Skip to main content
DIABASTE DWREAN DIG 187
TM 498
SECURITY REPORT 149
satpraxis 2022
ImageTech Photovision 2024
now 33 2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

1 Νοεμβρίου 2021 12:59

Έρχονται τον Νοέμβριο στο Cinobo

admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F04%2Ff10e33d7c25212d2d52d070fcff4bf62 XL

Το βραβευμένο με Χρυσή Άρκτο Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό, το υποψήφιο για δύο Όσκαρ ντοκιμαντέρ Κολέκτιβ, το Τρυφερέ μου Ταυρομάχε, το Bacurau και το πολιτικό θρίλερ Η Χρονιά της Οργής έρχονται τον Νοέμβριο αποκλειστικά στην πλατφόρμα του Cinobo.

Το βραβευμένο με Χρυσή Άρκτο Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό, το υποψήφιο για δύο Όσκαρ ντοκιμαντέρ Κολέκτιβ, το Τρυφερέ μου Ταυρομάχε, το Bacurau και το πολιτικό θρίλερ Η Χρονιά της Οργής έρχονται τον Νοέμβριο αποκλειστικά στην πλατφόρμα του Cinobo.

Γλυκός και πολύ γεμάτος ο Νοέμβριος στο Cinobo. Το προκλητικό και αυθάδικο Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό του Ράντου Ζούντε που κέρδισε τη Χρυσή Άρκτο στη φετινή Μπερλινάλε, καθώς και το πολυβραβευμένο και υποψήφιο για δύο Όσκαρ Κολέκτιβ του Αλεξάντερ Νανάου, το καλύτερο ερευνητικό ντοκιμαντέρ των τελευταίων χρόνων, έρχονται αποκλειστικά στην πλατφόρμα. Επίσης σε Α’ προβολή αποκλειστικά στην πλατφόρμα έρχονται το τρυφερό και συγκινητικό Τρυφερέ μου Ταυρομάχε, βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του κουήρ λατινοαμερικανού συγγραφέα Πέδρο Λεμεμπέλ, το αιματοβαμμένο νέο-γουέστερν και δηκτική πολιτική αλληγορία Bacurau, αλλά και το ανατρεπτικό πολιτικό θρίλερ για τη δικτατορία στην Ουρουγουάη, Η Χρονιά της Οργής.

Τον Νοέμβριο έρχονται επίσης στο Cinobo το Αντουάν και Κολέτ του Φρανσουά Τριφό, η συνέχεια της ιστορίας του Αντουάν Ντουανέλ μετά τα 400 Χτυπήματα, με τον – ενήλικο πια – Ζαν-Πιερ Λεό, το Χρυσό Γάντι, η πιο προκλητική ταινία του Φατίχ Ακίν που δίχασε κοινό και κριτικούς, το υποψήφιο για Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας, νεορεαλιστικό δράμα Καπερναούμ της Ναντίν Λαμπακί, μιας από τις πιο έντονες ακτιβιστικές φωνές του σύγχρονου σινεμά, αλλά και το Μια Νύχτα με τη Μωντ, η ταινία που έκανε διάσημο τον Ερίκ Ρομέρ και τον έφτασε ως τα Όσκαρ και που έρχεται στην πλατφόρμα μετά από λαϊκή απαίτηση.

Ακόμη θα μπορεί να δει κανείς το Μακρύ Ταξίδι της Μέρας Μέσα στη Νύχτα του ανερχόμενου Μπι Γκαν, ένα εικαστικό θαύμα εμπνευσμένο από το σινεμά του Ταρκόφσκι που προβλήθηκε στις περσινές Νύχτες Πρεμιέρας, αλλά και το Η Σιωπηλή Δολοφόνος του Χου Χσιάο Χσιεν, ενός από τους επιδραστικότερους σύγχρονους Ασιάτες auteur, ένα οπτικό υπερθέαμα με απίθανες χορογραφημένες σκηνές μάχης. Για όσους αγαπούν το γαλλικό σινεμά έρχεται το Ραντεβού στο Belle Epoque με πολλούς αγαπημένους Γάλλους πρωταγωνιστές, για να μεταφέρει τους θεατές σε μια μαγική άλλη εποχή, ενώ προστίθεται στην πλατφόρμα και το Η Ληστεία της Στοκχόλμης με τον Ίθαν Χοκ και τη Νούμι Ράπας, για την αληθινή ιστορία μιας ληστείας που αποτέλεσε το origin story για τον όρο Σύνδρομο της Στοκχόλμης.

Τέλος προστίθενται στην πλατφόρμα δύο ακόμη συλλογές, η Doinel by Truffaut με τις 5 ταινίες του Τριφό για τη ζωή του Αντουάν Ντουανέλ και το Noirvember με 12 neo-noir ελληνικές και ξένες ταινίες.

