09/01/2019

Οι πειρατικές υπηρεσίες IPTV θα μπλοκάρονται, λέει η Infomir

Γράφτηκε από: Σ.Χ.
Η Infomir, κατασκευαστής της δημοφιλούς σειράς αποκωδικοποιητών MAG, αναφέρει ότι θα μπλοκάρει τα portal παρόχων IPTV για τους οποίους υπάρχει υποψία ότι παραβιάζουν πνευματικά δικαιώματα, κατόπιν καταγγελιών από κατόχους τέτοιων δικαιωμάτων. Ενώ οι συσκευές MAG χρησιμοποιούνται για πρόσβαση σε πολλές νόμιμες υπηρεσίες, η είδηση θα αποτελέσει πλήγμα...

Η Infomir, κατασκευαστής της δημοφιλούς σειράς αποκωδικοποιητών MAG, αναφέρει ότι θα μπλοκάρει τα portal παρόχων IPTV για τους οποίους υπάρχει υποψία ότι παραβιάζουν πνευματικά δικαιώματα, κατόπιν καταγγελιών από κατόχους τέτοιων δικαιωμάτων. Ενώ οι συσκευές MAG χρησιμοποιούνται για πρόσβαση σε πολλές νόμιμες υπηρεσίες, η είδηση θα αποτελέσει πλήγμα για μεγάλο αριθμό πελατών που χρησιμοποιούν τις συσκευές αυτές για πρόσβαση σε μη εξουσιοδοτημένες πλατφόρμες.

Τα τελευταία χρόνια, οι μη εξουσιοδοτημένες υπηρεσίες IPTV έκαναν γνωστή την παρουσία τους στον πειρατικό τηλεοπτικό χώρο.

Όπως έχει αναφερθεί πρόσφατα, το 5,5% των αμερικανικών και καναδικών νοικοκυριών έχει πρόσβαση σε πειρατικές υπηρεσίες IPTV. Το εύρος του περιεχομένου είναι εκπληκτικό, με λίγες - αν υπάρχουν - επίσημες εταιρείες ψυχαγωγίας που είναι σε θέση να το ανταγωνιστούν.

Τέτοιες υπηρεσίες είναι συνήθως προσπελάσιμες μέσω ενός μεγάλου εύρους συσκευών, που ξεκινά από τις πανταχού παρούσες πλατφόρμες που βασίζονται σε Android, και φτάνει μέχρι σε εξειδικευμένο IPTV hardware. Καμία από αυτές τις συσκευές δεν έχει σχεδιαστεί για να παραβιάζει, αλλά με την προσθήκη υπηρεσιών τρίτων, μπορούν να μετατραπούν σε πειρατικές μονάδες.

Για όσους αναζητούν μια εξαιρετική εμπειρία IPTV, η σειρά MAG από την Infomir που έχει έδρα στην Ουκρανία, είναι η σωστή επιλογή. Οι συμπαγείς συσκευές χρησιμοποιούνται από χιλιάδες καταναλωτές για να αποκτήσουν πρόσβαση σε νόμιμο περιεχόμενο μέσω ενός όμορφου περιβάλλοντος εργασίας, αλλά όπως και κάθε τέτοιο υλικό, οι αποκωδικοποιητές αυτοί μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για πρόσβαση σε πειρατικά stream.

Η Infomir έχει αποστασιοποιηθεί από αυτό το είδος της παράνομης κατανάλωσης, αλλά έως τώρα δεν φαινόταν να παρεμβαίνει στις επιλογές των πελατών της. Αυτό είναι σαφές πλέον ότι αλλάζει.

"Η Infomir είναι μια διεθνής εταιρεία που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 150 χώρες παγκοσμίως. Ως κατασκευαστής συσκευών πολυμέσων, υπόκειται στη νομοθεσία περί πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων, την οποία σεβόμαστε και τηρούμε", λέει η εταιρεία.

"Μετά τη λήψη καταγγελίας από κάτοχο πνευματικών δικαιωμάτων, η Infomir είναι υποχρεωμένη να περιορίσει την πρόσβαση από τις συσκευές της σε οποιοδήποτε portal (πύλη) που είναι ύποπτο για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Ο περιορισμός θα διατηρηθεί μέχρι να επιλυθεί το ζήτημα με τον κάτοχο των πνευματικών δικαιωμάτων."

Οι υπηρεσίες IPTV (νόμιμες όσο και λιγότερο νόμιμες) παρέχουν συχνά μια διεύθυνση URL που επιτρέπει στο MAG και σε παρόμοιες συσκευές να έχουν πρόσβαση στην «πύλη» τους. Αυτά εισάγονται στη σελίδα ρυθμίσεων της συσκευής, με την συσκευή να είναι συνήθως εξουσιοδοτημένη από την πλευρά του παρόχου, επαληθεύοντας τη διεύθυνση MAC του από μια προκαθορισμένη λίστα.

Ωστόσο, η Infomir φαίνεται ότι μπορεί να αποτρέψει την πρόσβαση σε portal με συγκεκριμένες διευθύνσεις URL μέσω των συσκευών που διαθέτει, και υπάρχουν αναφορές στο διαδίκτυο που υποδεικνύουν ότι αυτό μπορεί να συμβαίνει ήδη.

