Ειδήσεις . News
Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018 | 12:36

Humanity Star: Δορυφόρο-«έκπληξη» έθεσε σε τροχιά η Rocket Lab

H αμερικανική startup Rocket Lab έθεσε σε τροχιά τρεις δορυφόρους για εμπορική χρήση με την εκτόξευση πυραύλου Electron την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο, όπως προκύπτει, υπήρχε και ένας δορυφόρος- έκπληξη: Το Humanity Star αποτελεί στην ουσία ένα τεχνητό άστρο στον ουρανό, «δημιουργώντας μια κοινή εμπειρία για όλη την ανθρωπότητα».

H αμερικανική startup Rocket Lab έθεσε σε τροχιά τρεις δορυφόρους για εμπορική χρήση με την εκτόξευση πυραύλου Electron την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο, όπως προκύπτει, υπήρχε και ένας δορυφόρος- έκπληξη: Το Humanity Star αποτελεί στην ουσία ένα τεχνητό άστρο στον ουρανό, «δημιουργώντας μια κοινή εμπειρία για όλη την ανθρωπότητα».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Rocket Lab, το Humanity Star έχει σκοπό να λειτουργήσει ως «σημείο εστίασης» για όλη την ανθρωπότητα, καθώς «κάθε άνθρωπος στη Γη θα έχει την ευκαιρία να το δει και να το βιώσει. Ο δορυφόρος θα εμφανίζεται ως φωτεινό, λαμπερό αστέρι στον νυχτερινό ουρανό».

Τον δορυφόρο δημιούργησε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Πίτερ Μπεκ, και έχει σκοπό να «τραβήξει τη ματιά των ανθρώπων προς τα πάνω και να τους ενθαρρύνει να δουν τη μεγαλύτερη εικόνα, πέρα από τα καθημερινά ζητήματα».

«Ασχέτως του πού βρίσκεσαι στον κόσμο, ή του τι συμβαίνει στη ζωή σου, όλοι θα μπορούν να δουν το Humanity Star στον νυχτερινό ουρανό. Ελπίζω ότι όλοι αυτοί που κοιτούν προς τα πάνω, προς αυτό, θα κοιτούν πέρα, στην απεραντοσύνη του σύμπαντος, και θα σκέφτονται λίγο διαφορετικά για τις ζωές, τις πράξεις τους και το τι είναι σημαντικό για την ανθρωπότητα» δήλωσε ο Μπεκ.

Ο δορυφόρος είναι αυτή τη στιγμή σε τροχιά μετά την επιτυχή εκτόξευσή του από τη Νέα Ζηλανδία. Πρόκειται για τον πρώτο σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στη Νέα Ζηλανδία δορυφόρο που τίθεται σε τροχιά γύρω από τη Γη. Είναι μια γεωδαισιακή σφαίρα φτιαγμένη από ίνες άνθρακα, με 65 ανακλαστήρες. Περιστρέφεται γρήγορα, αντανακλώντας το φως του ήλιου στη Γη, με αποτέλεσμα η λάμψη του να είναι ορατή από την επιφάνεια του πλανήτη μας με γυμνό μάτι. Πραγματοποιεί μια περιστροφή γύρω από τη Γη κάθε 90 λεπτά.

Το Humanity Star θα είναι σε τροχιά για περίπου εννιά μήνες πριν η τροχιά του αρχίσει να φθίνει, με αποτέλεσμα να πέσει στην ατμόσφαιρα και να καεί. Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δει σε πραγματικό χρόνο τη θέση του, μέσω του www.thehumanitystar.com.

http://www.naftemporiki.gr/story/1315115/humanity-star-doruforo-ekpliksi-ethese-se-troxia-i-rocket-lab

 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Η IKUSI στην 100% Hotel Show

Η αγορά σήμερα

17-12-2018

Η IKUSI στην 100% Hotel Show

Η Ikusi έδωσε το παρόν στην κορυφαία έκθεση για ξενοδόχους στην Ελλάδα, την 100% Hotel Show που πραγματοποιήθηκε στις 16-19 Νοεμβρίου στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο M.E.C. Παιανίας. Στο περίπτερο της, που βρισκόταν στο τμήμα “HOTEL SERVICES & TECHNOLOGY” στο BOOTH B45-C45, παρουσιάστηκαν οι συνδυασμένες υπηρεσίες των εταιρειών IKUSI Hellas &...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 123

Τεύχος 123

20-11-2018

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 123

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Δεκεμβρίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα, ρεπορτάζ από το 1ο σεμινάριο Fiber To The Room και το  μπλοκάρισμα δημοφιλών ιστοσελίδων με ταινίες και υπότιτλους. Με την ανάλυση 4Κ να κατακτά όλο και μεγαλύτερο ποσοστό στις πωλήσεις των τηλεοπτικών συσκευών, και το περιεχόμενο να αυξάνεται σιγά σιγά, αρχίζει να εμφανίζονται στον τεχνολογικό ορίζοντα και τα πρώτα δείγματα της ανάλυσης 8Κ, κυρίως από την χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, με το επίσημο ξεκίνημα τηλεοπτικών εκπομπών αυτό το μήνα από την ΝHK, και παρουσιάσεις αντίστοιχων τηλεοπτικών συσκευών. Διαβάστε στο νέο τεύχος της Ψηφιακής Τηλεόρασης για τις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας, τις εφαρμογές της και τις δυσκολίες ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.