Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 187
TM 498
SECURITY REPORT 149
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16 Απριλίου 2019 11:17

Ξεκίνησε η λειτουργία της πλατφόρμας του Ηλεκτρονικού Μητρώου Περιφερειακού και Τοπικού Τύπου

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F04%2F59d82e0b60bf55395bf9c6fa8f1e9ab3 XL

Ξεκίνησε η εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Μητρώου Περιφερειακού και Τοπικού τύπου, στο οποίο βάσει του ν. 4487/2017 (ΦΕΚ Α’ 116/09.08.2017), θα καταχωρίζονται σε ειδικές μερίδες τα στοιχεία των εφημερίδων Περιφερειακού και Τοπικού Τύπου. Το Μητρώο Περιφερειακού και Τοπικού Τύπου θα λειτουργήσει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΥΨΗΠΤΕ e-efimeris, η οποία θα είναι διαθέσιμη…

Ξεκίνησε η εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Μητρώου Περιφερειακού και Τοπικού τύπου, στο οποίο βάσει του ν. 4487/2017 (ΦΕΚ Α’ 116/09.08.2017), θα καταχωρίζονται σε ειδικές μερίδες τα στοιχεία των εφημερίδων Περιφερειακού και Τοπικού Τύπου.

Το Μητρώο Περιφερειακού και Τοπικού Τύπου θα λειτουργήσει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΥΨΗΠΤΕ e-efimeris, η οποία θα είναι διαθέσιμη προς το ενδιαφερόμενο κοινό από σήμερα Δευτέρα, 15.04.2019.

Με τη λειτουργία της νέας πλατφόρμας εκσυγχρονίζεται πλέον η διαδικασία υποβολής και ελέγχου δικαιολογητικών για τον Περιφερειακό και τον Τοπικό Τύπο και διασφαλίζεται η διαφάνεια και η αντικειμενικότητα μέσω της σύστασης του ηλεκτρονικού Μητρώου. Εφεξής τερματίζονται παρωχημένες διοικητικές διαδικασίες και οι ενδιαφερόμενοι εκδότες θα απολαμβάνουν τη δυνατότητα αξιοποίησης ενός εύχρηστου, διαφανούς και σύγχρονου πληροφοριακού συστήματος.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία της πλατφόρμας e-efimeris:

Είσοδος στην πλατφόρμα

Οι ενδιαφερόμενες εφημερίδες θα πρέπει να μεταβούν στην ηλεκτρονική σελίδα http://e-efimeris.mindigital.gr/login και να πραγματοποιήσουν την είσοδο τους στην πλατφόρμα, εισάγοντας τα στοιχεία λογαριασμού τους, δηλαδή το username και τον κωδικό τους, τα οποία θα τους έχουν αποσταλεί από τη Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης, μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κατά την ημέρα έναρξης λειτουργίας της πλατφόρμας, δηλαδή στις 15/04/2019.

Σημειώνεται ότι για τις ενδιαφερόμενες εφημερίδες, οι οποίες δεν έχουν λάβει έως τώρα μέρος σε διαδικασία υποβολής και αξιολόγησης δικαιολογητικών από την Υπηρεσία μας και επιθυμούν να υποβάλουν για πρώτη φορά τα δικαιολογητικά τους, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Μητρώων και Διαφάνειας στα τηλέφωνα 210-9098363, 210-9098359 και 210-9098369καθώς και στο e-mail epopteia@mindigital.gr έτσι ώστε να τους δημιουργήσουμε στοιχεία λογαριασμού, προκειμένου να εισαχθούν στην πλατφόρμα.

Υποβολή αίτησης καταχώρισης στο Μητρώο

Θέτουμε υπόψη σας ότι βάσει του νόμου 4487/2017 για την πρώτη καταχώριση στο Μητρώο, οι περιφερειακές και τοπικές εφημερίδες απαιτείται να εκδίδονται ανελλιπώς με τον ίδιο τίτλο, οι μεν ημερήσιες επί έξι (6) μήνεςπριν από την υποβολή της αίτησης καταχώρισης, οι δε εβδομαδιαίες επί ένα (1) έτος πριν από την υποβολή της αίτησης καταχώρισης.

