01/12/2020

Πάνω από 200 εκατομμύρια συνδρομητές 5G μέχρι τα τέλη του έτους

Η σουηδική Ericsson αναθεώρησε προς τα πάνω την εκτίμησή της για τη διείσδυση των δικτύων κινητής τηλεφωνίας 5G, ανεβάζοντας την πρόβλεψή της στους 220 εκατομμύρια συνδρομητές μέχρι τα τέλη του 2020. Η εταιρεία εξοπλισμού δικτύων, η οποία στην προηγούμενη έκθεσή της προέβλεπε 190 εκατ. συνδρομητές μέχρι το τέλος της χρονιάς, αποδίδει την αναθεώρηση...

Η σουηδική Ericsson αναθεώρησε προς τα πάνω την εκτίμησή της για τη διείσδυση των δικτύων κινητής τηλεφωνίας 5G, ανεβάζοντας την πρόβλεψή της στους 220 εκατομμύρια συνδρομητές μέχρι τα τέλη του 2020.

Η εταιρεία εξοπλισμού δικτύων, η οποία στην προηγούμενη έκθεσή της προέβλεπε 190 εκατ. συνδρομητές μέχρι το τέλος της χρονιάς, αποδίδει την αναθεώρηση στην υψηλή ζήτηση από Κίνα, η οποία εκτιμάται ότι θα αντιστοιχεί στο 80% του συνόλου των συνδρομητών 5G.

«Αυτό που τροφοδοτεί την αύξηση είναι η Κίνα, η οποία καθοδηγείται από μια ισχυρή εθνική στρατηγική για το 5G» δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής του τμήματος δικτύων Φρέντρικ Γιάιντλιγκ.

Στην διμηνιαία έκθεσή της Mobility Report, η Ericsson διαπιστώνει ότι η δεθνής κοινότητα πραγματοποίησε ένα «μεγάλο άλμα προς την ψηφιοποίηση», καθώς η πανδημία έδρασε ως καταλύτης για ευρεία χρήση των νέων τεχνολογιών συνδεσιμότητας.

Περίπου 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι, ή 15% του παγκόσμιου πληθυσμού, θα ζουν σε περιοχές που καλύπτονται από δίκτυα 5G έως το τέλος του έτους, ανέφερε ο Γιάιντλιγκ.

Στα τέλη του 2016 εκτιμάται ότι θα υπάρχουν 3,5 δισεκατομμύρια συνδρομητές 5G, ή τέσσερα στα δέκα κινητά σε όλο τον κόσμο, στα οποία θα αντιστοιχεί το ήμισυ της κίνησης δεδομένων στα δίκτυα κινητής.

Η Ericsson αντιμετωπίζει μειωμένη ζήτηση για εξοπλισμό δικτύων 4G, ωστόσο οι αμερικανικές επενδύσεις στο 5G επέτρεψαν στην εταιρεία να επιστρέψει στην κερδοφορία.

Πηγή:  in.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 1/12/2020)

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.