Συζητήσεις στο satleo

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
nektarios 1451 | 27-January-2020 | 1:12:27

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
radiobuzzer | 27-January-2020 | 1:08:27

Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα
neoktistos | 27-January-2020 | 1:04:27

Αναλογική λήψη - Ραδιόφωνο
radiobuzzer | 27-January-2020 | 0:27:27

Οι Τηλεοπτικοί Σταθμοί στην Ελλάδα
ANDREASSAT | 26-January-2020 | 23:59:26

Ειδήσεις . Pay TV News
Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2019 | 14:57

Που στοχεύει η COSMOTE TV με το λανσάρισμα της νέας OTT πλατφόρμας;

Κάθε χρονιά, από το 2011 που ξεκίνησε την πορεία της η COSMOTE TV μέχρι σήμερα, η ανάπτυξη της εταιρείας τρέχει άλλοτε με μικρότερους και άλλοτε με μεγαλύτερους ρυθμούς. Αυτό που παρατηρείται όμως τα τελευταία χρόνια είναι ότι η πίτα της συνδρομητικής αγοράς έχει πλαφοναριστει λίγο πάνω από το ένα εκατομμύριο συνδρομητές ...

Γράφτηκε από: N.D

Κάθε χρονιά, από το 2011 που ξεκίνησε την πορεία της η COSMOTE TV μέχρι σήμερα, η ανάπτυξη της εταιρείας τρέχει άλλοτε με μικρότερους και άλλοτε με μεγαλύτερους ρυθμούς. Αυτό που παρατηρείται όμως τα τελευταία χρόνια είναι ότι η πίτα της συνδρομητικής αγοράς έχει πλαφοναριστει λίγο πάνω από το ένα εκατομμύριο συνδρομητές, οι οποίοι ουσιαστικά μετακινούνται από τη μια πλατφόρμα στην άλλη χωρίς να εισέρχεται στην αγορά νέος σημαντικός αριθμός πελατών.

Σε μια κορεσμένη αγορά, μια υγιής επιχείρηση σκεπτόμενη την επόμενη μέρα προσπαθεί να απευθυνθεί σε νέο κοινό, σε νέους πελάτες. Απλό στην σύλληψη, αλλά την ίδια στιγμή και αρκετά σύνθετο στην υλοποίησή του.

Ένα αναπτυσσόμενο κοινό, τους λεγόμενους “digital natives” θέλει να προσελκύσει με τη νέα της μορφή η OTT πλατφόρμα της COSMOTE TV. Πρόκειται για μια γενιά που χαρακτηρίζεται από τη στενή της σχέση με την τεχνολογία. Είναι άτομα που αν έπρεπε να τους ορίσουμε ηλικιακά έχουν γεννηθεί στα μέσα της δεκαετίας του 90 και που από πολύ νεαρή ηλικία εισήχθησαν στην τεχνολογία μέσω των γονέων τους, των παιχνιδιών και των σχολείων, με αποτέλεσμα τη συνεχή έκθεσή τους στον ψηφιακό κόσμο. Περνούν περισσότερες ώρες στο κινητό τους ή στο tablet, απ’ ό,τι στην τηλεόραση, παρακολουθούν βίντεο στο YouTube, επικοινωνούν με τα social media και ενημερώνονται και ψυχαγωγούνται διαδικτυακά. Το περιεχόμενο για τους digital natives έχει σημασία, όμως εξίσου σημαντική είναι και η συνεχής, ανεμπόδιστη και εύκολη πρόσβαση σε αυτό.

Η γενιά αυτή τα επόμενα χρόνια θα εξελιχθεί στο βασικό εργατικό δυναμικό της χώρας μας, με σημαντική αγοραστική δύναμη και είναι φυσικό όλοι οι marketeers να επιθυμούν να το προσεγγίσουν και να ωφεληθούν από αυτό.

Υπάρχει όμως και μια ακόμη κατηγορία κοινού, στην οποία στοχεύει η COSMOTE TV. Είναι η ηλικιακή ομάδα γύρω στα 40, οι οποίοι έχουν και αυτοί εξοικείωση με την τεχνολογία, έχουν γνωρίσει το internet στα πρώτα του βήματα και δεν επιθυμούν να χάνουν χρόνο στο ζάπινγκ, αλλά αναζητούν έξυπνες, προσωποποιημένες και στα μέτρα τους επιλογές.

Η νέα IPTV πλατφόρμα ήρθε για να αντικαταστήσει τη μετάδοση από τον δορυφόρο;

Η απάντηση είναι αρνητική και ξεκαθαρίστηκε επαρκώς και στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου. Υπάρχει κόσμος που έχει μάθει να παρακολουθεί τηλεόραση με έναν παραδοσιακό τρόπο και δεν υπάρχει λόγος να του αλλάξουμε τις συνήθειες. Για τα επόμενα 3-5 χρόνια δεν υπάρχει κανένα τέτοιο πλάνο. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κος Μιχαλάκης πιο πιθανό είναι να κοπεί το iptv παρα η μετάδοση μέσω δορυφόρου.

Το σίγουρο είναι πως το 2020 αναμένεται να είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα και γεμάτη εξελίξεις χρονιά.

Κατηγορία Pay TV News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

FAGOR mini DIF/DES/DIS

Η αγορά σήμερα

08-01-2020

FAGOR mini DIF/DES/DIS

Σε διαθεσιμότητα από την AMF Electronics οι νέες σειρές splitters DIF, DES και DIS της Fagor. Πρόκειται για ποιοτικούς διακλαδωτές και διαχωριστές TV/SAT σημάτων που παρέχουν ευκολία και ταχύτητα στην εγκατάστασή τους, λόγω της δυνατότητας άμεσης σύνδεσης των καλωδίων σε αυτά, χωρίς να απαιτείται κονέκτορας.

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 137

Τεύχος 137

22-01-2020

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 137

Το νέο τεύχος Φεβρουαρίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το νέο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, με θέματα τεχνολογίας και με δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Οικονομικοί, εύχρηστοι και πάντοτε επίκαιροι, οι δέκτες MAX είναι προσαρμοσμένοι στις σύγχρονες ανάγκες του μέσου χρήστη. Ο MAX T2 H.265 είναι ένας Full HD επίγειος ψηφιακός δέκτης που μόλις κυκλοφόρησε, ο οποίος εξοπλίζεται με DVB-T2 tuner και υποστηρίζει αποκωδικοποίηση H.265/HEVC. Διαθέτει πανεύκολο μενού και συνοδεύεται από τηλεχειριστήριο εκμάθησης για κοινό έλεγχο δέκτη και τηλεόρασης, αποτελώντας έτσι ιδανική επιλογή ακόμα και για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Στην καθημερινότητα μας πλέον διαπιστώνουμε ότι ο μέσος χρήστης online υπηρεσιών, είτε αυτές α...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.