16/02/2021

Η Ρωσία εκτόξευσε με επιτυχία πύραυλο με προμήθειες προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 07:45 ώρα Μόσχας την Δευτέρα, η εκτόξευση του ρωσικού πυραύλου Soyuz-2.1a από το διαστημικό κέντρο Μπαϊκονούρ, με το διαστημικό σκάφος Progress MS-16, το οποίο θα παραδώσει τρόφιμα και προμήθειες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε από τη ρωσική...
Η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos εκτόξευσε με επιτυχία από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ πύραυλο Soyuz-2.1a με φορτίο προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 07:45 ώρα Μόσχας την Δευτέρα, η εκτόξευση του ρωσικού πυραύλου Soyuz-2.1a από το διαστημικό κέντρο Μπαϊκονούρ, με το διαστημικό σκάφος Progress MS-16, το οποίο θα παραδώσει τρόφιμα και προμήθειες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε από τη ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos και το διαστημικό σκάφος Progress μπήκε σε τροχιά στις 07:54 το πρωί ώρα Μόσχας.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα χρειαστούν δύο ημέρες για να φτάσει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και η σύνδεση με τον Σταθμό αναμενόταν να ολοκληρωθεί στις 17 Φεβρουαρίου στις 09:20 ώρα Μόσχας. Το διαστημικό σκάφος Progress μεταφέρει σχεδόν 2,5 τόνους φορτίου στον διαστημικό σταθμό, συμπεριλαμβανομένων 600 κιλών προωθητικού καυσίμου.

Πέρυσι, η Ρωσία έστειλε δύο διαστημόπλοια προμήθειας MS Progress στον ISS, τον Απρίλιο και τον Ιούλιο.

Πηγή: sputniknews.gr

(Κώστας Παπαζαχαρίου, αναδημοσίευση 16/2/2021)
Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.