Συλλογές

Doinel by Truffaut

Κι όμως, μια από τις σπουδαιότερες σειρές ταινιών του παγκόσμιου σινεμά την έχει γυρίσει ο Φρανσουά Τριφό. Ξεκινώντας από τα εμβληματικά «400 Χτυπήματα» και στην μετέπειτα διαδρομή πέντε ταινιών μέσα στα επόμενα 20 χρόνια, ο Τριφό ακολούθησε τον νεαρό ήρωα εκείνης της ταινίας, τον Αντουάν Ντουανέλ του Ζαν-Πιερ Λεό στην ενηλικίωση, τους έρωτες, τα καρδιοχτύπια, τις καθημερινές αγωνίες του. Ο Ντουανέλ δεν επρόκειτο να γίνει χαρακτήρας που επανέρχεται ξανά και ξανά στο έργο του Τριφό, όμως όπως πολύ καλά ξέρουμε, κάποιες φορές το σινεμά απλά αποκτά μια ολόκληρη ζωή από μόνο του.

Από τις 4 Νοεμβρίου στο Cinobo

Noirvember

Νοέμβριος, ο μήνας των film noir! Το Cinobo αγκαλιάζει μια δράση που ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια από τα social media και συνεχίζεται πλέον παγκοσμίως κάθε Νοέμβριο με ολοκληρωμένα αφιερώματα και προτάσεις, παρουσιάζοντας την εκπροσώπηση και την εξέλιξη του είδους στη σύγχρονη εποχή. 12 neo-noir, μεταξύ αυτών και ελληνικές παραγωγές, που δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό τους και μας καλούν στον σκοτεινό αλλά και γοητευτικό κόσμο τους. 

Από τις 17 Νοεμβρίου στο Cinobo

Αναλυτικά οι ταινίες του μήνα:

Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό (Bad Luck Banging or Loony Porn)
Ράντου Ζούντε
Απόλυτα επίκαιρη, απόλυτα μοντέρνα και απόλυτα meta, η καυστική σάτιρα του Ράντου Ζούντε, που κέρδισε τη Χρυσή Άρκτο, είναι η πρώτη σπουδαία αποτύπωση της εποχής του Covid-19.

Στις 2 Νοεμβρίου στο Cinobo

 

Αντουάν και Κολέτ (Antoine and Colette)
Φρανσουά Τριφό
Μετά τα «400 Χτυπήματα», ο Φρανσουά Τρυφώ συνεχίζει την ιστορία του Αντουάν Ντουανέλ, με τον Ζαν-Πιερ Λεό να επιστρέφει στον καθοριστικό ρόλο της καριέρας του.

Στις 4 Νοεμβρίου στο Cinobo

 

Το Χρυσό Γάντι (The Golden Glove)
Φατίχ Ακίν
Ο Φατίχ Ακίν εμπνέεται από την πραγματική ιστορία ενός διαβόητου Γερμανού κατά συρροή δολοφόνου και επιστρέφει με την πιο τολμηρή και αμφιλεγόμενη ταινία της καριέρας του.

Στις 5 Νοεμβρίου στο Cinobo

 

Διασταυρούμενες Ζωές (Circles)
Σρνταν Γκολούμποβιτς
Οι άνθρωποι που έζησαν τον πόλεμο, τον κουβαλούν για πάντα, όπως σε αυτή την αληθινή ιστορία παλιών εχθρών. Από τον Σρνταν Γκολούμποβιτς της εξαιρετικής «Παγίδας».

Στις 8 Νοεμβρίου στο Cinobo

 

Τρυφερέ Μου Ταυρομάχε (My Tender Matador)
Ροντρίγκο Σεπούλβεδα
Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και (ακόμα) ένα ρεσιτάλ ερμηνείας του Αλφρέντο Κάστρο σε μια ανέλπιστα τρυφερή και συγκινητική ταινία από τη Χιλή.

Στις 9 Νοεμβρίου στο Cinobo

 

Καπερναούμ (Capernaum)
Ναντίν Λαμπακί
Βραβείο Επιτροπής στις Κάννες και υποψηφιότητα για Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας για το νεορεαλιστικό δράμα της Ναντίν Λαμπακί που δε θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Στις 12 Νοεμβρίου στο Cinobo

 

Μακρύ Ταξίδι της Μέρας Μέσα στη Νύχτα (Long Day’s Journey into Night)
Μπι Γκαν
Ο ανερχόμενος Μπι Γκαν εμπνέεται από τον Ταρκόφσκι και βουτά στον κόσμο του υποσυνείδητου με μια συνταρακτική αναζήτηση των ονείρων. Με την Τανγκ Γουέι του «Προσοχή, Πόθος».

