Ειδήσεις . News
Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2018 | 13:02

H BT αποκλείει τη χρήση τεχνολογίας της Huawei από τον πυρήνα του δικτύου 5G

Η BT (British Telecom) δήλωσε ότι δεν θα χρησιμοποιήσει τον εξοπλισμό της Huawei στον πυρήνα του δικτύου κινητής τηλεφωνίας 5G όταν αναπτυχθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, σχεδιάζει ακόμα να χρησιμοποιήσει άλλα προϊόντα της κινεζικής εταιρείας, όπως κεραίες για τηλεφωνικούς ιστούς, που θεωρούνται ότι δεν βρίσκονται στον «πυρήνα» της υπηρεσίας...
Γράφτηκε από: Σ.Χ.

Η BT (British Telecom) δήλωσε ότι δεν θα χρησιμοποιήσει τον εξοπλισμό της Huawei στον πυρήνα του δικτύου κινητής τηλεφωνίας 5G όταν αναπτυχθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, σχεδιάζει ακόμα να χρησιμοποιήσει άλλα προϊόντα της κινεζικής εταιρείας, όπως κεραίες για τηλεφωνικούς ιστούς, που θεωρούνται ότι δεν βρίσκονται στον «πυρήνα» της υπηρεσίας. Η BT επιβεβαίωσε επίσης ότι απομακρύνει τον εξοπλισμό της Huawei από τον πυρήνα των υφιστάμενων δικτύων 3G και 4G, όπως αποκάλυψε η Financial Times.

Ζητήματα με την εθνική ασφάλεια

Εκπρόσωπος της ΒΤ δήλωσε τηλεφωνικά στο CNBC ότι η απόφαση δεν αποτελεί απάντηση σε οποιαδήποτε ανησυχία για την ασφάλεια.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε τη Δευτέρα ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την πρόσβαση των κινεζικών επιχειρήσεων σε δίκτυα 5G.

"Πρέπει να αποφασίσουμε μέχρι ποιο βαθμό μπορούμε να είμαστε άνετοι με την ιδιοκτησία της Κίνας σε τέτοιες τεχνολογίες", δήλωσε ο Alex Younger, επικεφαλής της MI6, στους φοιτητές του Πανεπιστημίου St Andrews στη Σκωτία.

Το Ηνωμένο Βασίλειο - μαζί με τον Καναδά - είναι ένα από τα δύο έθνη της συμμαχίας ασφάλειας των Five Eyes που δεν απαγορεύσει τις κινεζικές τηλεπικοινωνιακές εταιρείες από την ανάπτυξη του 5G.

Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας απέκλεισε την Huawei ως πωλητή τεχνολογίας για το δικό της δίκτυο 5G, αναφέροντας ως αιτιολογία τον "σημαντικό κίνδυνο ασφάλειας του δικτύου".

Η Αυστραλία και οι ΗΠΑ έχουν επίσης αποκλείσει τις κινεζικές τεχνολογικές εταιρείες Huawei - και τη ZTE στις Η.Π.Α. - από τα δίκτυα 5G τους, επειδή φοβούνταν ότι θα μπορούσαν να καταστήσουν την εθνική υποδομή προσβάσιμη στην κινεζική κυβέρνηση.

Τόσο η Huawei όσο και η ZTE έχουν επανειλημμένα αρνηθεί αυτούς τους ισχυρισμούς. Οι κινέζοι κατασκευαστές smartphone υπόκεινται σε νομοθεσία που απαιτεί από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις να συνεργάζονται με τις κινεζικές αρχές πληροφοριών. Ωστόσο, η Huawei έχει δηλώσει προηγουμένως ότι η κινεζική κυβέρνηση δεν μπορεί νομίμως να αναγκάσει τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να εγκαταστήσουν backdoors ή συσκευές ακρόασης σε άλλα έθνη.

Ο Eric Xu, ένας από τους εναλλασόμενους προέδρους της Huawei, δήλωσε στο CNBC την Πέμπτη ότι ο αποκλεισμός της Huawei από την αγορά 5G θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλότερο κόστος τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

https://www.cnbc.com/2018/12/05/huawei-blocked-from-providing-core-tech-to-bts-5g-network.html

 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

TechniSat DIGIMETER S4 TOUCH

Η αγορά σήμερα

14-02-2019

TechniSat DIGIMETER S4 TOUCH

Διαθέσιμο από την AMF Electronics το Digimeter S4 Touch της Technisat. Πρόκειται για ένα εύκολο, ακριβές και πλήρες όργανο μέτρησης DVB σημάτων, το οποίο διαθέτει υψηλής ανάλυσης έγχρωμη TFT 4,3” οθόνη. Μετράει δορυφορικά, επίγεια και καλωδιακά σήματα, ενώ μετράει και ραδιοφωνικά FM, DAB σήματα...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 125

Τεύχος 125

23-01-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 125

Το νέο τεύχος Φεβρουαρίου του περιοδικού Ψηφιακή Τηλεόραση κυκλοφορεί στα περίπτερα, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό Security Report, που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Στις δοκιμές και παρουσιάσεις του νέου τεύχους μπορούμε να βρούμε: Την δοκιμή του νέου δέκτη Vu+ DUO 4K της VU, ενός Hi-End δορυφορικού δέκτη με προηγμένες δυνατότητες λήψης και εγγραφών. Ο ολοκαίνουργιος Vu+ Duo 4K, ο  ταχύτερος Enigma2 δέκτης που κυκλοφορεί στην παγκόσμια αγορά, καθώς διαθέτει τετραπύρηνο επεξεργαστή 2.1GHz, εξοπλίζεται με διπλά FBC tuners, χάρη στα οποία διαθέτει προηγμένες δυνατότητες λήψης και εγγραφών. Με ενσωματωμένα Wi-Fi και Bluetooth interfaces, αλλά και υποστήριξη Kodi, HbbTV, διπλού transcoding και multiboot, ο Vu+ Duo 4K θα ενθουσιάσει τους φανατικούς φίλους των Enigma2 δορυφορικών δεκτών. Ακ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.