλέπεται έλεγχος για το πόθεν έσχες για το τελικό τίμημα, το οποίο δεν γνωρίζουμε εξαρχής;
Το αίτημα των ιδιοκτησιών ήταν τα υπάρχοντα κανάλια να μην καταθέτουν εγγυητική. Και να έχουν αυτή την υποχρέωση μόνο όσοι δεν έχουν κανάλια. Αυτό δεν θα μπορούσε να περάσει ούτε έξω από το Συνταγματικό Δικαστήριο.
Τα πολιτικά κόμματα αντιλαμβάνονται ότι το ΕΣΡ έβγαλε ομόφωνα αποφάσεις, ο διαγωνισμός προχωράει και επιτέλους περνάμε στην επόμενη φάση.

Για τις πολιτικές εξελίξεις:

Έχει καταρρεύσει το αφήγημα περί καταστροφής και τώρα η αντιπολίτευση αναζητά αφορμές ή κατασκευασμένα ψεύδη για να αντιπολιτεύεται.
Οι εσωκομματικές κόντρες στη ΝΔ, που βγαίνουν τώρα στην επιφάνεια, κατά παρελθόν επικαλύπτονταν λόγω της προσδοκίας ότι η Κυβέρνηση θα ανατρέπονταν πριν από το κλείσιμο της αξιολόγησης.
Δεχόμαστε κριτική από τους πολιτικούς εκπροσώπους της παράταξης, η οποία βύθισε τη χώρα και κατέστρεψε το 25% του ΑΕΠ. Λένε ότι η ανάπτυξη μας δεν είναι δυναμική. Κι όμως, παραδέχονται πλέον –με τη στάση τους- ότι έχουμε μπει σε άλλη φάση.
Πολύ φοβάμαι ότι έχει γίνει στρατηγική επιλογή για τη ΝΔ να υιοθετεί τις αποκρουστικές ιδέες που κουβαλούν μαζί τους κάποια στελέχη της από τον καιρό που θήτευαν στην ακροδεξιά.
Η δική μας διαπραγμάτευση είναι αυτή που αφήνει περιθώρια να μοιράζεται πλεόνασμα. Αν είχαμε μείνει με τα πλεονάσματα που είχατε συμφωνήσει εσείς, δεν θα υπήρχαν χρήματα να δοθούν για μέρισμα. Αν είχαμε μείνει στο success story του Σαμαρά, τώρα θα παίρναμε νέα μέτρα.
Εμείς κάναμε εκλογές με τη συμφωνία πάνω στο τραπέζι. Αντιθέτως, η ΝΔ θα ζητήσει το 2019 από τον ελληνικό λαό να ζητήσει συγγνώμη για τις επιλογές του. Δε θα κάνετε καμία αυτοκριτική. Ωστόσο, μέχρι τότε, η χώρα θα έχει κάνει ακόμη περισσότερα βήματα, θα βρίσκεται σε ακόμη καλύτερη κατάσταση, η ανεργία θα είναι κάτω από το 20% και ο ελληνικός λαός θα διαλέξει να συνεχίσει την πορεία προς ένα καλύτερο μέλλον.

http://www.typologies.gr/paremvasi-pappa-gia-hellas-sat-ke-tileoptikes-adies/

 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Αγγελία: Πώληση κατόπτρου DH, διαμέτρου 5μ

Η αγορά σήμερα

14-03-2018

Αγγελία: Πώληση κατόπτρου DH, διαμέτρου 5μ

Πωλείται αμερικανικού τύπου δορυφορικό κάτοπτρο με 5 μ. διάμετρο, μάρκας DH, σε πολύ καλή κατάσταση. Τιμή ευκαιρίας! Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6972010774

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 114

Τεύχος 114

20-02-2018

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 114

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Όπως θα δείτε και μόνοι σας, ούτε το νέο τεύχος είναι ένα τεύχος «ψυγείο» με συναρμολόγηση θεμάτων σε περιοδικό, αλλά ένα τεύχος που ακολουθεί την αγορά, την επικαιρότητα και καταστρώνει την ύλη του, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του ρεπορτάζ, όπως αυτό διαμορφώνεται κάθε μήνα. Μετά από τους UHD δέκτες και τα UHD images, που παρουσιάσαμε στα προηγούμενα τεύχη, ήρθε η σειρά των UHD καναλιών. Όλα τα δορυφορικά UHD κανάλια, περνούν από τις σελίδες του περιοδικού, μαζί με κριτική για το περιεχόμενο τους και πλήρη στοιχεία λήψης τους. Η διεθνής έκθεση Cabsat 2018, που απευθύνεται στην τηλεοπτική αγορά της Ασίας και της Άπω Ανατολής είχε φέτος δύο ελληνικές εταιρίες. ΒΙΟΚΑΛ και Lemco έδωσαν ελληνικό χρώμα στην διεθνή αραβική έκθεση. Όσο αφορά τα τεστ, αυτό το μην ξεχωρίζει ο νέος οικον...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
  • Libra Press © Copyright 2014
  • All Rights Reserved