Ειδήσεις . News
Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019 | 11:29

ΕΣΗΕΑ – ΕΙΗΕΑ ζητούν χρήματα από το ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ!

Αναδημοσίευση από typologies.gr

Δύο συνολικά non papers κυκλοφορούν στον κλάδο για τη συμφωνία ανάμεσα σεσυνδικαλιστικές και εργοδοτικές Ενώσεις για την ενίσχυση του έντυπου Τύπου, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία προτίθεται να ληφθούν μέτρα ενίσχυσης των εφημερίδων. Το πρώτο non paper αφορά τη συνεργασία μεταξύ της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ και της ΕΙΗΕΑ...

Non paper ενίσχυσης σε πανελλαδικό και περιφερειακό Τύπο

Δύο συνολικά non papers κυκλοφορούν στον κλάδο για τη συμφωνία ανάμεσα σεσυνδικαλιστικές και εργοδοτικές Ενώσεις για την ενίσχυση του έντυπου Τύπου, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία προτίθεται να ληφθούν μέτρα ενίσχυσης των εφημερίδων. Το πρώτο non paper αφορά τη συνεργασία μεταξύ της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ και της ΕΙΗΕΑ, το οποίο δεν έχει γνωστοποιηθεί σε όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών.

Το δεύτερο αφορά τη συνεργασία της ΕΣΗΕΜΘ, της ΕΣΠΗΤ και των Ενώσεων εκδοτών περιφερειακών εφημερίδων. Και στα δύο non papers δεν υπάρχουν μέτρα στήριξης των εργαζομένων, εκτός από τη διατήρηση και επιδότηση των θέσεων εργασίας, ούτε για την απαίτηση πληρωμής μισθών ούτε για τη δέσμευση για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Αντιθέτως προέχουν οι απαιτήσεις των εκδοτών και η πρόταση να δοθούν απευθείας χρήματα από το κράτος μέσω των κονδυλίων της τηλεοπτικής αδειοδότησης και της ΕΡΤ!

Το κείμενο των εκδοτών της ΕΙΗΕΑ, στο οποίο φέρεται να έχει συμφωνήσει η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, χωρίς ωστόσο απόφαση του ΔΣ, περιλαμβάνει: Απόδοση ετησίως ποσού από τον κρατικό προϋπολογισμό του τιμήματος από την τηλεοπτική αδειοδότηση, διπλάσιου από αυτό που δίνεται στο ΕΣΡ σε ΕΣΗΕΑ και ΕΙΗΕΑ κατά 50% σε καθεμία. Απόδοση συγκεκριμένου ποσού από το ανταποδοτικό τέλος υπέρ της ΕΡΤ, που παρακρατά ετησίως το υπουργείο Οικονομικών, στις εκδοτικές επιχειρήσεις εφημερίδων πανελλαδικής κυκλοφορία. Επιβολή φόρου στις ραδιοφωνικές επιχειρήσεις και τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για τη χρήση και διακίνηση δημοσιογραφικού υλικού. Επιδότηση στις εκδοτικές επιχειρήσεις για την κυκλοφορία των εφημερίδων στις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, μείωση του ΦΠΑ στο 6% επί των πωλούμενων φύλλων εφημερίδων, ειδική κρατική ενίσχυση, που θα δίνεται πάγια και ετήσια με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, όπως ο αριθμός των εργαζομένων, η παλαιότητα έκδοσης και οι πωλήσεις-κυκλοφορίες. Η επιβολή φόρου τύπου GAFA, στα πρότυπα της Γαλλίας, εκ του οποίου ποσοστό θα αποδίδεται στις εκδοτικές επιχειρήσεις.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες ζητείται η επιβολή φόρου στις ραδιοφωνικές επιχειρήσεις, υπέρ των εφημερίδων!

Κατά αντιστοιχία με τα παραπάνω αιτήματα των εκδοτών της ΕΙΗΕΑ, οι εκδότες περιφερειακών εφημερίδων ζητούν μηδενισμό του ΦΠΑ, κρατική επιδότηση για την τιμή των εφημερίδων, μείωση του κόστους μεταφοράς και αποστολής μέσω των ΕΛΤΑ, επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών, ενίσχυση της φιλαναγνωσίας εφημερίδων και μείωση φορολογίας.

Έντονη αντίδραση υπάρχει και από την ΠΟΣΠΕΡΤ, η οποία σε ανακοίνωσή της δηλώνει πως δεν θα δεχθεί την «αφαίμαξη της ΕΡΤ» υπέρ των έντυπων εκδόσεων.

http://www.typologies.gr/esiea-eiiea-zitoyn-chrimata-apo-to-antapodotiko-telos-tis-ert/

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

AMF AOORSQFR1B1

Η αγορά σήμερα

30-07-2019

AMF AOORSQFR1B1

Ο AMF AOORSQFR1B1 είναι ένας παθητικός οπτικός δέκτης ειδικά σχεδιασμένος για ψηφιακή αρχιτεκτονική FTTH. Λαμβάνει σήμα με δίοδο PIN υψηλής ευαισθησίας και δεν απαιτεί καμία τροφοδοσία και κατανάλωση ρεύματος. Υποστηρίζει ζώνη διέλευσης RF 1,0GHz, ενώ όταν η οπτική ισχύς εισόδου είναι -1dBm (PIN = -1dBm), το επίπεδο εξόδου RF...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 131

Τεύχος 131

22-07-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 131

Το νέο τεύχος Αυγούστου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το έκτο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Στις δοκιμές του νέου τεύχους θα βρούμε το άρθρο για τον Infomir MAG425A, που είναι το πρώτο 4K STB της Infomir για Android TV. Έπειτα από μια σπουδαία πορεία στην παραγωγή εξειδικευμένων IPTV συσκευών που την οδήγησε στην κορυφή της προτίμησης των πελατών, η ουκρανική Infomir παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο που ξεχωρίζει χωρίς να ακολουθεί την επιτυχημένη συνταγή των προηγούμενων. Πρόκειται για το MAG425A, που είναι ένα 4K STB για Android TV με προ-εγκατεστημένες Google υπηρεσίες. Με ενσωματωμένο Chromecast και Wi-Fi διπλής μπάντας 2,4/5GHz, αλλά και Bluetooth ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.