06/03/2018

Η ένταση για το κόστος των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της LaLiga κλιμακώνεται

Γράφτηκε από: Σ.Χ.
Η ισπανική LaLiga απάντησε στους ισχυρισμούς ότι τα δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης του ποδοσφαίρου είναι πάρα πολύ ακριβά. Με σχόλια που δημοσιεύθηκαν στις εφημερίδες Marca και El Economista, ο πρόεδρος της LaLiga, Javier Tebas, προκάλεσε τους τηλεοπτικούς οργανισμούς να μην αγοράσουν τα δικαιώματα.

Η ισπανική LaLiga απάντησε στους ισχυρισμούς ότι τα δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης του ποδοσφαίρου είναι πάρα πολύ ακριβά.

Με σχόλια που δημοσιεύθηκαν στις εφημερίδες Marca και El Economista, ο πρόεδρος της LaLiga, Javier Tebas, προκάλεσε τους τηλεοπτικούς οργανισμούς να μην αγοράσουν τα δικαιώματα.

Η δήλωσή του ακολούθησε τις απειλές που έγιναν την περασμένη εβδομάδα από τους τρεις κορυφαίους τηλεφωνικούς οργανισμούς Telefónica, Vodafone και Orange, να σταματήσουν να μεταδίδουν τους αγώνες, αφού δεν είναι πρόθυμοι να συμπεριλάβουν το ποδόσφαιρο στα προγράμματα τους σε οποιαδήποτε τιμή.

Ο Tebas είπε ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο, η LaLiga θα ακολουθήσει άλλες στρατηγικές, προσθέτοντας ότι αν τα δικαιώματα είναι υπερβολικά ακριβό, δεν θα ήθελε να "συμμετέχει στην πτώχευση της Telefónica".

Τόνισε επίσης ότι αν δεν επιτευχθεί συμφωνία, η LaLiga θα ξεκινήσει τη δική της πλατφόρμα OTT που θα προσφέρει το ισπανικό ποδόσφαιρο στους θεατές με συνδρομή.

Η LaLiga θα ξεκινήσει σύντομα συνομιλίες για την πώληση των δικαιωμάτων για τρεις σεζόν, αρχής γενομένης από το 2019-2020, και αναμένει να λάβει συνολικά 1,3 δισ. Ευρώ για τη διάρκεια της σύμβασης.

Ωστόσο, σύμφωνα με την άποψη της LaLiga, τα δικαιώματα θα πρέπει να κοστίζουν έως και 1,7 δισ. Ευρώ.

https://www.broadbandtvnews.com/2018/03/06/spanish-football-tv-rights-tensions-escalate/

 

Κατηγορία Sport+

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.