Η αίτηση καταχώρισης θα πραγματοποιηθεί από το νόμιμο εκπρόσωπο της εφημερίδας μέσω της δυνατότητας που παρέχει η πλατφόρμα, μετά την είσοδο τους σε αυτή, στο σημείο με την ένδειξη: «Νέο: Υποβολή αίτησης συμμετοχής στην απόφαση 2019» (ενότητα 7 στο Εγχειρίδιο Χρήστη), η οποία θα είναι διαθέσιμη (ανοιχτή) ως επιλογή από τις 15.04.2019.

Για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού συντονισμού των αιτήσεων των εφημερίδων, σας ενημερώνουμε ότι η αίτηση καταχώρισης θα μπορεί να υποβληθεί μέσω της πλατφόρμας e-efimeris από τις 15.04.2019 έως τις 30.04.2019.

Μεταφόρτωση τευχών και λοιπών δικαιολογητικών

Σε διάστημα τριάντα (30) ημερών από την αίτηση καταχώρισης στο Μητρώο, οι χρήστες-εφημερίδες θα πρέπει να προβούν στις ακόλουθες ενέργειες:

Η ανελλιπής κυκλοφορία θα αποδεικνύεται μέσα από τη μεταφόρτωση των τευχών σε ηλεκτρονική μορφή στην πλατφόρμα από τις εφημερίδες (ενότητα 4 στο Εγχειρίδιο Χρήστη), για το χρονικό διάστημα που απαιτείται ανάλογα με την περιοδικότητά τους, όπως προσδιορίστηκε ανωτέρω (δηλαδή τεύχη για ένα εξάμηνο πριν την ημερομηνία αίτησης καταχώρισης για τις ημερήσιες εφημερίδες και τεύχη για ένα έτος πριν την ημερομηνία αίτησης καταχώρισης για τις εβδομαδιαίες).

Για να εξασφαλίζονται τα ανωτέρω κριτήρια κατά την πρώτη καταχώριση αναφέρουμε ενδεικτικά π.χ. με ημερομηνία αίτησης καταχώρησης στις 15.04.2019 ότι θα πρέπει να φορτωθούν τεύχη για το εξαμηνιαίο διάστημα 15.10.2018-15.04.2019 για τις ημερήσιες εφημερίδες και τεύχη για το ετήσιο διάστημα 15 04.2018-15.04.2019 για τις εβδομαδιαίες εφημερίδες.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Κατά τη μεταφόρτωση των τευχών θα πρέπει να ξεκινήσετε από το παλαιότερο τεύχος (βάσει εξαμήνου για τις ημερήσιες/έτους για τις εβδομαδιαίες) και να ακολουθήσετε αυστηρή ακολουθία κατά την καταχώριση των τευχών σε ό,τι αφορά τον αριθμό φύλλου (π.χ. έστω ότι μεταφορτώνεται το τεύχος με αριθμό 150, το επόμενο που θα πρέπει να μεταφορτωθεί θα είναι το τεύχος με αριθμό 151, καθώς το σύστημα δεν θα επιτρέψει τη μεταφόρτωση τευχών χωρίς να ακολουθείται η σωστή χρονολογική σειρά.)

Επιπλέον, προκειμένου οι εφημερίδες να ενταχθούν στο Μητρώο οφείλουν να πληρούν σωρευτικά και για τα ανωτέρω αναφερόμενα χρονικά διαστήματα τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην παρ. 3 του Άρθρου 14 του ν. 4487/2017 (που αφορούν σε πωλήσεις/σχήμα/ύλη/απασχόληση). Επομένως, πέραν των τευχών των εφημερίδων θα πρέπει να μεταφορτώσουν τα απαιτούμενα πρόσθετα δικαιολογητικά, ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες λειτουργίας της πλατφόρμας (ενότητα 6 στο Εγχειρίδιο Χρήστη).

