Ειδήσεις . Pay TV News
Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2019 | 12:46

Για πρώτη φορά τα κανάλια της Καβάλας εκπέμπουν δορυφορικά

Στη νέα ψηφιακή εποχή μετέβησαν περίπου 28 χρόνια μετά την ίδρυσή τους οι δύο τηλεοπτικοί σταθμοί της Καβάλας, ENA channel & Center TV, τα οποία έχουν αρχίσει να εκπέμπουν δορυφορικά σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο μέσω της πλατφόρμας της Cosmote TV. Το Center άρχισε να εκπέμπει στις αρχές του 2019 από τη θέση 656 στον αποκωδικοποιητή της Cosmote TV ενώ το ΕΝΑ είχε αρχίσει από τα τέλη του 2018 στη θέση 658. 

Στη νέα ψηφιακή εποχή μετέβησαν περίπου 28 χρόνια μετά την ίδρυσή τους οι δύο τηλεοπτικοί σταθμοί της Καβάλας, ENA channel & Center TV, τα οποία έχουν αρχίσει να εκπέμπουν δορυφορικά σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο μέσω της πλατφόρμας της Cosmote TV. Το Center άρχισε να εκπέμπει στις αρχές του 2019 από τη θέση 656 στον αποκωδικοποιητή της Cosmote TV ενώ το ΕΝΑ είχε αρχίσει από τα τέλη του 2018 στη θέση 658. Για την ώρα, τα κανάλια εκπέμπουν στην ίδια ποιότητα όπως και στη Digea (κανονική ποιότητα και όχι HD για την οποία θα χρειαστεί να κάνουν νέες επενδύσεις). Σημειώνεται ότι πρόκειται για τα δύο μοναδικά κανάλια από τη βορειοανατολική Ελλάδα που εκπέμπουν δορυφορικά αφού πρόσφατα σταμάτησαν τη δορυφορική εκπομπή τους τα κανάλια Δίκτυο (Σέρρες) και Δέλτα (Αλεξανδρούπολη).

Προσπέρασαν την άρνηση της Digea για τις "λευκές περιοχές"

Η εκπομπή των τηλεοπτικών σταθμών της Καβάλας μέσω δορυφόρου, εκτός του ότι δίνει την εικόνα τους σε όλο τον κόσμο, επιλύει κι ένα άλλο πρόβλημα: καλύπτει τις «λευκές περιοχές» δηλαδή τα αμέτρητα σημεία σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη στα οποία δεν φτάνει το σήμα της Digea. Ο ιδιώτης πάροχος δικτύου, που έχει το μονοπωλιακό δικαίωμα για επίγεια ψηφιακή εκπομπή, αρνείται να επενδύσει χρήματα για να καλύψει περιοχές χωρίς τηλεοπτικό σήμα. Τέτοιες περιοχές είναι πάρα πολλά σημεία στο Δήμο Παγγαίου και στο Δήμο Θάσου αλλά και στα ορεινά των Δήμου Νέστου και Καβάλας.

Πως θα "πιάσετε" τα κανάλια

Για να δει κάποιος τα τοπικά κανάλια δορυφορικά, αρκεί να είναι συνδρομητής της Cosmote TV είτε στα δημοφιλή πακέτα Full Pack (25€ ανά μήνα), Sports Pack (20€ ανά μήνα), Cinema Pack (20€ ανά μήνα), είτε στο πολύ φθηνότερο Family Pack (12,90€). Περισσότερες πληροφορίες για τα πακέτα, τις τιμές και τους τρόπους σύνδεσης, μπορεί να λάβει κανείς στο κατάστημα της Cosmote στην Καβάλα (πλατεία Καπνεργάτη). Όποιος κατοικεί σε μία από τις «λευκές περιοχές» χωρίς τηλεοπτικό σήμα, δικαιούται επιδότησης για να αποκτήσει το βασικό πακέτο δωρεάν.

Περιοχές κάλυψης - πακέτα

Σημειώνεται ότι τα περιφερειακά κανάλια της Cosmote TV περιέχονται τόσο στα δορυφορικά πακέτα όσο και στα πακέτα που εκπέμπονται μέσω ευρυζωνικής σύνδεσης, δεν εκπέμπονται ωστόσο από την υπηρεσία Cosmote TV GO. Γενικά, τα δορυφορικώς εκπεμπόμενα κανάλια της Cosmote TV καλύπτουν συγκεκριμένο εύρος, κυρίως πάνω από τον ευρωπαϊκό χώρο και όχι σε όλες τις ηπείρους. Το κάθε κανάλι εκπέμπει στις περιοχές που φαίνονται στους παρακάτω χάρτες, με χρήση μικρού δορυφορικού πιάτου διαμέτρου 50 εκατοστών (για την Ελλάδα) ή μεγαλύτερου πιάτου έως 150 εκ. (για απομακρυσμένες περιοχές).

kavalanews.gr

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Fagor – Πυλώνες

Η αγορά σήμερα

11-04-2019

Fagor – Πυλώνες

Διαθέσιμη από την AMF Electronics είναι η σειρά επαγγελματικών πυλώνων της Fagor, που εξασφαλίζει υψηλής ασφάλειας τοποθέτηση κεραίας σε μεγάλα ύψη. Η σειρά διαθέτει τρία διαφορετικά τμήματα, το FG PNT 15, το FG TRT 25 και το FG BTR AT. Το FG PNT 15 έχει ύψος 1,5 μέτρα και αποτελεί...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 128

Τεύχος 128

23-04-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 128

Το νέο τεύχος Μαΐου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το τρίτο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Κεντρικό θέμα του νέου τεύχους είναι το αφιέρωμα στην Salonica Electronix 2019, το 2ο Κλαδικό Συνέδριο Ηλεκτρονικών Συστημάτων Ασφαλείας & Τηλεόρασης που έλαβε χώρα στην Θεσσαλονίκη στις 6 και 7 Απριλίου του 2019. Για άλλη μια χρονιά η ανταπόκριση του τεχνικού κοινού ήταν θετική. Επαγγελματίες του κλάδου, από την Θεσσαλονίκη, την Βόρεια Ελλάδα, την Ήπειρο, αλλά και από την Αθήνα, την Κρήτη, τον Έβρο, τα Επτάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα, επισκέφτηκαν το Salonica Electronix και είδαν ό,τι πιο σύγχρονο διακινείται στην χώρα μας στο χώρο των συστημάτων ασφαλείας...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.