Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 187
TM 498
SECURITY REPORT 149
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

14 Ιουνίου 2019 13:27

Samsung Knox – Ασφάλεια σε κάθε οθόνη, κάθε συσκευή, κάθε περίσταση…

68a64f1bb8ac93afbd22ca4a25df9856 XL 979a17ae

Οι άνθρωποι θα συμπεριφέρονται πάντα σαν άνθρωποι. Τους αρέσει αυτό που τους αρέσει και κάνουν ό, τι επιθυμούν να κάνουν. Στη Samsung αυτή η ανάγκη είναι πλήρως κατανοητή, γι’ αυτό και δημιούργησε το περιβάλλον «Secured by Knox», την πλατφόρμα που την τοποθετεί στην κορυφή της πυραμίδας φορητών λύσεων ασφαλείας. Όλα σχεδιάζονται γύρω από τον τρόπο που οι άνθρωποι…

Οι άνθρωποι θα συμπεριφέρονται πάντα σαν άνθρωποι. Τους αρέσει αυτό που τους αρέσει και κάνουν ό, τι επιθυμούν να κάνουν. Στη Samsung αυτή η ανάγκη είναι πλήρως κατανοητή, γι’ αυτό και δημιούργησε το περιβάλλον «Secured by Knox», την πλατφόρμα που την τοποθετεί στην κορυφή της πυραμίδας φορητών λύσεων ασφαλείας. Όλα σχεδιάζονται γύρω από τον τρόπο που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν πραγματικά τις συσκευές τους, για να είναι ασφαλείς και προστατευμένοι όλο το 24ωρο…

Συχνά οι αριθμοί λένε την αλήθεια. Αυτό που επιβεβαιώνουν πάντως, είναι τη διαρκή και αδήριτη ανάγκη όλων για ασφάλεια. Σε αυτό το πλαίσιο κινείται η πλατφόρμα Knox της Samsung, σε ένα across devices περιβάλλον.

Ένας εντυπωσιακός αριθμός από smartphones, tablets και wearables της Samsung έχουν σχεδιαστεί με την πλατφόρμα Knox ενσωματωμένη στην αρχιτεκτονική τους. Αυτή η πλατφόρμα ασφάλειας κινητής ασφάλειας διασφαλίζει, ούτε λίγο, ούτε πολύ… περισσότερες από 1 δισεκατομμύριο συσκευές Samsung για καταναλωτές και επιχειρήσεις!

Προσφέροντας ασφάλεια πολλαπλών επιπέδων, υπερασπίζεται τις πιο ευαίσθητες πληροφορίες από κακόβουλα προγράμματα και κακόβουλες απειλές, που στις ημέρες μας ειδικά καιροφυλακτούν.

Πολιτικές απορρήτου για Samsung συσκευές

Η πλατφόρμα Knox ενσωματώνει μια σειρά από χαρακτηριστικά ασφαλείας που την καθιστούν κορυφαία λύση για την προστασία των ευαίσθητων δεδομένων του χρήστη, είτε πρόκειται για καταναλωτή είτε για εταιρικό χρήστη.

Κρυπτογράφηση δεδομένων: Όλα τα δεδομένα κρυπτογραφούνται με ασφάλεια από προεπιλογή, χρησιμοποιώντας μια πιστοποιημένη από την κυβέρνηση μορφή κρυπτογράφησης. Σε περίπτωση κλοπής ή απώλειας συσκευής, οποιοσδήποτε αποκτά στα χέρια του το τηλέφωνό του χρήστη, δεν θα μπορεί να δει τι υπάρχει σε αυτό.

Απομόνωση δεδομένων: Τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη μπορούν να απομονωθούν εντελώς σε ένα ασφαλές μέρος στη συσκευή. Με αυτόν τον τρόπο, ο κάτοχος της συσκευής μπορεί να αισθάνεται σιγουριά και ασφάλεια ότι θα διατηρήσει τα ευαίσθητα προσωπικά του δεδομένα μακριά από «αδιάκριτους» ή κακόβουλους τρίτους, ακόμα κι αν κλαπεί η συσκευή.

