08/04/2019

4,6 εκατομμύρια οι θεατές πειρατικών υπηρεσιών στην Ιταλία

Γράφτηκε από: Σ.Χ.
Μια έρευνα της ιταλικής Ένωσης Προστασίας του Οπτικοακουστικού Περιεχομένου (Fapav) εκτιμά ότι υπάρχουν 2 εκατομμύρια παράνομες συνδρομές συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ιταλία και 4,6 εκατομμύρια θεατές. Η Fapav ισχυρίζεται ότι λίγοι Ιταλοί γνωρίζουν ότι η παράνομη συνδρομή τους, ύψους € 10 έως € 20 μηνιαίως, είναι απλά ο τελευταίος κρίκος μιας αλυσίδας...
Μια έρευνα της ιταλικής Ένωσης Προστασίας του Οπτικοακουστικού Περιεχομένου (Fapav) εκτιμά ότι υπάρχουν 2 εκατομμύρια παράνομες συνδρομές συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ιταλία και 4,6 εκατομμύρια θεατές.

Η Fapav ισχυρίζεται ότι λίγοι Ιταλοί γνωρίζουν ότι η παράνομη συνδρομή τους, ύψους € 10 έως € 20 μηνιαίως, είναι απλά ο τελευταίος κρίκος μιας αλυσίδας που διαχειρίζεται η μαφία.

Ο εκτιμώμενος κύκλος εργασιών της παράνομης αυτής επιχείρησης μόνο στην Ιταλία παράγει κύκλο εργασιών περίπου 200 εκατ. Ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα με μια έκθεση που παρουσίασε η ημερήσια εφημερίδα Corriere della Sera, ο πειρασμός του οργανωμένου εγκλήματος να εισέλθει στον τομέα αυτό είναι "ακαταμάχητος" επειδή η μέγιστη ποινή για όσους παραβιάζουν τα πνευματικά δικαιώματα είναι τέσσερα χρόνια, πολύ λιγότερο από ό,τι για την διακίνηση ναρκωτικών ή τον εκβιασμό. Επίσης, τα λίγα άτομα που έχουν συλληφθεί μέχρι σήμερα έχουν λάβει μειωμένες ποινές με ποινική συνδιαλλαγή.

Κατά τη διάρκεια αγώνα της Serie A, για παράδειγμα, περίπου 1.700 stream από το εξωτερικό φθάνουν στην Ιταλία, μεταξύ άλλων από χώρες όπως η Ρωσία, η Ουκρανία ή οι Σεϋχέλλες. Αλλά η Ολλανδία είναι υπεύθυνη για το μερίδιο του λέοντος, κυρίως λόγω του διακομιστή Worldstream, και μέχρι τώρα όλα τα αιτήματα από την Ιταλία για την διακοπή αυτής της υπηρεσίας έχουν απορριφθεί.

Κατηγορία Scrambling corner

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.