22/11/2021

«Δούναβης: Απ’ άκρη σ’ άκρη» – Νέα σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ3

Με θέμα τον Δούναβη, τον κεντρικό άξονα της Ευρώπης που ρέει μέσα από μια ήπειρο διασχίζοντας διαφορετικές κοινότητες που συχνά παλεύουν με ασθένειες, πόλεμο, την κλιματική αλλαγή, αλλά και δρέπουν τους καρπούς της ειρήνης, η νέα σειρά ντοκιμαντέρ, 8 ωριαίων επεισοδίων...

 Με θέμα τον Δούναβη, τον κεντρικό άξονα της Ευρώπης που ρέει μέσα από μια ήπειρο διασχίζοντας διαφορετικές κοινότητες που συχνά παλεύουν με ασθένειες, πόλεμο, την κλιματική αλλαγή, αλλά και δρέπουν τους καρπούς της ειρήνης, η νέα σειρά ντοκιμαντέρ, 8 ωριαίων επεισοδίων, με τίτλο «Δούναβης: Απ’ άκρη σ’ άκρη», κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ3 τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021, στις 8:00 το πρωί – και κάθε Δευτέρα, την ίδια ώρα.

Στα οκτώ επεισόδια ο δημοσιογράφος Νικ Θορπ παρουσιάζει τον Δούναβη και τους λαούς του σε όλο τους το μεγαλείο, καταγράφοντας το ωραίο χιούμορ τους και τη σκληρή δουλειά τους.Στο πρώτο επεισόδιο που έχει τίτλο: «Το Δέλτα του Δούναβη και Βοβρουτσά /The Danube Delta and Dobrogea: ‘Co-existence» μεταφερόμαστε στο Δέλτα του Δούναβη, εκεί όπου τον χειμώνα οι αργυροπελεκάνοι, τα μεγαλύτερα πουλιά της Ευρώπης, κολυμπούν στα νερά δίπλα στους μαύρους κορμοράνους.

Ξεναγός μας, ο ορνιθολόγος Ντάνιελ Πετρέσκου. Ταξιδεύουμε στο Σφάντου Γκεόργκε, όπου η γη σταματά και ξεκινά ο Δούναβης, για να δούμε μια κοινότητα που μέχρι πρόσφατα ήταν πλούσια χάρη στον οξύρρυγχο, ένα ψάρι που ζει μέχρι και 100 χρόνια και κολυμπά στον Δούναβη για να γεννήσει. Στη Σουλίνα συναντάμε τον Αλεξέι, τον 13χρονο ξεναγό του νεκροταφείου. Μαθαίνουμε για τη σκληρή ζωή των ψαράδων του Δέλτα, ενώ απολαμβάνουμε το χιούμορ τους.

Στην Τούλτσα βρίσκουμε μια πόλη μεταναστών και αποδήμων. Οι Τουρκάλες της Τούλτσα τραγουδούν μόνο τραγούδια αγάπης για τους άντρες που πέθαναν νέοι.

Κατηγορία News

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.