31/05/2018

Ο όμιλος Canal έχασε τα δικαιώματα του γαλλικού ποδοσφαίρου

Γράφτηκε από: Σ.Χ.
Η Mediapro αναφέρει ότι σχεδιάζει να λανσάρει ένα ποδοσφαιρικό κανάλι στη Γαλλία, αφού εξασφάλισε τα δικαιώματα στα τρία βασικά πακέτα εκπομπών για τη Ligue 1. Είναι ένα πλήγμα τόσο για το Canal Plus όσο και για το BeIN, το οποίο έχει έχτισε τη φήμη του με την κάλυψη του γαλλικού ποδοσφαίρου και ήδη αγωνίζεται να διατηρήσει τον αριθμό των συνδρομητών του...

Η Mediapro αναφέρει ότι σχεδιάζει να λανσάρει ένα ποδοσφαιρικό κανάλι στη Γαλλία, αφού εξασφάλισε τα δικαιώματα στα τρία βασικά πακέτα εκπομπών για τη Ligue 1.

Είναι ένα πλήγμα τόσο για το Canal Plus όσο και για το BeIN, το οποίο έχει έχτισε τη φήμη του με την κάλυψη του γαλλικού ποδοσφαίρου και ήδη αγωνίζεται να διατηρήσει τον αριθμό των συνδρομητών του στα τρέχοντα επίπεδα.

Η Mediapro, που ιδρύθηκε στη Βαρκελώνη το 1994, ανήκει πλέον στην πλειοψηφία των μετόχων του κινεζικού ιδιωτικού επενδυτικού κεφαλαίου Orient Hontai.

Η διαδικασία του διαγωνισμού για τα δικαιώματα του γαλλικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου, ξεκίνησε από την γαλλική λίγκα LFP, και καλύπτει την περίοδο 2020 έως 2024.

Ο πλειστηριασμός για τα δικαιώματα έφτασε στα 1,153 δισ. Ευρώ, ποσοστό σχεδόν 60% μεγαλύτερο από εκείνο της προηγούμενης σύμβασης.

Η Mediapro, η οποία ήδη κατέχει τα δικαιώματα για το ισπανικό και ιταλικό πρωτάθλημα, πήρε τις πρώτες δέκα επιλογές κάθε σεζόν, τον αγώνα το βράδυ της Κυριακής (9μμ). της Παρασκευής (9μμ) και του Σαββάτου στις 5μμ, καθώς και ένα τέταρτο πακέτο.

Το BeIN πήρε το τρίτο πακέτο που αποτελείται από αγώνες το Σάββατο στις 9μμ και την Κυριακή στις 5μμ.

Η καλωδιακή εταρεία Free πήρε το έκτο πακέτο για τα δικαιώματα ψηφιακής μετάδοσης με χρονική καθυστέρηση.

Δύο μικρότερα πακέτα δεν δόθηκαν, αφού οι προσφορές για αυτά δεν έφτασαν στην επιθυμητή τιμή.

https://www.broadbandtvnews.com/2018/05/30/canal-loses-french-football-rights/

 

Κατηγορία Sport+

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η ΑΓΟΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ

Libra Press © Copyright 2020 | All Rights Reserved
Dual Design
Κάντε εγγραφή στο ενημερωτικό δελτίο μας για να λαμβάνετε τα νέα μας, τις αποκλειστικές ειδήσεις και τις καταπληκτικές προσφορές από το χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης.