10/06/2020

Η ισπανική αστυνομία διέλυσε παράνομο δίκτυο streaming με 2 εκατομμύρια συνδρομητές!

Γράφτηκε από: Σ.Χ.
Η Ισπανική Αστυνομία (Policía Nacional) διέλυσε ένα μεγάλο εγκληματικό δίκτυο που διένειμε παράνομα οπτικοακουστικό περιεχόμενο στην Ευρώπη, την Ασία και τη Μέση Ανατολή, ξεπλύνοντας τα έσοδα από την παρανομία. Η έρευνα, υποστηριζόμενη από την Europol και την Eurojust...

Η Ισπανική Αστυνομία (Policía Nacional) διέλυσε ένα μεγάλο εγκληματικό δίκτυο που διένειμε παράνομα οπτικοακουστικό περιεχόμενο στην Ευρώπη, την Ασία και τη Μέση Ανατολή, ξεπλύνοντας τα έσοδα από την παρανομία. Η έρευνα, υποστηριζόμενη από την Europol και την Eurojust, περιελάμβανε επίσης αστυνομικές αρχές από το Βέλγιο, τον Καναδά, την Τσεχία, τη Δανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο, τις Κάτω Χώρες, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Την ημέρα της δράσης στις 3 Ιουνίου 2020, οι αστυνομικές αρχές σε ολόκληρη την ΕΕ πραγματοποίησαν 15 έρευνες σε οικίες, συνέλαβαν 11 άτομα (4 στην Ισπανία, 1 στη Γερμανία, 3 στη Σουηδία, 3 στη Δανία) και ανάκριναν 16 άλλους για την πιθανή συμμετοχή τους στο παράνομο δίκτυο. Ο ύποπτος επικεφαλής του εγκληματικού δικτύου συγκαταλέγεται μεταξύ των συλληφθέντων ατόμων. Οι ενέργειες είχαν ως αποτέλεσμα την κατάσχεση 4,8 εκατομμυρίων ευρώ, συμπεριλαμβανομένων ακινήτων αξίας άνω των δύο εκατομμυρίων ευρώ, τεσσάρων αυτοκινήτων αξίας περίπου μισού εκατομμυρίου ευρώ, ρολογιών πολυτελείας, μετρητών, κρυπτονομισμάτων και ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Οι αστυνομικές αρχές κατέβασαν 50 διευθύνσεις IP και μέρος της διαδικτυακής εγκληματικής υποδομής, ενώ επίσης παγώθηκαν 11 τραπεζικοί λογαριασμοί συνολικού ύψους 1,1 εκατομμυρίων ευρώ.Η έρευνα για τις δραστηριότητες του εγκληματικού δικτύου ξεκίνησε το 2019 όταν η Ισπανική Αστυνομία εντόπισε αρκετούς ιστότοπους που διανέμουν παράνομα οπτικοακουστικό περιεχόμενο σε διάφορες χώρες σε όλη την Ευρώπη, την Ασία και τη Μέση Ανατολή. Η διανομή των παράνομων υπηρεσιών, που παραβιάζει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, δημιουργήθηκε μέσω του Internet Protocol Television (IPTV) και η διαχείριση της γινόταν από την Ισπανία. Το εγκληματικό δίκτυο προσέφερε παράνομα περισσότερα από 40.000 τηλεοπτικά κανάλια, ταινίες, ντοκιμαντέρ και άλλο ψηφιακό περιεχόμενο μέσω ιστότοπων που φιλοξενούνται σε ένα διεθνές δίκτυο διακομιστών. Η διάθεση της παράνομης υπηρεσίας γινόταν μέσω ενός ελκυστικού περιβάλλοντος web, σε τιμές πολύ πιο ανταγωνιστικές από αυτές της νόμιμης αγοράς. Το εγκληματικό δίκτυο είχε ακόμη δημιουργήσει μια εξελιγμένη τεχνική βοήθεια και ποιοτικό έλεγχο μέσω μιας διαδικτυακής πλατφόρμας υποστήριξης πελατών. Περισσότεροι από 2 εκατομμύρια συνδρομητές λάμβαναν τις παράνομες υπηρεσίες, ενώ συνολικά τα κέρδη για το εγκληματικό δίκτυο έφτασαν περίπου τα 15 εκατομμύρια ευρώ. Η έρευνα επικεντρώθηκε στο κλείσιμο των διακομιστών και στην αποσύνδεση των διευθύνσεων IP και στη λήψη σχετικών πληροφοριών για την αποτελεσματική διάλυση της εγκληματικής ομάδας.

europol.europa.eu

Κατηγορία Scrambling corner

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.