22/06/2021

Οι ARD και ZDF συνδέουν τις υπήρεσίες catch-up

Γράφτηκε από: Σ.Χ.
Οι δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί οργανισμοί ARD και ZDF της Γερμανίας θέλουν να συνδέσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους σε ένα κοινό περιβάλλον streaming, για να διευκολύνουν τους χρήστες να βρουν το περιεχόμενο που αναζητούν. Το περιεχόμενο της ARD θα εμφανίζεται επίσης στην αναζήτηση στο ZDFmediathek - και το αντίστροφο, όπως ανακοίνωσαν...
Οι δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί οργανισμοί ARD και ZDF της Γερμανίας θέλουν να συνδέσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους σε ένα κοινό περιβάλλον streaming, για να διευκολύνουν τους χρήστες να βρουν το περιεχόμενο που αναζητούν.

Το περιεχόμενο της ARD θα εμφανίζεται επίσης στην αναζήτηση στο ZDFmediathek - και το αντίστροφο, όπως ανακοίνωσαν οι γενικοί διευθυντές των δύο ραδιοτηλεοπτικών φορέων σε κοινή συνέντευξη τύπου. Ταυτόχρονα, τόνισαν ότι οι δύο παρεχόμενες υπηρεσίες θα παραμείνουν νομικά ανεξάρτητες και δεν θα συγχωνευτούν.

Οι ARD και ZDF έχουν μαζί έναν κατάλογο με περισσότερες από 250.000 ταινίες, σειρές, ντοκιμαντέρ και άλλο περιεχόμενο. Οι υπηρεσίες catch-up πρόκειται να γίνουν πύλες εισόδου στον κοινό περιβάλλον ροής. Οι διεπαφές χρήστη των ίδιων των ραδιοτηλεοπτικών υπηρεσιών θα παραμείνουν σε ισχύ και, όπως και πριν, θα εξυπηρετούν τους χρήστες που παρακολουθούν τα γραμμικά κανάλια και εισέρχονται στην περιοχή catch-up μέσω HbbTV.

Στο δίκτυο ροής, μια λειτουργία μετα-αναζήτησης θα καλύπτει και τις δύο υπηρεσίες. Επιπλέον, και οι δύο παρεχόμενες υπηρεσίες θα προσφέρουν στο μέλλον ένα κοινό σύστημα εξατομίκευσης και προτάσεων. Θα υπάρχει επομένως ένας λογαριασμός χρήστη και για τις δύο πλατφόρμες στο μέλλον. Προτεινόμενο και εξατομικευμένο περιεχόμενο μπορεί να αναπαραχθεί όπου κι αν βρίσκεται ο χρήστης. Τα βίντεο της ARD θα είναι διαθέσιμα στο ZDFmediathek και το περιεχόμενο της ZDF στην ARD.

Το κοινό δίκτυο ροής πρόκειται να δημιουργηθεί σταδιακά τα επόμενα χρόνια - και θα είναι ανοιχτό και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες.

Πηγή: broadbandtvnews.com
Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.