05/08/2021

Διπλό πέρασμα δύο διαστημοπλοίων του ΕΟΔ από την Αφροδίτη σε 33 ώρες

Περάσματα με διαφορά μόλις 33 ωρών από την Αφροδίτη αναμένεται να πραγματοποιήσουν στις 9 και 10 Αυγούστου τα διαστημόπλοια Solar Orbiter και BepiColombo του ΕΟΔ. Τα δύο σκάφη χρειάζονται τη βαρυτική βοήθεια του πλανήτη προκειμένου να κατευθυνθούν προς τους προορισμούς τους, στο κέντρο του ηλιακού συστήματος.

Περάσματα με διαφορά μόλις 33 ωρών από την Αφροδίτη αναμένεται να πραγματοποιήσουν στις 9 και 10 Αυγούστου τα διαστημόπλοια Solar Orbiter και BepiColombo του ΕΟΔ.

Τα δύο σκάφη χρειάζονται τη βαρυτική βοήθεια του πλανήτη προκειμένου να κατευθυνθούν προς τους προορισμούς τους, στο κέντρο του ηλιακού συστήματος. Τα περάσματα αυτά, επίσης, παρέχουν μια μοναδική ευκαιρία μελέτης του περιβάλλοντος του πλανήτη από διαφορετικά σημεία την ίδια στιγμή και μάλιστα σε τοποθεσίες που δεν επισκέπτονται συνήθως σκάφη εξειδικευμένα για μελέτες πάνω σε πλανήτες.

Solar Orbiter and BepiColombo s double Venus flyby

Το Solar Orbiter, που αποτελεί καρπό συνεργασίας μεταξύ ΕΟΔ και NASA, θα περάσει από την Αφροδίτη στις 9 Αυγούστου, πλησιάζοντας την Αφροδίτη στα 7.995 χλμ, καθώς κατευθύνεται πιο κοντά στον ήλιο. Το BepiColombo, στο οποίο συνεργάζονται ο ΕΟΔ με την ιαπωνική JAXA, θα κάνει το δικό του πέρασμα σε πολύ μικρότερη απόσταση, μόλις 550 χλμ, κατευθυνόμενο προς τον Ερμή.

BepiColombo and Solar Orbiter Double Venus Flyby scaled

Λόγω της φύσης των δύο αποστολών, δεν είναι δυνατή η λήψη εικόνων πολύ υψηλής ανάλυσης: Το Solar Orbiter «κοιτάει» τον ήλιο, και η κύρια κάμερα του BepiColombo καλύπτεται από το τμήμα μεταφοράς που προορίζεται για τον Ερμή. Ωστόσο δύο από τις κάμερές του θα καταφέρουν να τραβήξουν κάποιες φωτογραφίες κατά την κοντινότερη προσέγγιση και τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: naftemporiki.gr

Κατηγορία News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.