12/04/2019

Επιτυχημένη η εκτόξευση του Arabsat-6A

Γράφτηκε από: Σ.Χ.
Πυραύλος Falcon Heavy της SpaceX πραγματοποίησε τη δεύτερη πτήση του την Πέμπτη 11 Απριλίου στις 22:35 (GMT) από το Cape Canaveral της Φλώριδας, μεταφέροντας τον τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο Arabsat-6A στο διάστημα. Ο Arabsat-6A είναι ένας τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος μεγάλης χωρητικότητας, που θα παρέχει υπηρεσίες σε τηλεόραση, ραδιόφωνο, διαδίκτυο και κινητές...

Πυραύλος Falcon Heavy της SpaceX πραγματοποίησε τη δεύτερη πτήση του την Πέμπτη 11 Απριλίου στις 22:35 (GMT) από το Cape Canaveral της Φλώριδας, μεταφέροντας τον τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο Arabsat-6A στο διάστημα.

Ο Arabsat-6A είναι ένας τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος μεγάλης χωρητικότητας, που θα παρέχει υπηρεσίες σε τηλεόραση, ραδιόφωνο, διαδίκτυο και κινητές επικοινωνίες σε πελάτες στη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ευρώπη από τη γεωστατική θέση των 30,5 μοιρών ανατολικά. Κατασκευάστηκε με βάση την ενισχυμένη πλατφόρμα LM 2100 της Lockheed Martin, και περιλαμβάνει αρκετές καινοτομίες που προσφέρουν προηγμένες υπηρεσίες επικοινωνιών δέσμης Ka-spot και κάλυψη στις μπάντες Ku και Ka, επιπρόσθετα με άλλες ζώνες συχνοτήτων.

Μετά και την επιτυχημένη εκτόξευση του Arabsat-6A, η Arabsat διαθέτει πλέον ένα στόλο 9 δορυφόρων στο διάστημα, συμπεριλαμβανομένων των δύο Hellas Sat.

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.