23/09/2021

Διαζύγιο Vodafone TV – Novasports. Η επόμενη ημέρα

Γράφτηκε από: N.D
Διαχειρίσιμη εκτιμάται ότι θα είναι η επόμενη ημέρα στη Vodafone TV, μετά τη διακοπή της εμπορικής συνεργασίας με τη United Group/ Nova, βάσει της οποίας η streaming πλατφόρμα της Vodafone διέθετε τα αθλητικά κανάλια Novasports στους συνδρομητές της.

Διαχειρίσιμη εκτιμάται ότι θα είναι η επόμενη ημέρα στη Vodafone TV, μετά τη διακοπή της εμπορικής συνεργασίας με τη United Group/ Nova, βάσει της οποίας η streaming πλατφόρμα της Vodafone διέθετε τα αθλητικά κανάλια Novasports στους συνδρομητές της.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ακριβή νούμερα, ωστόσο πηγές αναφέρουν πως η πλειοψηφία της συνδρομητικής βάσης της πλατφόρμας δεν θα επηρεαστεί σημαντικά από αυτή την εξέλιξη. ‘Οπως φαίνεται, η έκθεση της συνδρομητικής βάσης  στα αθλητικά δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη.    

Γυρνώντας μερικά χρόνια πίσω, το 2017, η συμφωνία χονδρικής διάθεσης των αθλητικών καναλιών Novasports  στη Vodafone ήταν ένα γεγονός που βοήθησε αδιαμφησβήτητα την πλατφόρμα να «ακουστεί» πιο δυνατά και να εισέλθει πιο σοβαρά στο παιχνίδι της συνδρομητικής τηλεόρασης. Παρά το γεγονός ότι με τα αθλητικά κανάλια ολοκληρώθηκε  η πρόταση της Vodafone TV, φάνηκε κατά τη διάρκεια των ετών, ότι στο προφίλ των συνδρομητών της, το κομμάτι του entertainment (σειρές, on demand κατάλογος) ήταν αυτό που τους ικανοποιούσε και ενδιέφερε περισσότερο, στο μεγαλύτερο τουλάχιστον ποσοστό. Ως φαίνεται, οι φανατικοί των αθλητικών δεν είχαν τη Vodafone TV ως πρώτη επιλογή αλλά επέλεγαν μια εκ των ανταγωνιστικών της πλατφορμών.

Σίγουρα το οικονομικό σκέλος θα έπαιξε και το ρόλο του. Εξάλλου, σε σχετική διαδικτυακή ενημέρωση, η διευθύνουσα σύμβουλος της United Group, Viktoriya Boklag, είχε ουσιαστικά αποκλείσει το ενδεχόμενο μείωσης των τιμών χονδρικής, επικαλούμενη τις επενδύσεις της UG σε περιεχόμενο, ύψους 100 εκατ. ετησίως. Προφανώς και η Vodafone δεν ήταν διατεθειμένη να διατηρήσει τα αθλητικά κανάλια με οποιοδήποτε κόστος. Σημαντικό ρόλο όμως φαίνεται να έπαιξε και το γεγονός, ότι η Super League, το δημοφιλέστερο -βάσει μετρήσεων- αθλητικό προϊόν στη χώρα μας, έσπασε σε δύο κομμάτια, με την COSMOTE TV να αποκτά για πρώτη φορά το μεγαλύτερο μέρος αυτής.  Έτσι, οι συνομιλίες οι οποίες διήρκεσαν αρκετά, μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες δεν κατέληξαν σε συμφωνία.   

Η ανακοίνωση της Vodafone :

Σας ενημερώνουμε ότι από τις 15/10/2021 τα κανάλια Novasports δεν θα είναι πλέον διαθέσιμα στο πακέτο Vodafone TV Sports kids της υπηρεσίας Vodafone TV, είτε ως πρόσθετη υπηρεσία στο πρόγραμμα Vodafone Home Triple Play είτε ως ξεχωριστή υπηρεσία συνδρομητικής τηλεόρασης για τους συνδρομητές Vodafone Home Double Play, λόγω της λήξης της σχετικής συμφωνίας με τον πάροχο περιεχομένου.

Oι συνδρομητές που επηρεάζονται έχουν, ανάλογα με το ενεργό τους πρόγραμμα, το δικαίωμα καταγγελίας αζημίως (εξαιρούνται τυχόν επιδοτήσεις) εντός δύο μηνών από τις 15/10/2021.”

Κατηγορία Pay TV News

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.