Δεδομένα πάντα ασφαλή: Οι συσκευές της Samsung λειτουργούν πάντα σε περιβάλλον έμπιστου υλισμικού (hardware-backed trusted environment). Έχουν σχεδιαστεί για να εμποδίζουν τυχόν απόπειρες παραβίασης, από την εκκίνηση, το χρόνο εκτέλεσης, ακόμα και όταν απενεργοποιούνται οι συσκευές.

Σε συσκευές Samsung, σε Android OS και σε κάθε οθόνη…

Πολλά τηλέφωνα, tablet και wearables της Samsung είναι ασφαλισμένα από την πλατφόρμα Knox και λειτουργούν σε λειτουργικά συστήματα Android και Tizen.

Το οικοσύστημα της Samsung Knox συνεχίζει να αναπτύσσεται και να επεκτείνεται σε έξυπνες τηλεοράσεις, έξυπνες συσκευές και άλλες IoT και 5G συσκευές. Η τεχνολογία Knox εξασφαλίζει αυτές τις συνδεδεμένες συσκευές, εφαρμόζοντας μια αρχιτεκτονική ασφαλείας που υποστηρίζεται από υλισμικό (hardware) που προστατεύει τη συσκευή από τη στιγμή που είναι ενεργοποιημένη.

Κορυφαία λύση για τους αναλυτές

Σύμφωνα με τη δημοσιευμένη έκθεση της Gartner στις αρχές Μαΐου, και κατόπιν αξιολόγησης λύσεων ασφάλειας διαφορετικών παρόχων, η πλατφόρμα Samsung Knox 3.2 βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης στην κατηγορία Corporate-Managed Security.

Η Samsung Knox 3.2, η πλατφόρμα ασφαλείας που βρίσκεται προ-εγκατεστημένη σε κινητές συσκευές της εταιρείας, αξιολογήθηκε από την Gartner  για τέταρτη συνεχόμενη φορά στην έκθεση “Mobile OSs and Device Security: A Comparison of Platforms”. Σύμφωνα με την κορυφαία εταιρία ερευνών, η Samsung Knox 3.2 αξιολογείται ως «Ισχυρή», όντας η μοναδική συμμετοχή που κατάφερε να αποσπάσει αυτή τη διάκριση σε όλες τις εξεταζόμενες ενότητες θεμάτων εταιρικής ασφάλειας, κατακτώντας τις 27 από τις 30 σχετικές κατηγορίες.

Η Samsung Knox, η πλατφόρμα ασφαλείας της Samsung που έχει λάβει τις περισσότερες πιστοποιήσεις ασφαλείας διεθνώς από κάθε άλλη λύση κινητής, αποτελείται από μια σειρά μηχανισμών άμυνας και ασφάλειας που παρέχουν προστασία από εισβολείς, κακόβουλα λογισμικά και άλλες απειλές. Η ασφάλεια της πλατφόρμας Samsung Knox ξεκινά από το στάδιο της παραγωγής με την υλοποίηση ενός περιβάλλοντος ασφαλείας, που βασίζεται στο hardware. Στη συνέχεια, κατά την εκκίνηση, πραγματοποιούνται αυστηροί έλεγχοι ασφαλείας που παρακολουθούν αδιάλειπτα την αξιοπιστία της συσκευής κατά τη λειτουργία της.

