Συζητήσεις στο satleo

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
savvas70 | 31-March-2020 | 22:43:31

Δορυφορικές λήψεις γενικά
nektarios 1451 | 31-March-2020 | 22:11:31

Δορυφορικές λήψεις γενικά
nektarios 1451 | 31-March-2020 | 22:04:31

Δορυφορικές λήψεις γενικά
nektarios 1451 | 31-March-2020 | 20:51:31

Δορυφορικές λήψεις γενικά
nektarios 1451 | 31-March-2020 | 20:39:31

Ειδήσεις . News
Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020 | 12:18

H μάχη του 5G: Η Ελλάδα ανάμεσα σε Κίνα και ΗΠΑ

O πόλεμος της νέας τεχνολογίας ανάμεσα στις υπερδυνάμεις καλά κρατεί. Η Ελλάδα βρίσκεται ξανά στη μέση και δέχεται πιέσεις, ώστε να ακολουθήσει την αμερικανική τεχνολογική πολιτική. Μεγαλώνουν οι πιέσεις των ΗΠΑ απέναντι στη χώρα μας...
O πόλεμος της νέας τεχνολογίας ανάμεσα στις υπερδυνάμεις καλά κρατεί. Η Ελλάδα βρίσκεται ξανά στη μέση και δέχεται πιέσεις, ώστε να ακολουθήσει την αμερικανική τεχνολογική πολιτική.

Μεγαλώνουν οι πιέσεις των ΗΠΑ απέναντι στη χώρα μας, ώστε να μην αναπτύξει το δίκτυο πέμπτης γενιάς κινητής τηλεφωνίας, γνωστό και ως 5G.

Μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί η παρέμβαση του γενικού προξένου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Γκρέγκορι Φλέγκερ, μιλώντας στο 2ο Thessaloniki Regional Forum. Ο Aμερικανός αξιωματούχος ζήτησε πιο προσεκτικές κινήσεις στο ζήτημα της μετάβασης στην τεχνολογία 5G.

Η αμερικανική κυβέρνηση δίνει μάχη για να πείσει τους συμμάχους της στο εξωτερικό να αποκλείσουν την κινεζική εταιρεία Huawei από την κατασκευή δικτύων 5ης γενιάς, επικαλούμενη απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Οι νέες κατηγορίες που κατατέθηκαν επίσημα εναντίον της εταιρείας, σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μπρούκλιν, κάνουν λόγο για προσπάθεια κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας, ενώ, μεταξύ άλλων, την κατηγορούν ότι έχει υφαρπάξει κώδικες και ρομποτική τεχνολογία και από έξι αμερικανικές εταιρείες.

Την ίδια στιγμή, οι Ευρωπαίοι, πιο συγκρατημένοι, κρατούν στάση αναμονής, αφήνοντας όλα τα πεδία δράσης τους ανοιχτά. Ελάχιστα κράτη, όπως η Εσθονία, έχουν προχωρήσει σε διμερείς συμφωνίες με τις ΗΠΑ για κοινή αντιμετώπιση των δικτύων 5G, χωρίς όμως να προχωρήσουν σε αποκλεισμό της Huawei.

Η Huawei, που ηγείται στην ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας παγκοσμίως, απορρίπτει κατηγορηματικά τις κατηγορίες, τις οποίες χαρακτηρίζει αβάσιμες και άδικες, λέγοντας, μάλιστα, ότι δεν κατασκοπεύει για λογαριασμό καμίας κυβέρνησης.

«Το 5G θα αναπτυχθεί σίγουρα στη χώρα, το θέμα είναι ποιος θα το αναπτύξει», διερωτάται στο Sputnik o τεχνολογικός και επιχειρησιακός αναλυτής, Νίκος Αναγνωστόπουλος.

«Εδώ, βλέπουμε ότι συνεχίζεται ο πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας για το ποια θα αναπτύξει την τεχνολογία 5G στη χώρα μας. Η Ελλάδα δεν πρέπει να ενδώσει σε οποιεσδήποτε πολιτικές πιέσεις, αλλά πρέπει να διαπραγματευτεί, με γνώμονα το συμφέρον της για την ανάπτυξη της νέας τεχνολογίας που είναι εξαιρετικά σημαντική».

Παράλληλα, υπογραμμίζει, ότι βλέπουμε τα επόμενα στάδια της εξέλιξης ενός εμπορικού πολέμου που ξεκίνησαν οι ΗΠΑ απέναντι στην Κίνα.

Τα πλεονεκτήματα αυτής της νέας τεχνολογίας συνοψίζονται στο κυριότερο:

«Ταχύτατο internet. Τόσο γρήγορο, όσο δεν έχετε φανταστεί. Εδώ και λίγους μήνες, έχουν βγει τα πρώτα κινητά τηλέφωνα 5G και η ποιότητα της πρόσβασης στο internet είναι πρωτόγνωρη».
Πόσο ασφαλές είναι για την υγεία μας;

«Στα μειονεκτήματα η μεγάλη συζήτηση που αφορά την υγεία μας, καθώς δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα, αν είναι ή όχι υγιές το αποτέλεσμα της ακτινοβολίας αυτής, που, όπως φαίνεται, εξ όσων γνωρίζουμε, είναι μικρότερη».

Οι κάτοικοι στην Καλαμάτα ξεσηκώθηκαν εναντίον της νέας τεχνολογίας.

«Στην Καλαμάτα βρέθηκε σε δοκιμαστική περίοδο, αλλά δεν τελεσφόρησε. Οι Καλαματιανοί ξεσηκώθηκαν και το έδιωξαν γιατί δεν δέχθηκαν όπως οι ίδιοι είπαν να είναι πειραματόζωα».

Την ερχόμενη Παρασκευή, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση στην Καλαμάτα για το 5G με τίτλο «Η Καλαμάτα απέναντι στις τεχνολογικές προκλήσεις», με τη συμμετοχή διακεκριμένων επιστημόνων.

Την ίδια στιγμή, όμως, η Περιβαλλοντική - Πολιτιστική Ένωση Μεσσηνίας, χαρακτηρίζει μονόπλευρη την εκδήλωση.

Στην ανακοίνωσή της διαμαρτύρεται, μεταξύ άλλων, για τη μη ικανοποίηση του αιτήματός τους:

«να συμπεριληφθεί στον κατάλογο των ομιλητών στην ημερίδα που θα διοργανώσει ο Δήμος, προς ενημέρωση των πολιτών της Καλαμάτας, για την ασύρματη τεχνολογία 5ης γενιάς, ένας από τέσσερις προταθέντες εξ ημών επιστήμονες, οι οποίοι, ύστερα από έρευνά μας, διαπιστώθηκε ότι έχουν πραγματοποιήσει έρευνες και μελέτες πάνω στις επιπτώσεις της ασύρματης τεχνολογίας δικτύων».

Σε κάθε περίπτωση, οι υποδομές αναμένεται να ξεκινήσουν να αναπτύσσονται σταθερά από την επόμενη χρονιά.

Πηγή: sputniknews

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 17/2/2020)
Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

DST 105

Η αγορά σήμερα

31-03-2020

DST 105

Το DST 105 είναι ένα οικονομικό σύστημα κεντρικής ξενοδοχειακής εγκατάστασης, το οποίο προσφέρει συνολικά έως 10 δορυφορικά κανάλια που προγραμματίζονται από το διαχειριστή σε multiplex εξόδου της επιλογής του, για διανομή τους σε απεριόριστο αριθμό τηλεοράσεων.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 139

Τεύχος 139

17-03-2020

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 139

Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το νέο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με θέματα τεχνολογίας, καθώς και με δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Τα IPTV Boxes είναι μια κατηγορία συσκευών με αξιοσημείωτη δυναμική, καθώς στις μέρες μας κερδίζουν την προτίμηση ολοένα και περισσότερων χρηστών, με αποτέλεσμα η διείσδυσή τους στο σαλόνι του σπιτιού να αυξάνεται με εντυπωσιακό ρυθμό. Χωρίς την ανάγκη να συνδέονται σε κεραία, μεταδίδουν τηλεοπτικό περιεχόμενο χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο του Internet. Έτσι, προσφέρουν στους χρήστες έναν εναλλακτικό τρόπο να παρακολουθούν τηλεόραση, που για τους νεότερους ηλικιακά αποτελεί μάλιστα τον βασικότερο, ή και τον αποκλειστικό τρόπο τηλεθέασης. Ένα νέο TV Box ...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.