Ειδήσεις . News
Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019 | 12:29

2.75 εκατ. ευρώ για τις συμπαραγωγές στον κινηματογράφο

Δράσεις για την υποστήριξη ενός ταμείου συμπαραγωγής στον κινηματογράφο προωθεί το πρόγραμμα με τίτλο Support to International Co-production Funds 2019. Το πρόγραμμα αυτό, που εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη», έχει συνολικό προϋπολογισμό 2.750.000 ευρώ και προσφέρει 80% χρηματοδότηση. Οι επιλέξιμες δραστηριότητες ενός ταμείου συμπαραγωγής...

Δράσεις για την υποστήριξη ενός ταμείου συμπαραγωγής στον κινηματογράφο προωθεί το πρόγραμμα με τίτλο Support to International Co-production Funds 2019.

Το πρόγραμμα αυτό, που εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη», έχει συνολικό προϋπολογισμό 2.750.000 ευρώ και προσφέρει 80% χρηματοδότηση.

Οι επιλέξιμες δραστηριότητες ενός ταμείου συμπαραγωγής, συμπεριλαμβανομένης της παροχής χρηματοδοτικής στήριξης πρέπει να πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια:

  • Παραγωγή ταινιών μεγάλου μήκους, κινούμενων σχεδίων και ντοκιμαντέρ ελάχιστου μήκους 60 λεπτών
  • Εφαρμογή συγκεκριμένης στρατηγικής διανομής με στόχο την καλύτερη κυκλοφορία των υποστηριζόμενων έργων.

Η ταινία πρέπει να διανέμεται σε τουλάχιστον 3 χώρες, εκ των οποίων τουλάχιστον μια να συμμετέχει στο υποπρόγραμμα MEDIA και τουλάχιστον μία τρίτη χώρα

Η δράση πρέπει να αρχίσει την 01/09/2019 και να λήξει στις 30/06/2023 και η μέγιστη διάρκεια της είναι 46 μήνες.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ικανότητας του οπτικοακουστικού τομέα, μία από τις προτεραιότητες του υποπρογράμματος MEDIA πρέπει να είναι η αύξηση της ικανότητας των φορέων του οπτικοακουστικού τομέα να δημιουργούν ευρωπαϊκά οπτικοακουστικά έργα με δυνατότητα κυκλοφορίας εντός και εκτός της Ένωσης και να διευκολύνουν τις ευρωπαϊκές και διεθνείς συμπαραγωγές με τη συμμετοχή και των τηλεοπτικών φορέων.

Το υποπρόγραμμα MEDIA παρέχει υποστήριξη για δραστηριότητες με την παροχή βοήθειας στους εταίρους ευρωπαϊκών και διεθνών συμπαραγωγών να συναντούνται ή/και να παρέχουν έμμεση υποστήριξη για οπτικοακουστικά έργα συμπαραγωγής με την υποστήριξη των διεθνών ταμείων συμπαραγωγής με έδρα σε χώρα που συμμετέχει στο πρόγραμμα.

Ο αιτών πρέπει να διαθέτει ένα ταμείο συμπαραγωγής που έχει συσταθεί νόμιμα και είναι ενεργό για τουλάχιστον 12 μήνες πριν από την προθεσμία υποβολής της αίτησης, έχοντας ως κύρια δραστηριότητα την υποστήριξη διεθνών συμπαραγωγών.

Το πρόγραμμα είναι επίσης ανοικτό για διμερείς ή πολυμερείς δράσεις συνεργασίας που απευθύνονται σε επιλεγμένες χώρες ή περιφέρειες με βάση τις συμπληρωματικές πιστώσεις που καταβάλλονται από τις συγκεκριμένες χώρες ή τις περιφέρειες και τις ειδικές συμφωνίες που θα συμφωνηθούν με αυτές.

Ο αιτών και οι εταίροι μπορούν να είναι ιδιωτικοί φορείς, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί και μη κυβερνητικοί οργανισμοί. Σύνδεσμοι και Σωματεία μπορούν επίσης να συμμετέχουν.

Το πρόγραμμα έχει προθεσμία υποβολής την 06/03/2019 και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σχετική σελίδα

https://www.euractiv.gr/

 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

TECHNISAT VIOLA 3

Η αγορά σήμερα

17-07-2019

TECHNISAT VIOLA 3

Ως αποκλειστικός διανομέας των προϊόντων της Technisat στην Ελλάδα, η AMF Electronics διαθέτει στην αγορά το νέο φορητό ραδιόφωνο VIOLA 3. Πρόκειται για ένα φορητό ραδιόφωνο σε μέγεθος τσέπης, το οποίο υποστηρίζει το νέο πρότυπο επίγειας ψηφιακής ραδιοφωνικής εκπομπής DAB+. Εκτός από τα ψηφιακά ραδιοφωνικά προγράμματα DAB+...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 130

Τεύχος 130

19-06-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 130

Το νέο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το πέμπτο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Στις δοκιμές του νέου τεύχους θα διαβάσουμε το άρθρο για τον Dreambox ONE Ultra HD ένα νέο που φέρνει στην αγορά η Dream Property (πρώην Dream Multimedia). Πρόκειται για έναν εντελώς διαφορετικό δέκτη, ο οποίος έρχεται με διπλό δορυφορικό DVB-S2X tuner και υπερυψηλής απόδοσης επεξεργαστή 6 πυρήνων που τον καθιστά ως τον παγκοσμίως ταχύτερο δέκτη στην αγορά. Βασίζεται σε εντελώς διαφορετική φιλοσοφία σχεδιασμού σε σχέση με όλα τα προηγούμενα μοντέλα, ενώ είναι ο πρώτος Dreambox δέκτης που μπορεί να υποστηρίξει διπλή λειτουργία Enigma2 και Android. Με ασύρματε...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.