Ειδήσεις . News
Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2018 | 13:02

H BT αποκλείει τη χρήση τεχνολογίας της Huawei από τον πυρήνα του δικτύου 5G

Η BT (British Telecom) δήλωσε ότι δεν θα χρησιμοποιήσει τον εξοπλισμό της Huawei στον πυρήνα του δικτύου κινητής τηλεφωνίας 5G όταν αναπτυχθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, σχεδιάζει ακόμα να χρησιμοποιήσει άλλα προϊόντα της κινεζικής εταιρείας, όπως κεραίες για τηλεφωνικούς ιστούς, που θεωρούνται ότι δεν βρίσκονται στον «πυρήνα» της υπηρεσίας...
Γράφτηκε από: Σ.Χ.

Η BT (British Telecom) δήλωσε ότι δεν θα χρησιμοποιήσει τον εξοπλισμό της Huawei στον πυρήνα του δικτύου κινητής τηλεφωνίας 5G όταν αναπτυχθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, σχεδιάζει ακόμα να χρησιμοποιήσει άλλα προϊόντα της κινεζικής εταιρείας, όπως κεραίες για τηλεφωνικούς ιστούς, που θεωρούνται ότι δεν βρίσκονται στον «πυρήνα» της υπηρεσίας. Η BT επιβεβαίωσε επίσης ότι απομακρύνει τον εξοπλισμό της Huawei από τον πυρήνα των υφιστάμενων δικτύων 3G και 4G, όπως αποκάλυψε η Financial Times.

Ζητήματα με την εθνική ασφάλεια

Εκπρόσωπος της ΒΤ δήλωσε τηλεφωνικά στο CNBC ότι η απόφαση δεν αποτελεί απάντηση σε οποιαδήποτε ανησυχία για την ασφάλεια.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε τη Δευτέρα ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την πρόσβαση των κινεζικών επιχειρήσεων σε δίκτυα 5G.

"Πρέπει να αποφασίσουμε μέχρι ποιο βαθμό μπορούμε να είμαστε άνετοι με την ιδιοκτησία της Κίνας σε τέτοιες τεχνολογίες", δήλωσε ο Alex Younger, επικεφαλής της MI6, στους φοιτητές του Πανεπιστημίου St Andrews στη Σκωτία.

Το Ηνωμένο Βασίλειο - μαζί με τον Καναδά - είναι ένα από τα δύο έθνη της συμμαχίας ασφάλειας των Five Eyes που δεν απαγορεύσει τις κινεζικές τηλεπικοινωνιακές εταιρείες από την ανάπτυξη του 5G.

Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας απέκλεισε την Huawei ως πωλητή τεχνολογίας για το δικό της δίκτυο 5G, αναφέροντας ως αιτιολογία τον "σημαντικό κίνδυνο ασφάλειας του δικτύου".

Η Αυστραλία και οι ΗΠΑ έχουν επίσης αποκλείσει τις κινεζικές τεχνολογικές εταιρείες Huawei - και τη ZTE στις Η.Π.Α. - από τα δίκτυα 5G τους, επειδή φοβούνταν ότι θα μπορούσαν να καταστήσουν την εθνική υποδομή προσβάσιμη στην κινεζική κυβέρνηση.

Τόσο η Huawei όσο και η ZTE έχουν επανειλημμένα αρνηθεί αυτούς τους ισχυρισμούς. Οι κινέζοι κατασκευαστές smartphone υπόκεινται σε νομοθεσία που απαιτεί από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις να συνεργάζονται με τις κινεζικές αρχές πληροφοριών. Ωστόσο, η Huawei έχει δηλώσει προηγουμένως ότι η κινεζική κυβέρνηση δεν μπορεί νομίμως να αναγκάσει τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να εγκαταστήσουν backdoors ή συσκευές ακρόασης σε άλλα έθνη.

Ο Eric Xu, ένας από τους εναλλασόμενους προέδρους της Huawei, δήλωσε στο CNBC την Πέμπτη ότι ο αποκλεισμός της Huawei από την αγορά 5G θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλότερο κόστος τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

https://www.cnbc.com/2018/12/05/huawei-blocked-from-providing-core-tech-to-bts-5g-network.html

 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Fagor – Πυλώνες

Η αγορά σήμερα

11-04-2019

Fagor – Πυλώνες

Διαθέσιμη από την AMF Electronics είναι η σειρά επαγγελματικών πυλώνων της Fagor, που εξασφαλίζει υψηλής ασφάλειας τοποθέτηση κεραίας σε μεγάλα ύψη. Η σειρά διαθέτει τρία διαφορετικά τμήματα, το FG PNT 15, το FG TRT 25 και το FG BTR AT. Το FG PNT 15 έχει ύψος 1,5 μέτρα και αποτελεί...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 128

Τεύχος 128

23-04-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 128

Το νέο τεύχος Μαΐου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το τρίτο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Κεντρικό θέμα του νέου τεύχους είναι το αφιέρωμα στην Salonica Electronix 2019, το 2ο Κλαδικό Συνέδριο Ηλεκτρονικών Συστημάτων Ασφαλείας & Τηλεόρασης που έλαβε χώρα στην Θεσσαλονίκη στις 6 και 7 Απριλίου του 2019. Για άλλη μια χρονιά η ανταπόκριση του τεχνικού κοινού ήταν θετική. Επαγγελματίες του κλάδου, από την Θεσσαλονίκη, την Βόρεια Ελλάδα, την Ήπειρο, αλλά και από την Αθήνα, την Κρήτη, τον Έβρο, τα Επτάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα, επισκέφτηκαν το Salonica Electronix και είδαν ό,τι πιο σύγχρονο διακινείται στην χώρα μας στο χώρο των συστημάτων ασφαλείας...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.