Σε εταιρικό περιβάλλον

Βασιζόμενη σε αυτή τη θεμελιώδη αρχιτεκτονική ασφαλείας, που ωφελεί καταναλωτές και επιχειρήσεις, η Samsung αναπτύσσει ολοκληρωμένες λύσεις για εταιρικές κινητές συσκευές που καλύπτουν από τη διαμόρφωση και την παροχή υπηρεσιών ως τη διαχείριση συσκευών, την ασφάλεια και τη συντήρηση. Η Πλατφόρμα Knox για Επιχειρήσεις (Knox Platform for Enterprise) βρίσκει εφαρμογή σε πολυάριθμα περιβάλλοντα δημόσιας διοίκησης και έχει λάβει τις περισσότερες πιστοποιήσεις  ασφαλείας παγκοσμίως από κάθε άλλη λύση κινητής.

Ειδικότερα, η πλατφόρμα Knox της Samsung υπόσχεται σε όλες τις επιχειρήσεις ασφάλεια σε ύψιστο επίπεδο στις πιο δημοφιλείς καταναλωτικές συσκευές. Η πλατφόρμα Knox παρέχει τη βέλτιστη στην κατηγορία ασφάλεια υλισμικού (hardware), τη διαχείριση πολιτικής και τις δυνατότητες συμμόρφωσης πέρα ​​από τα τυποποιημένα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της σημερινής αγοράς κινητών συσκευών. Η πλατφόρμα Knox αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής στρατηγικής ασφάλειας για κινητά που υποστηρίζει μια μεγάλη ποικιλία συσκευών Samsung.

Η πολιτική ασφαλείας της πλατφόρμας Knox υποστηρίζει κάθε πτυχή της λειτουργίας μιας κινητής συσκευής. Η πλατφόρμα Knox διαθέτει προηγμένες λειτουργίες όπως η τεχνολογία προστασίας πυρήνα (Real-Time Kernel Protection – RKP) της Samsung, η οποία αποτελεί μία από τις κορυφαίες τεχνολογίες προστασίας πυρήνα που διατίθενται στην αγορά. Η πλατφόρμα Knox εξασφαλίζει ότι οι διαχειριστές πληροφορικής μπορούν να αξιοποιήσουν με ασφάλεια τις καλύτερες φορητές συσκευές στην καθημερινή λειτουργία και αυτές να ενσωματωθούν γρήγορα στην υπάρχουσα επιχειρηματική υποδομή και εφαρμογές.

Βασικά οφέλη για τις επιχειρήσεις

  • Οι επιχειρηματικοί χρήστες μπορούν εύκολα να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις ασφάλειας και συμμόρφωσης του οργανισμού τους, καθώς η πλατφόρμα Knox τους παρέχει σταθερότητα και ακεραιότητα, ισχυρή προστασία δεδομένων και λεπτομερή εφαρμογή των πολιτικών αφαλείας.
  • Άμεση ενεργοποίηση και διαχείριση των λειτουργιών της πλατφόρμας Knox μέσω ενός συστήματος Enterprise Mobility Management (EMM).
  • Υποστήριξη με ευελιξία στις απαιτήσεις υποδομής, ανάπτυξης και διαχείρισης, μέσω κεντρικού ελέγχου απομακρυσμένων συσκευών, προηγμένης διαχείρισης VPN, καταλόγου “whitelist” και “blacklist” εφαρμογών και λεπτομερών πολιτικών που ελέγχουν όλες τις πτυχές των συσκευών Samsung.
  • Εύκολη αναβάθμιση από το Android Enterprise, αξιοποιώντας το σύνολο των πλεονεκτημάτων του και προσφέροντας μέσω της πλατφόρμας Knox επιπλέον χαρακτηριστικά διαχείρισης και ασφάλειας.
  • Ασφάλεια στην καινοτόμο εμπειρία της Samsung Desktop Experience (DeX) σε νέα περιβάλλοντα εργασίας, ενοποιώντας την κινητή και την επιτραπέζια υπολογιστική σε μια συσκευή.
  • Τέλος, η τεχνολογία αιχμής της πλατφόρμας Knox συνεχίζει να υιοθετείται ευρέως από πολυάριθμους κυβερνητικούς, ασφαλιστικούς και χρηματοοικονομικούς οργανισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Samsung συνεργάζεται συνεχώς με παγκόσμιες κυβερνητικές οργανώσεις και διεθνείς ρυθμιστικούς φορείς για να καλύψει ένα ευρύ φάσμα απαιτήσεων πιστοποίησης που αποσκοπούν στην προστασία της δημόσιας ασφάλειας και της ιδιωτικής ζωής των καταναλωτών.

