Ειδήσεις . News
Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018 | 13:54

Η SpaceX κυριαρχεί ήδη στην αγορά των δορυφορικών εκτοξεύσεων

Σε λίγο περισσότερο από οκτώ χρόνια, η SpaceX πέτυχε εκεί που κανείς δεν περίμενε. Στη δεκαετία του 2010, οι επικεφαλείς των μεγαλύτερων εταιρειών εκτόξευσης δορυφόρων κορόιδευαν την SpaceX. Για αυτούς, ήταν γελοίο να πιστέψουν ότι ένας πυραύλος θα μπορούσε να εκτοξευθεί και να επιστρέψει στη Γη, και να επιστρέψει πολύ σύντομα ξανά στο διάστημα...
Γράφτηκε από: Σ.Χ.

Σε λίγο περισσότερο από οκτώ χρόνια, η SpaceX πέτυχε εκεί που κανείς δεν περίμενε.

Στη δεκαετία του 2010, οι επικεφαλείς των μεγαλύτερων εταιρειών εκτόξευσης δορυφόρων κορόιδευαν την SpaceX. Για αυτούς, ήταν γελοίο να πιστέψουν ότι ένας πυραύλος θα μπορούσε να εκτοξευθεί και να επιστρέψει στη Γη, και να επιστρέψει πολύ σύντομα ξανά στο διάστημα. Είναι σαφές ότι όλοι αυτοί οι ηγέτες δεν είχαν κάνει σωστή πρόβλεψη, και τώρα είναι συντετριμμένοι από την SpaceX.

Το SpaceX είναι η εταιρεία με τις περισσότερες εκτοξεύσεις το 2017 και το 2018. Από τις 55 αποστολές του οχήματος εκτόξευσης Falcon 9, 53 ήταν επιτυχημένες, συμπεριλαμβανομένων 27 διαδοχικών επιτυχημένων εκτοξεύσεων. Στις 25 από αυτές τις εκτοξεύσεις το πρώτο στάδιο του πυραύλου επέστρεψε με ασφάλεια στη γη. Επιπλέον, η SpaceX ανακτά όλο και περισσότερους πελάτες από τον ανταγωνισμό. Η Eutelsat και η SES είναι μερικοί από αυτούς τους πελάτες που έχουν αναθέσει την εκτόξευση των δορυφόρων τους στην SpaceX, σε βάρος των Arianespace, ILS ή Roscosmos, για να αναφέρουμε μερικές.

Την περασμένη εβδομάδα, η SpaceX έβαλε ένα κερασάκι στην όμορφη αυτή τούρτα, με την επιτυχημένη πρώτη εκτόξευση του Falcon 9 Block 5, του ισχυρότερου εκτοξευτή της (10 φορές ισχυρότερου από τον πρώτο Falcon 9), ικανό να πραγματοποιήσει 10 διαδοχικές εκτοξεύσεις χωρίς συντήρηση. Ένα πρώτο βήμα, αφού οι πιο αισιόδοξοι μηχανικοί της SpaceX σκέφτονται ακόμη και την πραγματοποίηση εκατοντάδων διαδοχικών εκτοξεύσεων, με ένα μόνο εκτοξευτή.

Μια τέτοια επιτυχία που κάνει κάποιον να αναρωτιέται σήμερα πώς μπορούμε να συνεχίσουμε να εκτοξεύουμε πυραύλους μίας χρήσης των οποίων τα υπολείμματα καταλήγουν στον ωκεανό.

https://www.telesatellite.com/actu/51510-spacex-est-deja-devenu-le-des-lanceurs-de-satellites.html

 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

WISI VS 50 PRO

Η αγορά σήμερα

16-10-2018

WISI VS 50 PRO

Το VS 50 PRO της Wisi είναι ένα προγραμματιζόμενο επίγειο φίλτρο με ενσωματωμένο ενισχυτή, ιδανικό ακόμα και για εγκαταστάσεις σε μικρές μονάδες λόγω του ιδιαίτερα προσιτού κόστους του. Μπορεί να δεχτεί τη σύνδεση έως και τεσσάρων κεραιών VHF/UHF μέσω τεσσάρων εισόδων τύπου F, ενώ διαθέτει και μια πρόσθετη υποδοχή F...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 121

Τεύχος 121

18-09-2018

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 121

Κυκλοφόρησε στα περίπτερα το νέο τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Το εν λόγω τεύχος έρχεται γεμάτο ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης, νέα προϊόντα που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα και ένα αφιέρωμα με χρήσιμες πληροφορίες για την τεχνολογία PLC. Καθώς το internet γίνεται ολοένα και περισσότερο απαραίτητο σε κάθε έναν από εμάς, ο δημοσιογράφος Σώτηρης Χατζηστρατής, έκρινε χρήσιμο να μας πληροφορήσει αναλυτικά για τον πιο εξελιγμένο και εύκολο τρόπο μετάδοσης των σημάτων internet, την τεχνολογία PLC. Τα ουκ ολίγα προϊόντα που πέρασαν από τα χέρια της δημοσιογραφικής μας ομάδας, πραγματικά ήρθαν για να ταράξουν τα νερά της αγοράς με τα καινοτόμα χαρακτηριστικά τους. Συγκεκριμένα, ο A5 Combo δέκτης της Amiko αποτελεί έναν από τους πρώτους 4K δέκτες της αγοράς με δυνατότητα υποστήριξης διπλού λειτουργικού συστήματος. Aπό την άλλη, η Golden Media παρου...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.