18/04/2019

Αθώωση της «Δημοκρατίας» σε μήνυση της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα

Σε ομόφωνη αθώωση του εκδότη και των διευθυντικών στελέχη της «Κυριακάτικης δημοκρατίας» για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης μετά από μήνυση της Λίνας Νικολοπούλου, συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, σχετικά με την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, προχώρησε το Εφετείο Αθηνών. Το δικαστήριο δέχτηκε ότι τα δημοσιεύματα της εφημερίδας έγιναν με κίνητρο το εύλογο δημοσιογραφικό...

Σε ομόφωνη αθώωση του εκδότη και των διευθυντικών στελέχη της «Κυριακάτικης δημοκρατίας» για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης μετά από μήνυση της Λίνας Νικολοπούλου, συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, σχετικά με την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, προχώρησε το Εφετείο Αθηνών. Το δικαστήριο δέχτηκε ότι τα δημοσιεύματα της εφημερίδας έγιναν με κίνητρο το εύλογο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον. Το σκεπτικό αυτό αποτελεί τη βάση μιας δικαστηριακής πρακτικής προστασίας των δημοσιογραφικών αποκαλύψεων.

Η μήνυση αφορούσε δημοσιεύματα της «Κυριακάτικης Δημοκρατίας» για κείμενο του 2016 που είχε τον τίτλο «Τείχος προστασίας για τη σύζυγο του σκληρού Στουρνάρα με τα 1.602.652 ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ» .

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας παρουσιάστηκε εκτενώς από την πλευρά της υπεράσπισης το πόρισμα του Σώματος επιθεωρητών δημόσιας υγείας που, φέρεται να, εντόπισε σειρά παρατυπιών στη σύμβαση που υπέγραψε η κυρία Νικολοπούλου με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η εταιρία της κας Νικολοπούλου είχε αναλάβει σε σύμπραξη με άλλον ιδιώτη διαφημιστική καμπάνια πρόληψης του καρκίνου παρότι δεν επρόκειτο για μεταδιδόμενο νόσημα. Η έρευνα για την υπόθεση, όπως αναφέρθηκε, συνεχίζεται.

Δικηγόρος της μηνύτριας ήταν ο Σπύρος Μουζακίτης, που στο παρελθόν υπήρξε οικονομικός εισαγγελέας ο οποίος ανέφερε πως  οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να κοιμούνται ήσυχοι όσο ο κ. Στουρνάρας είναι στην ΤτΕ, γιατί τα χρήματά τους δεν κινδυνεύουν! Επίσης αποκάλεσε «ρυπαρές» και «χαφιεδίστικες» (!!!) γνωστές διαδικτυακές ιστοσελίδες όπως π.χ. το «newsbomb». Αφορμή ήταν δημοσιεύματά τους για το ΚΕΕΛΠΝΟ που προσκόμισε η υπεράσπιση και η πλευρά της κας Νικολοπούλου δεν ήθελε να αναγνωστούν.

https://www.dikastiko.gr/

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.