Στις 15 Νοεμβρίου στο Cinobo

 

Κολέκτιβ (Collective)
Αλεξάντερ Νανάου
Υποδειγματική μίξη του σύγχρονου ερευνητικού ντοκιμαντέρ με δομικά στοιχεία ενός κανονικού πολιτικού θρίλερ. Υποψήφιο για 2 Όσκαρ και δεκάδες βραβεία σε φεστιβάλ όλου του κόσμου.

Στις 16 Νοεμβρίου στο Cinobo

 

Περίπτωση Συνείδησης (No Date, No Signature)
Βαχίντ Ζαλιλβάντ
Εκλεκτό δείγμα κοινωνικού σινεμά ηθικών διλημμάτων μέσα από την ιρανική κινηματογραφική παράδοση. Βραβευμένο στο Φεστιβάλ Βενετίας και με Αργυρό Αλέξανδρο στη Θεσσαλονίκη.

Στις 18 Νοεμβρίου στο Cinobo

 

Ραντεβού στο Belle Epoque (La Belle Époque)
Νικολά Μπεντός
Εκεί που η Μπελ Επόκ συναντά το «Westworld» και το πνεύμα του Τσάρλι Κάουφμαν. Ο Ντανιέλ Οτέιγ ταξιδεύει πίσω στο παρελθόν για να ζήσει τη στιγμή που του άλλαξε τη ζωή.

Στις 19 Νοεμβρίου στο Cinobo

 

Έγκλημα στον Σταθμό Βενιζέλου (Should They Stay Or Should They Go)
Χριστίνα Σιγανίδου
Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της ΕΡΤ3, Χριστίνα Σιγανίδου παρακολουθεί την πορεία των διαμαρτυριών ενάντια σε μια αμφιλεγόμενη απόφαση για το Μετρό της Θεσσαλονίκης.

Στις 22 Νοεμβρίου στο Cinobo

 

Bacurau
Ζουλιάνο Ντορνέλες, Κλέμπερ Μεντόνσα Φίλιο
Ένα αιματοβαμμένο φουτουριστικό νεο-γουέστερν που ξεχειλίζει οργή, με επιρροές από τον Τζον Κάρπεντερ μέχρι και τον Αστερίξ. Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών.

Στις 23 Νοεμβρίου στο Cinobo

 

Η Σιωπηλή Δολοφόνος (The Assassin)
Χου Χσιάο Χσιεν
Ένας σπουδαίος auteur του σύγχρονου Ασιατικού σινεμά, ο Χου Χσιάο Χσιεν, πλέκει την wuxia παράδοση με το Ιστορικό έπος. Πανέμορφο φιλμ με βραβείο Σκηνοθεσίας στις Κάννες.

Στις 25 Νοεμβρίου στο Cinobo

 

Η Ληστεία της Στοκχόλμης (Stockholm)
Ρόμπερτ Μπουντρό
Το origin story μιας έκφρασης που έχει εντυπωθεί στο παγκόσμιο λεξιλόγιο ζωντανεύει στην οθόνη με σπιντάτη αφήγηση, 70s ποπ αισθητική και τον απολαυστικό Ίθαν Χοκ.

Στις 26 Νοεμβρίου στο Cinobo

 

Μια Νύχτα με τη Μωντ (My Night at Maud’s)
Ερίκ Ρομέρ
Δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ για την ταινία που έκανε διάσημο τον Ερίκ Ρομέρ και αποκρυστάλλωσε με τον καλύτερο τρόπο το ιδιαίτερο, διαλογικό σινεμά του.

Στις 29 Νοεμβρίου στο Cinobo

 

Η Χρονιά της Οργής (The Year of Fury)
Ράφα Ρούσο
Ένα εξαιρετικά αποδομένο, σφιχτοδεμένο πολιτικό θρίλερ από τον Ράφα Ρούσο, που βάζει στο επίκεντρο τους αφανείς ήρωες στην αυγή της δικτατορίας στην Ουρουγουάη.

Στις 30 Νοεμβρίου στο Cinobo

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

  • Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

    Τα νέα της Mistral – Οδηγίες για μια καλή εγκατάσταση: Ενισχυτής κεραίας U20

    Συνεχίζοντας την περιγραφή των προϊόντων της Mistral, στο τεύχος που κρατάτε στα χέρια σας προχωράμε σε περιγραφή των ενισχυτών κεραίας. Οι ενισχυτές κεραίας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 1) Οι...
  • Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Φωτοβολταϊκό πάνελ & ηλεκτρική γεννήτρια Patona

    Η εταιρεία AstraSat προσφέρει νέες λύσεις που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για παροχή ρεύματος, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης δικτύου από πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεκριμένα, διατίθενται τα εξ...
  • D-Link DWA-X1850

