Ειδήσεις . Scrambling corner
Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018 | 12:25

Από Βουλγαρία «μαύρο» σε κυπριακά IPTV - Τι λέει η εταιρεία

Από την πόλη Petrich της Βουλγαρίας «έπεσε» το «μαύρο» στους κυπριακούς δέκτες και στους χρήστες της παράνομης συνδρομητικής τηλεόρασης. Ο κεντρικός πάροχος εκεί, που είχε τεθεί στο στόχαστρο της πανευρωπαϊκής επιχείρησης την οποία συντόνισε η Europol, είχε κατέβει προσωρινά, ωστόσο λίγες ώρες μετά επανήλθε, όπως αναφέρουν βουλγαρικά ειδησεογραφικά...

Από την πόλη Petrich της Βουλγαρίας «έπεσε» το «μαύρο» στους κυπριακούς δέκτες και στους χρήστες της παράνομης συνδρομητικής τηλεόρασης.

Ο κεντρικός πάροχος εκεί, που είχε τεθεί στο στόχαστρο της πανευρωπαϊκής επιχείρησης την οποία συντόνισε η Europol, είχε κατέβει προσωρινά, ωστόσο λίγες ώρες μετά επανήλθε, όπως αναφέρουν βουλγαρικά ειδησεογραφικά.

Δηλώσεις των ιθυνόντων, ανέφεραν ότι «πωλούσαν υπηρεσίες σε 1500 πελάτες στην περιοχή του Petrich και στα γύρω χωριά. Ένα άλλο κομμάτι της επιχείρησης προσφέρει υπηρεσίες διαδικτύου, όπως για παράδειγμα διακομιστές που δεν χρειάζονται διαχείριση. Προσφέρονται, επίσης, υπηρεσίες αποθήκευσης και VPN», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι μερικοί από τους εξοπλισμούς της Megabyte βρίσκονται στην Telepoint, στο μεγαλύτερο δηλαδή κέντρο δεδομένων της Βουλγαρίας, με συνδεσιμότητα με το Petrich. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, η αστυνομία κατέσχεσε το υλικό της εταιρείας για να ελέγξει για αποδεικτικά στοιχεία παράνομης δραστηριότητας.

Οι ιθύνοντες φαίνεται πως δεν είχαν σχετική ενημέρωση για τις υποκλοπές που γίνονταν στο δίκτυό τους. "Ενημερωθήκαμε από την αστυνομία ότι μερικοί από τους πελάτες μας στο Petrich και στη Σόφια χρησιμοποιούν την υπηρεσία μας για παράνομες ροές και ενέργειες", ανέφεραν.

«Φυσικά, δεν ήμασταν σε θέση να το γνωρίζουμε, επειδή οι υπηρεσίες μας είναι μη διαχειριζόμενες και η πρόσβαση root [στους εξυπηρετητές] παρέχεται στους πελάτες μας. Για τον λόγο αυτό, κάθε πελάτης και οποιοσδήποτε που χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες μας είναι υπεύθυνοι για τις δικές τους ενέργειες», εξήγησαν.

Η εταιρεία ανέφερε ότι θα δώσει στην Αστυνομία οποιεσδήποτε λεπτομέρειες σχετικά με αυτούς τους πελάτες. Να σημειωθεί ότι αύριο εκπνέει το διάταγμα της προσωποκράτησης των 3 συλληφθέντων και αναμένεται να οδηγηθούν εκ νέου ενώπιον Δικαστηρίου Λάρνακας. Κατά την προηγούμενη, μακρά διαδικασία ενώπιον του Δικαστηρίου, παρόντες ήταν και ανακριτές από Ολλανδία, οι οποίοι μέσω της Europol συνέδραμαν στην επιχείρηση ευρείας κλίμακας.

http://www.sigmalive.com/news/local/482476/apo-voulgaria-mavro-se-kypriaka-iptvti-leei-i-etaireia 

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Astra Sat – Lemco: Διοργάνωση σεμιναρίου στην  Θεσσαλονίκη

Η αγορά σήμερα

15-03-2019

Astra Sat – Lemco: Διοργάνωση σεμιναρίου στην Θεσσαλονίκη

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή διοργανώθηκε σεμινάριο από τις εταιρίες Astra Sat και Lemco στην Θεσσαλονίκη, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 23 Φεβρουαρίου. Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση των τεχνικών και συνεργατών της Astra Sat σχετικά με τα νέα προϊόντα της Lemco Electronics, τα οποία θα διανέμονται...

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 127

Τεύχος 127

19-03-2019

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, Τεύχος 127

Το νέο τεύχος Απριλίου του περιοδικού «Ψηφιακή Τηλεόραση» κυκλοφορεί στα περίπτερα, πάντα μαζί με το έτερο περιοδικό «Security Report», που ηγείται στην αγορά των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, αλλά και το δεύτερο τεύχος του περιοδικού «NOW», που απευθύνεται σε τεχνικούς δικτύων. Το νέο τεύχος έρχεται με ειδήσεις από το χώρο της τηλεόρασης και των μίντια, και με παρουσιάσεις και δοκιμές νέων προϊόντων που δοκίμασε η δημοσιογραφική μας ομάδα. Κεντρικό θέμα του νέου τεύχους είναι το αφιέρωμα στην τεχνολογία των ψηφιακών μεταδόσεων τηλεοπτικού σήματος και στα πρότυπα που χρησιμοποιούνται για την εκπομπή και συμπίεση της εικόνας. Τα τηλεοπτικά κανάλια δορυφορικής και επίγειας λήψης που παρακολουθούμε στην τηλεόραση συνοδεύονται από ορολογίες με τις οποίες έχουν πλέον εξοικειωθεί οι περισσότεροι, χωρίς όμως να γνωρίζουν και τι ακριβώς αντιπροσωπεύουν. Στις δοκιμές του νέου τεύχους μπορούμε να βρούμε: Την δοκιμή των 4K IPTV συσκευών  FORMULER Z7+ 5G & Zx 5G που έρχονται με ε...

digitaltvinfo.gr - Τα πάντα για τη δορυφορική, ψηφιακή και HD TV
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.