Εάν απαιτηθούν διευκρινίσεις για τα δικαιολογητικά που υποβλήθηκαν, θα σταλεί από τη Διεύθυνσή μας ηλεκτρονική ειδοποίηση μέσω της πλατφόρμας για την παροχή των πρόσθετων διευκρινίσεων με τεθείσα προθεσμία δέκα (10) ημερών προς την εφημερίδα να τις παράσχει, βάσει του νόμου.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν πρέπει να συγχέεται η ημερομηνία αίτησης καταχώρισης στο Μητρώο με την ημερομηνία πρώτης εισόδου στην πλατφόρμα. Η πρώτη προκύπτει εφόσον πατηθεί η επιλογή «Νέο: Υποβολή αίτησης συμμετοχής στην απόφαση 2019» , όπως επεξηγήθηκε παραπάνω, και από αυτήν την ημερομηνία υπολογίζονται οι τριάντα (30) μέρες μέσα στις οποίες υπάρχει το περιθώριο για την υποβολή όλων των δικαιολογητικών.

Ένταξη στην Απόφαση

Οι περιφερειακές και τοπικές εφημερίδες που πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις  και έχουν προσκομίσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά καταχωρίζονται στο Μητρώο με απόφαση του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Η απόφαση θα κοινοποιηθεί στη δηλωθείσα ηλεκτρονική διεύθυνση των εφημερίδων. Σε περίπτωση απόρριψης θα υπάρξει αντίστοιχη ειδοποίηση και θα δοθεί περιθώριο τριάντα (30) ημερών για όσους αιτούντες επιθυμούν να ασκήσουν ένσταση, η οποία θα αξιολογηθεί από Τριμελή Επιτροπή Αξιολόγησης Ενστάσεων, ορισθείσα από το Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Ετήσια ανανέωση εγγραφής στο Μητρώο

Σας ενημερώνουμε ότι μετά την πρώτη καταχώριση στο Μητρώο θα γίνεται ετησίως ανανέωση της εγγραφής των εφημερίδων με την υποβολή και αξιολόγηση των δικαιολογητικών τους από την 1η μέχρι την 31ηΜαρτίου κάθε επόμενου έτους (η 1η ανανέωση δηλαδή της εγγραφής των καταχωρηθέντων εφημερίδων προγραμματίζεται για τον Μάρτιο του 2020).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μετά την απαιτούμενη μεταφόρτωση των παλαιότερων τευχών για την πρώτη καταχώριση στο Μητρώο η οποία θα πρέπει να γίνει με χρονολογική σειρά, όπως ήδη προαναφέρθηκε (ενδεικτικά αναφέρουμε π.χ. με ημ/νια αίτησης καταχώρησης στις 15.04.2019 η μεταφόρτωση γίνεται για τεύχη από 15.10.2018 έως και 15.04.2019  για τις ημερήσιες, για τεύχη από 15.04.2018 έως και 15.04.2019 για τις εβδομαδιαίες) οι χρήστες-εφημερίδες στη συνέχεια θα πρέπει να μεταφορτώνουν καθημερινά ένα αντίτυπο κάθε φύλλου τους την επόμενη μέρα της κάθε έκδοσής του, σύμφωνα με την παρ. 5. του Άρθρου 14 του ν. 4487/2017.

Αφού ολοκληρωθεί η μαζική μεταφόρτωση των τευχών των εφημερίδων για την πρώτη καταχώριση στο Μητρώο, εν συνεχεία θα μπορείτε να προχωρήσετε  στην καθημερινή ροή μεταφόρτωσης των εντύπων, σύμφωνα με την παρ. 5. του Άρθρου 14 του ν. 4487/2017.

