Ειδήσεις . News
Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018 | 13:54

Η SpaceX κυριαρχεί ήδη στην αγορά των δορυφορικών εκτοξεύσεων

Σε λίγο περισσότερο από οκτώ χρόνια, η SpaceX πέτυχε εκεί που κανείς δεν περίμενε. Στη δεκαετία του 2010, οι επικεφαλείς των μεγαλύτερων εταιρειών εκτόξευσης δορυφόρων κορόιδευαν την SpaceX. Για αυτούς, ήταν γελοίο να πιστέψουν ότι ένας πυραύλος θα μπορούσε να εκτοξευθεί και να επιστρέψει στη Γη, και να επιστρέψει πολύ σύντομα ξανά στο διάστημα...
Γράφτηκε από: Σ.Χ.

Σε λίγο περισσότερο από οκτώ χρόνια, η SpaceX πέτυχε εκεί που κανείς δεν περίμενε.

Στη δεκαετία του 2010, οι επικεφαλείς των μεγαλύτερων εταιρειών εκτόξευσης δορυφόρων κορόιδευαν την SpaceX. Για αυτούς, ήταν γελοίο να πιστέψουν ότι ένας πυραύλος θα μπορούσε να εκτοξευθεί και να επιστρέψει στη Γη, και να επιστρέψει πολύ σύντομα ξανά στο διάστημα. Είναι σαφές ότι όλοι αυτοί οι ηγέτες δεν είχαν κάνει σωστή πρόβλεψη, και τώρα είναι συντετριμμένοι από την SpaceX.

Το SpaceX είναι η εταιρεία με τις περισσότερες εκτοξεύσεις το 2017 και το 2018. Από τις 55 αποστολές του οχήματος εκτόξευσης Falcon 9, 53 ήταν επιτυχημένες, συμπεριλαμβανομένων 27 διαδοχικών επιτυχημένων εκτοξεύσεων. Στις 25 από αυτές τις εκτοξεύσεις το πρώτο στάδιο του πυραύλου επέστρεψε με ασφάλεια στη γη. Επιπλέον, η SpaceX ανακτά όλο και περισσότερους πελάτες από τον ανταγωνισμό. Η Eutelsat και η SES είναι μερικοί από αυτούς τους πελάτες που έχουν αναθέσει την εκτόξευση των δορυφόρων τους στην SpaceX, σε βάρος των Arianespace, ILS ή Roscosmos, για να αναφέρουμε μερικές.

Την περασμένη εβδομάδα, η SpaceX έβαλε ένα κερασάκι στην όμορφη αυτή τούρτα, με την επιτυχημένη πρώτη εκτόξευση του Falcon 9 Block 5, του ισχυρότερου εκτοξευτή της (10 φορές ισχυρότερου από τον πρώτο Falcon 9), ικανό να πραγματοποιήσει 10 διαδοχικές εκτοξεύσεις χωρίς συντήρηση. Ένα πρώτο βήμα, αφού οι πιο αισιόδοξοι μηχανικοί της SpaceX σκέφτονται ακόμη και την πραγματοποίηση εκατοντάδων διαδοχικών εκτοξεύσεων, με ένα μόνο εκτοξευτή.

Μια τέτοια επιτυχία που κάνει κάποιον να αναρωτιέται σήμερα πώς μπορούμε να συνεχίσουμε να εκτοξεύουμε πυραύλους μίας χρήσης των οποίων τα υπολείμματα καταλήγουν στον ωκεανό.

https://www.telesatellite.com/actu/51510-spacex-est-deja-devenu-le-des-lanceurs-de-satellites.html

 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

CN-80 & CN-90, μεταλλικά φις TV από την Silver

Η αγορά σήμερα

15-05-2018

CN-80 & CN-90, μεταλλικά φις TV από την Silver

Διαθέσιμα από την εταιρία Silver είναι τα νέα εξαιρετικής ποιότητας φις TV, Class A. Είναι γωνιακού σχήματος και διαθέτουν μεταλλική κατασκευή 9.5mm. Τα CN-80 είναι αρσενικά φις TV και τα CN-90 θηλυκά. Διατίθενται σε μεγάλη συσκευασία 500 τεμαχίων και σε μικρή 10 τεμαχίων.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 116

Τεύχος 116

23-04-2018

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 116

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Μαΐου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Στο νέο τεύχος θα βρείτε πλούσια ύλη, με πρωτότυπα θέματα, αποκλειστικές ειδήσεις από την επικαιρότητα και φυσικά τεστ με τα καλύτερα προϊόντα του μήνα. Όπως κάθε μήνα, η Ματίνα Παπαχριστούδη σας μεταφέρει τις καλύτερες ειδήσεις από το χώρο των Media, με κυρίαρχες ειδήσεις τις δυσκολίες που παρουσιάζονται για μία ακόμα φορά για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού πομπών της ΕΡΤ, αλλά και τις αλλαγές από την ΕΕΤΤ στο χρονοδιάγραμμα κατάθεσης προσφορών για τους παρόχους δικτύου ραδιοφώνου. Από τη στήλη SPORT+ o Νίκος Μποζιονέλος ενημερώνει για τις τελευταίες εξελίξεις σε ό,τι αφορά την αθλητική επικαιρότητα στον χώρο των μίντια. Ποια κανάλια συνεχίζουν να παίζουν στα Novasports, και τι θα γίνει με τα τηλεοπτικά δικαιώματα των υπόλοιπων ομάδων; Όσον αφορά τη θεματογραφία του περιοδικού αυτό το μήνα ξε...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV