04/11/2020

Το συνέδριο «Oπe\n» συνδέει και φέτος την ελληνική τεχνολογική κοινότητα από 4 μέχρι 7 Νοεμβρίου

Το συνέδριο «Oπe\n» συνδέει και φέτος τις κοινότητες του IT στην Ελλάδα. Ο ετήσιος θεσμός θα διεξαχθεί μέσω διαδικτύου από 4 μέχρι 7 Νοεμβρίου. Ο κορονοϊός δεν θα αποτελέσει εμπόδιο για το ετήσιο «ραντεβού» της ελληνικής τεχνολογικής κοινότητας έστω κι εάν αυτό γίνει φέτος μέσω διαδικτύου. Το συνέδριο «Oπe\n» που φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως...

Το συνέδριο «Oπe\n» συνδέει και φέτος τις κοινότητες του IT στην Ελλάδα. Ο ετήσιος θεσμός θα διεξαχθεί μέσω διαδικτύου από 4 μέχρι 7 Νοεμβρίου.

Ο κορονοϊός δεν θα αποτελέσει εμπόδιο για το ετήσιο «ραντεβού» της ελληνικής τεχνολογικής κοινότητας έστω κι εάν αυτό γίνει φέτος μέσω διαδικτύου.

Το συνέδριο «Oπe\n» που φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως κορυφαίος ετήσιος θεσμός στον χώρο της τεχνολογίας στην Ελλάδα θα διεξαχθεί διαδικτυακά από τις 4 μέχρι τις 7 Νοεμβρίου, ενώ η παρακολούθηση είναι δωρεάν.

Φέτος, το συνέδριο θα εστιάσει στις υποδομές και στις εφαρμογές. Μεταξύ των θεματικών που θα αναπτυχθούν σε ό,τι αφορά τις υποδομές θα είναι ζητήματα όπως Containers, Orchestration, Serverless, FaaS, Ενσωμάτωση και Ασφάλεια. Την ίδια στιγμή, ζητήματα όπως AI/ ML, Data Analytics / Fast Data / Big Data, IOT ασφάλεια και κλίμακα καθώς και Cloud native, θα απασχολήσουν στη θεματική των εφαρμογών.

Όσοι δώσουν το ηλεκτρικό «παρών» θα παρακολουθήσουν 25 διεθνώς αναγνωρισμένους στο αντικείμενό τους ομιλητές, ενώ θα διοργανωθούν και 5 hands-on workshops.

Σημειώνεται ότι και φέτος, πίσω από το «Oπe\n», βρίσκονται εργαζόμενοι της Nokia που ανέλαβαν εθελοντικά να διοργανώσουν το κορυφαίο συνέδριο που έχει εξάλλου την υποστήριξη της Nokia Hellas και 24 κοινοτήτων από το Open IT.

Πάγιος στόχος του συνεδρίου «Oπe\n» είναι να φέρει σε επαφή μέλη από τις διαφορετικές κοινότητες IT στην Ελλάδα, να ενισχύσει τη συνεργασία και επικοινωνία μεταξύ αυτών και να περιορίσει το brain drain. Το 1ο συνέδριο «Oπe\n» διεξήχθη με επιτυχία το 2019 με θέματα τις τεχνολογίες Cloud και τη γλώσσα προγραμματισμού Python.

Οι ομιλητές στο φετινό συνέδριο «Oπe\n»

Μεταξύ των κορυφαίων ειδικών που θα μιλήσουν στο φετινό «Oπe\n» θα είναι και οι εξής:

  • David Foster, Founding Partner, Applied Data Science Partners, συγγραφέας του «Generative Deep Learning»,
  • Norbert Kraft, senior researcher στη Nokia Bell Labs,
  • Ghanshyam Mann, προγραμματιστής στην OpenStack και μέλος στην OpenStack Technical Committee, εργάζεται στη NEC,
  • Sean McGinnis, προγραμματιστής με ενδιαφέρον για το open source,
  • Μαρία Ρούσσου, επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο «Oπe\n», τις ομιλίες και τα εργαστήρια μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα open-conf.gr, στο Facebook και στο Twitter.

Δωρεάν εγγραφές γίνονται στο open-conf.gr/tickets

 

Πηγή:  sputniknews.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 4/11/2020)

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.