    D-Link DWA-X1850

    Το Wi-Fi 6 είναι το μέλλον του Wi-Fi! Αναβαθμίστε το δίκτυό σας με την τελευταία λέξη της ασύρματης τεχνολογίας, χάρη στον αντάπτορα USB AX1800 Wi-Fi 6. Απλώς συνδέστε τον στον υπολογιστή σας και ...
  • Ikusi FTD-420

    Ikusi FTD-420

    Οι λύσεις οπτικών ινών – μεταξύ άλλων – είναι ιδανικές για διανομή ραδιοτηλεοπτικών σημάτων σε κεντρικές εγκαταστάσεις, από μία πολυκατοικία έως και ένα μεγάλο ξενοδοχειακό συγκρότημα. Το πιο σημα...
  • Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

    Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024

    Η συμμετοχή της IDComs στην Athens Electronix 2024 στέφτηκε από μεγάλη επιτυχία, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 2 & 3 Μαρτίου. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, πλήθος επισκεπτών κατέφθασε...
  • devolo Magic 2 WiFi next

    devolo Magic 2 WiFi next

    Το Magic 2 WiFi next της Devolo «ανεβάζει» το Internet στο σπίτι σας σε νέα επίπεδα. Χάρη στην εξαιρετική τεχνολογία Powerline, η πλήρης απόδοση της σύνδεσής σας στο Internet μεταφέρεται με ταχύτη...
  • Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Fracarro D-Matrix 4S EVO

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή του D-Matrix 4S EVO της ιταλικής Fracarro. Το νέο αυτό Headend διαθέτει 4 ανεξάρτητες δορυφορικές εισόδους DVB-S2 και 4x modulators DVB-T / DVB-C κατ’ ...
  • Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Promax Ranger: Ολοκληρώθηκε η ομάδα εκπαιδευτικών video

    Είναι πλέον διαθέσιμη η τέταρτη και τελευταία ομάδα εκπαιδευτικών video με ελληνική περιγραφή για τα πεδιόμετρα Promax Ranger. Τα συγκεκριμένα video έχουν προστεθεί στην Playlist Πεδιόμετρα RANGER...
  • Meliconi AT 49 USB

    Meliconi AT 49 USB

    Η εσωτερική κεραία Meliconi AT 49 USB με ενσωματωμένο ενισχυτή 49dB, είναι κατάλληλη για τη λήψη ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης (DVB-T), ψηφιακών σημάτων επίγειας τηλεόρασης υψηλής ευκρίνεια...
  • Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Engel AN7123 / AN7126 / AN7143

    Η εταιρεία AstraSat ανακοινώνει την παραλαβή νέας σειράς LNB φλάντζας της Engel. Περιλαμβάνει τα single LNB AN7123, twin LNB AN7126 και quattro LNB AN7143, τα οποία διαθέτουν 1x, 2x και 4x εξόδους...
  • Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Ikusi FlasHD HDTF-C48V & HDTF-C48G

    Οι πιο ισχυρές επίγειες κεραίες της Ikusi είναι τα μοντέλα FlasHD και συγκεκριμένα τα HDTF-C48V & HDTF-C48G σε πράσινο και γκρι χρώμα. Με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ισχυρή απόρριψη υψηλότερων...
  • Icy Box IB-LAN301-C3

    Icy Box IB-LAN301-C3

    Απολαύστε το διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς: Με ρυθμό μεταφοράς δεδομένων έως και 2,5Gbit, ο αντάπτορας δικτύου IB-LAN301-C3 της Icy Box σάς προσφέρει εξαιρετικά γρήγορη σύνδεση. Αυτό έχει ως αποτέλ...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

  • Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Ψηφιακή Τηλεόραση, Απρίλιος 2024

    Κυκλοφορεί το νέο τεύχος Απριλίου 2024 του περιοδικού "Ψηφιακή Τηλεόραση" μαζί με το "Security Report" Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί πάντα μαζί με το περι...
  • Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Μεγάλη επιτυχία για την Athens Electronix 2024!

    Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε η Athens Electronix 2024, η μεγαλύτερη έκθεση της χρονιάς στην πρωτεύουσα, η οποία διοργανώθηκε από την Libra Press στον Πολυχώρο Εκδηλώσεων Δαΐς, στις 2 και 3 Μα...
  • TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    TP-Link EAP683 LR, EAP211-Bridge kit & EAP625-Outdoor HD

    Η TP-Link διευρύνει την οικογένεια των συσκευών Omada, παρουσιάζοντας 3 νέα wireless Access Points. Πρόκειται για τα EAP683 LR, EAP211-Bridge KIT και EAP625-Outdoor HD, τα οποία προσφέρουν αξεπέρα...