Ειδήσεις . News
Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018 | 13:54

Η SpaceX κυριαρχεί ήδη στην αγορά των δορυφορικών εκτοξεύσεων

Σε λίγο περισσότερο από οκτώ χρόνια, η SpaceX πέτυχε εκεί που κανείς δεν περίμενε. Στη δεκαετία του 2010, οι επικεφαλείς των μεγαλύτερων εταιρειών εκτόξευσης δορυφόρων κορόιδευαν την SpaceX. Για αυτούς, ήταν γελοίο να πιστέψουν ότι ένας πυραύλος θα μπορούσε να εκτοξευθεί και να επιστρέψει στη Γη, και να επιστρέψει πολύ σύντομα ξανά στο διάστημα...
Γράφτηκε από: Σ.Χ.

Σε λίγο περισσότερο από οκτώ χρόνια, η SpaceX πέτυχε εκεί που κανείς δεν περίμενε.

Στη δεκαετία του 2010, οι επικεφαλείς των μεγαλύτερων εταιρειών εκτόξευσης δορυφόρων κορόιδευαν την SpaceX. Για αυτούς, ήταν γελοίο να πιστέψουν ότι ένας πυραύλος θα μπορούσε να εκτοξευθεί και να επιστρέψει στη Γη, και να επιστρέψει πολύ σύντομα ξανά στο διάστημα. Είναι σαφές ότι όλοι αυτοί οι ηγέτες δεν είχαν κάνει σωστή πρόβλεψη, και τώρα είναι συντετριμμένοι από την SpaceX.

Το SpaceX είναι η εταιρεία με τις περισσότερες εκτοξεύσεις το 2017 και το 2018. Από τις 55 αποστολές του οχήματος εκτόξευσης Falcon 9, 53 ήταν επιτυχημένες, συμπεριλαμβανομένων 27 διαδοχικών επιτυχημένων εκτοξεύσεων. Στις 25 από αυτές τις εκτοξεύσεις το πρώτο στάδιο του πυραύλου επέστρεψε με ασφάλεια στη γη. Επιπλέον, η SpaceX ανακτά όλο και περισσότερους πελάτες από τον ανταγωνισμό. Η Eutelsat και η SES είναι μερικοί από αυτούς τους πελάτες που έχουν αναθέσει την εκτόξευση των δορυφόρων τους στην SpaceX, σε βάρος των Arianespace, ILS ή Roscosmos, για να αναφέρουμε μερικές.

Την περασμένη εβδομάδα, η SpaceX έβαλε ένα κερασάκι στην όμορφη αυτή τούρτα, με την επιτυχημένη πρώτη εκτόξευση του Falcon 9 Block 5, του ισχυρότερου εκτοξευτή της (10 φορές ισχυρότερου από τον πρώτο Falcon 9), ικανό να πραγματοποιήσει 10 διαδοχικές εκτοξεύσεις χωρίς συντήρηση. Ένα πρώτο βήμα, αφού οι πιο αισιόδοξοι μηχανικοί της SpaceX σκέφτονται ακόμη και την πραγματοποίηση εκατοντάδων διαδοχικών εκτοξεύσεων, με ένα μόνο εκτοξευτή.

Μια τέτοια επιτυχία που κάνει κάποιον να αναρωτιέται σήμερα πώς μπορούμε να συνεχίσουμε να εκτοξεύουμε πυραύλους μίας χρήσης των οποίων τα υπολείμματα καταλήγουν στον ωκεανό.

https://www.telesatellite.com/actu/51510-spacex-est-deja-devenu-le-des-lanceurs-de-satellites.html

 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

FAGOR AURA

Η αγορά σήμερα

06-08-2018

FAGOR AURA

Αν ψάχνετε mini κεραία UHF, τότε η AURA της Fagor είναι αυτό που χρειάζεστε! Είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο και έχει τέτοιο μικρό μέγεθος που καθιστά ελάχιστη την αισθητική της παρέμβαση. Πρόκειται για χαμηλού κόστους κεραία με απολαβή 12dB, ιδανική για περιοχές με εύκολες συνθήκες λήψης. Είναι πανεύκολη στην εγκατάσταση, χωρίς...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 119

Τεύχος 119

17-07-2018

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 119

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Αυγούστου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό SecurityReport, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Στο νέο τεύχος θα βρείτε πλούσια ύλη, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις από την επικαιρότητα και τεστ με τα καλύτερα προϊόντα του. Η νέα υπηρεσία συνδρομητικής τηλεόρασης της Wind ήρθε για να ταράξει τα νερά στην αγορά. Στο κεντρικό αφιέρωμα του περιοδικού θα δείτε τι κάνει τη Wind Vision να ξεχωρίζει από τις παρόμοιες υπηρεσίες των άλλων εταιρειών. Ο Χάρης Ματθαίου σας αναλύει τους 10 λόγους, για τους οποίους πρέπει να την επιλέξετε. Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και μουσική ηχεί από παντού. Έτσι, η δημοσιογραφική ομάδα της Ψηφιακής Τηλεόρασης έκρινε απαραίτητο να σας παρουσιάσει τα μουσικά δορυφορικά κανάλια, προκειμένου να κάνετε λήψεις γεμάτες νότες. Τον μήνα αυτό, τα προϊόντα που δοκιμάσαμε και σας παρουσιάζουμε είναι ο επίγειος ψηφιακός δέκτης της Technisat, DIGIPAL ISI...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.