————————————————————————

Σε συνέχεια των ανωτέρω, σας ενημερώνουμε ότι στην ηλεκτρονική σελίδα της πλατφόρμας http://e-efimeris.mindigital.gr/login υπάρχει η επιλογή Εγχειρίδιο Χρήστη (κάτω και δεξιά), όπου καταγράφονται αναλυτικά οι οδηγίες για τη λειτουργία και χρήση της πλατφόρμας e-efimeris.

Για οποιαδήποτε απορία σε σχέση με τα στοιχεία λογαριασμού σας ή αναφορικά με τη λειτουργία της πλατφόρμας για την οποία δεν σας καλύπτει το Εγχειρίδιο Χρήστη, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Μητρώων και Διαφάνειας της Διεύθυνσης Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης της ΓΓΕΕ στα τηλέφωνα 210-9098363, 210-9098359 και 210-9098369 και κατά τις ώρες 9:30-13:30.

 

http://www.mindigital.gr/

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

    Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

    Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, στο τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας προχωράμε σε περιγραφή των ενισχυτών κεραίας. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) Οι...
  • Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Η εταιρεία AstraSat προσφέρει νέες λύσεις που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για παροχή ρεύματος, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης δικτύου από πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεκριμένα, διατίθενται τα εξ...
  • D-Link DWA-X1850

    D-Link DWA-X1850

    Το Wi-Fi 6 είναι το μέλλον του Wi-Fi! Αναβαθμίστε το δίκτυό σας με την τελευταία λέξη της ασύρματης τεχνολογίας, χάρη στον αντάπτορα USB AX1800 Wi-Fi 6. Απλώς συνδέστε τον στον υπολογιστή σας και ...
  • Ikusi FTD-420

    Ikusi FTD-420

    Οι λύσεις οπτικών ινών – μεταξύ άλλων – είναι ιδανικές για διανομή ραδιοτηλεοπτικών σημάτων σε κεντρικές εγκαταστάσεις, από μία πολυκατοικία έως και ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα. Το πιο σημα...
  • Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

    Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

    Η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024 στέφτηκε από μεγάλη επιτυχία, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 2 & 3 Μαρτίου. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, πλήθος επισκεπτών κατέφθασε...
  • devolo Magic 2 WiFi next

    devolo Magic 2 WiFi next

    Το Magic 2 WiFi next της Devolo «ανεβάζει» το Internet στο σπίτι σας σε νέα επίπεδα. Χάρη στην εξαιρετική τεχνολογία Powerline, η πλήρης απόδοση της σύνδεσής σας στο Internet μεταφέρεται με ταχύτη...
  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό Headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4x modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ...
  • Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Είναι πλέον διαθέσιμη η τέταρτη και τελευταία ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax Ranger. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER...
  • Meliconi AT 49 USB

    Meliconi AT 49 USB

    Η εσωτερική κεραία Meliconi AT 49 USB με ενσωματωμένο ενισχυτή 49dB, είναι κατάλληλη για τη λήψη ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης (DVB-T), ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης υψηλής ευκρίνεια...
  • Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς LNB φλάντζας της Engel. Περιλαμβάνει τα single LNB AN7123, twin LNB AN7126 και quattro LNB AN7143, τα οποία διαθέτουν 1x, 2x και 4x εξόδους...
  • Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Οι πιο ισχυρές επίγειες κεραίες της Ikusi είναι τα μοντέλα FlasHD και συγκεκριμένα τα HDTF-C48V & HDTF-C48G σε πράσινο και γκρι χρώμα. Με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ισχυρή απόρριψη υψηλότερων...
  • Icy Box IB-LAN301-C3

    Icy Box IB-LAN301-C3

    Απολαύστε το διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς: Με ρυθμό μεταφοράς δεδομένων έως και 2,5Gbit, ο αντάπτορας δικτύου IB-LAN301-C3 της Icy Box σάς προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση. Αυτό έχει ως αποτέλ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
  • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...