Το TorrentFreak (TF) μίλησε με την Infomir για να μάθει περισσότερα σχετικά με αυτήν την εξέλιξη. Θα εμποδίζει η εταιρία τις πύλες μετά από απλές καταγγελίες περί πνευματικών δικαιωμάτων, για παράδειγμα, ή είναι απαραίτητη μια δικαστική εντολή;

"Οι καταγγελίες δεν είναι απαραίτητο να συνοδεύονται από δικαστική απόφαση. Η μορφή και τα περιεχόμενα μιας καταγγελίας περί πνευματικών δικαιωμάτων πρέπει να συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις DMCA", εξηγεί ο νομικός σύμβουλος της Infomir, Vladislav Larionov, στο TF.

"Η πολιτική μας είναι να συμμορφωνόμαστε με την νομοθεσία της ΕΕ και των ΗΠΑ σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα και να λαμβάνουμε υπόψη τις βέλτιστες πρακτικές στον τομέα του χειρισμού των καταγγελιών που αφορούν τις παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων. Συγκεκριμένα, επεξεργαζόμαστε μόνο τις αναφορές περί παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων που περιέχουν όλα τα στοιχεία κοινοποίησης που προβλέπει το DMCA. "

Ορισμένοι πάροχοι υπηρεσιών IPTV όχι μόνο παρέχουν πρόσβαση σε πειρατικά stream αλλά και σε άλλο περιεχόμενο που είναι πιθανόν να μην παραβιάζει τα πνευματικά δικαιώματα, ανάλογα με τις συνθήκες των χρηστών. Για παράδειγμα, θα μπορούσαν να τεθούν ερωτήματα σχετικά με τη νομιμότητα, όταν ο κάτοχος μίας τηλεοπτικής άδειας του Ηνωμένου Βασιλείου έχει πρόσβαση μόνο στο BBC One και σε παρόμοια κανάλια μέσω υπηρεσίας IPTV.

Μιλώντας γενικότερα, το TF ρώτησε την Infomir αν το υπερβολικό μπλοκάρισμα είναι ανησυχητικό. Η εταιρεία απάντησε ότι απαιτεί λεπτομερείς καταγγελίες από τους κατόχους δικαιωμάτων για να μπλοκάρει τα portal, και δίνει το δικαίωμα υποβολής ένστασης σε όσες υπηρεσίες έχουν αποκλεισθεί.

"Σεβόμαστε τα δικαιώματα των νόμιμων παρόχων υπηρεσιών και ανησυχούμε από το ενδεχόμενο αυτοί οι πάροχοι υπηρεσιών να καταγγελθούν κατά λάθος ή λόγω εσφαλμένης ταυτοποίησης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ζητούμε οι καταγγελίες περί παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων που υποβάλλονται σε εμάς να συμμορφώνονται με το DMCA και να περιέχουν μια δήλωση ότι η καταγγελία είναι αληθινή και ακριβής", εξηγεί ο Larionov.

"Επίσης, εξετάζουμε κάθε καταγγελία παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων για την αποτροπή ψευδών ή καταχρηστικών καταγγελιών. Τέλος, παρέχουμε σε κάθε πάροχο υπηρεσιών τη δυνατότητα να υποβάλλει ένσταση σε μια καταγγελία παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων. Σε περίπτωση διαφωνίας μεταξύ του κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων και του παρόχου υπηρεσιών, θα ζητήσουμε δικαστική εντολή για να διατηρήσουμε τον περιορισμό πρόσβασης σε ένα portal."

Ενώ οι κάτοχοι δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας που προσφεύγουν σε δικαστήρια και ζητούν δικαστική εντολή για μπλοκάρισμα, μπορούν να εντοπιστούν αρκετά εύκολα, η ανακάλυψη όσων έχουν υποβάλει καταγγελία στην Infomir είναι λιγότερο απλή. Η εταιρεία δήλωσε στο TF ότι δεν μπορεί να παράσχει πληροφορίες σχετικά με το ποιοι έχουν ζητήσει ένα μπλοκάρισμα, εκτός από το ότι είναι κυρίως «μεγάλοι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων, ενώσεις κατά της πειρατείας και εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες διαχείρισης και προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων».

Τέλος, δεν είναι απολύτως σαφές με ποιο τρόπο εμποδίζονται οι συσκευές MAG από την πρόσβαση στα διαδικτυακά portal και η Infomir ενημερώνει τo TF ότι δεν θα παράσχει αυτές τις πληροφορίες, καθώς ενδέχεται αυτό να "υποβαθμίσει" το "σύστημα περιορισμού πρόσβασης". Υπάρχει ήδη κάποια εικασία στα ειδικευμένα φόρουμ ότι υπεύθυνες ενδέχεται να είναι οι ενημερώσεις firmware, αλλά δεν υπάρχει επί του παρόντος σαφής επιβεβαίωση.

https://torrentfreak.com/pirate-iptv-services-will-be-blocked-says-set-top-box-manufacturer-181230/

 

Κατηγορία Scrambling corner

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.