Τι ξεχωρίζει την πλατφόρμα Knox

Εν κατακλείδι, η πλατφόρμα Knox παρέχει ένα ισχυρό σύνολο χαρακτηριστικών στην κορυφή της βασικής πλατφόρμας Android, για να καλύψει τα κενά ασφαλείας και διαχείρισης, να επιλύει τα «σημεία πόνου» που εντοπίζονται από τις επιχειρήσεις και να ανταποκρίνεται στις αυστηρές απαιτήσεις των βιομηχανιών που υπόκεινται σε υψηλού επιπέδου ρύθμιση.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

    Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

    Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, στο τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας προχωράμε σε περιγραφή των ενισχυτών κεραίας. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) Οι...
  • Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Η εταιρεία AstraSat προσφέρει νέες λύσεις που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για παροχή ρεύματος, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης δικτύου από πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεκριμένα, διατίθενται τα εξ...
  • D-Link DWA-X1850

    D-Link DWA-X1850

    Το Wi-Fi 6 είναι το μέλλον του Wi-Fi! Αναβαθμίστε το δίκτυό σας με την τελευταία λέξη της ασύρματης τεχνολογίας, χάρη στον αντάπτορα USB AX1800 Wi-Fi 6. Απλώς συνδέστε τον στον υπολογιστή σας και ...
  • Ikusi FTD-420

    Ikusi FTD-420

    Οι λύσεις οπτικών ινών – μεταξύ άλλων – είναι ιδανικές για διανομή ραδιοτηλεοπτικών σημάτων σε κεντρικές εγκαταστάσεις, από μία πολυκατοικία έως και ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα. Το πιο σημα...
  • Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

    Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

    Η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024 στέφτηκε από μεγάλη επιτυχία, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 2 & 3 Μαρτίου. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, πλήθος επισκεπτών κατέφθασε...
  • devolo Magic 2 WiFi next

    devolo Magic 2 WiFi next

    Το Magic 2 WiFi next της Devolo «ανεβάζει» το Internet στο σπίτι σας σε νέα επίπεδα. Χάρη στην εξαιρετική τεχνολογία Powerline, η πλήρης απόδοση της σύνδεσής σας στο Internet μεταφέρεται με ταχύτη...
  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό Headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4x modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ...
  • Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Είναι πλέον διαθέσιμη η τέταρτη και τελευταία ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax Ranger. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER...
  • Meliconi AT 49 USB

    Meliconi AT 49 USB

    Η εσωτερική κεραία Meliconi AT 49 USB με ενσωματωμένο ενισχυτή 49dB, είναι κατάλληλη για τη λήψη ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης (DVB-T), ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης υψηλής ευκρίνεια...
  • Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς LNB φλάντζας της Engel. Περιλαμβάνει τα single LNB AN7123, twin LNB AN7126 και quattro LNB AN7143, τα οποία διαθέτουν 1x, 2x και 4x εξόδους...
  • Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Οι πιο ισχυρές επίγειες κεραίες της Ikusi είναι τα μοντέλα FlasHD και συγκεκριμένα τα HDTF-C48V & HDTF-C48G σε πράσινο και γκρι χρώμα. Με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ισχυρή απόρριψη υψηλότερων...
  • Icy Box IB-LAN301-C3

    Icy Box IB-LAN301-C3

    Απολαύστε το διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς: Με ρυθμό μεταφοράς δεδομένων έως και 2,5Gbit, ο αντάπτορας δικτύου IB-LAN301-C3 της Icy Box σάς προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση. Αυτό έχει ως αποτέλ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
  • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...